Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

➽ Τους 22.000 φτάνουν οι νεκροί στη Γάζα από τις επιδρομές των ιουδαιοναζί ➽ 58.000 οι τραυματίες ➽ «Θα συνεχίσουμε καθ' όλη την διάρκεια του 2024» ➽ Εποικισμό της Γάζας ζητούν υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου ➽ Ρεκόρ βίαιων επιθέσεων ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Τους 22.000 φτάνουν οι νεκροί στη Γάζα από τις ισραηλινές επιδρομές

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 01/01/2024 - 20:25

Ασταμάτητη συνεχίζεται για 87η ημέρα, η δολοφονική δράση του ισραηλινού στρατού σε ολόκληρη την Γάζα, με τους νεκρούς Παλαιστίνιους να αγγίζουν τους 22.000, την ώρα που το Ισραήλ επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού, θα συνεχιστεί «καθ' όλη την διάρκεια του 2024».

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.978 ανθρώπους από τις 7 Οκτώβρη. Το τελευταίο 24ωρο, 156 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 246 τραυματίστηκαν, σε 13 ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το υπουργείο . Από την αρχή του πολέμου οι τραυματίες ανέρχονται σε 57.697.

Παράλληλα, σήμερα, ο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, επανέλαβε, ότι η επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας «θα συνεχισθεί καθ' όλη την διάρκεια του 2024».

«Ο στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχεδιασμό διότι θα μας ζητηθούν αποστολές και επιπλέον μάχες καθ' όλη την διάρκεια του έτους αυτού», ανακοίνωσε στον Τύπο ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση μονάδων εφέδρων απο την Γάζα και την αποστράτευση τους, ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί έφεδροι θα χρειασθούν για την συνέχιση των μαχών και ότι ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να κάνουν παύση για να προετοιμασθούν για «παρατεταμένες εχθροπραξίες».

«Ορισμένοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειες και τις εργασίες τους ήδη από αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Χαγκάρι. «Αυτό θα είναι σημαντική ανακούφιση για την οικονομία και θα τους επιτρέψει να ανακτήσουν δυνάμεις εν όψει των δραστηριοτήτων τον επόμενο χρόνο. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα τους χρειαστούμε», είπε.

Πηγή: Associated Press

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας στους έξι Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας είτε σκοτώθηκαν «από λάθος», είτε από φίλια πυρά, γεγονός που επιβεβαιώνει το μέγεθος της σφαγής που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, από το οποίο δεν γλιτώνουν ούτε οι δικοί του στρατιώτες... Το σύνολο ανέρχεται σε 29 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 18 σκοτώθηκαν από φίλια πυρά. Άλλοι δύο σκοτώθηκαν από από λάθος πυρά και άλλοι εννέα από ατυχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού, συνολικά 172 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα. Περισσότεροι από 900 έχουν τραυματιστεί.

Εποικισμό της Γάζας ζητούν υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, τάχθηκε με την σειρά του σήμερα υπέρ της επιστροφής των Εβραίων εποίκων στην Λωρίδα της Γάζας και δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι «πρέπει να μεταναστεύσουν», μία ημέρα αφού παρόμοιες δηλώσεις έκανε το έτερο ακροδεξιό μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ.

Το Ισραήλ εκκένωσε το 2005 την Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους 8.000 Εβραίους εποίκους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου του τότε πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για την μονομερή ισραηλινή αποχώρηση από τον θύλακα έπειτα από κατοχή 38 ετών.

Ρεκόρ βίαιων επιθέσεων ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Οι πράξεις βίας από Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ το 2023, με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τέτοιες βίαιες επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Yesh Din.

«Η βία των εποίκων είναι η πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης», κατήγγειλε η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των επεισοδίων, η σοβαρότητά τους, «ο αριθμός των Ισραηλινών που εμπλέκονται και ο αριθμός» των πράξεων βίας έφτασε στα ύψη το 2023, με πολλά περιστατικά να σημειώνονται ειδικά μετά τις 7 Οκτώβρη.

«Οι τελευταίοι δύο μήνες» από εκείνη την ημερομηνία «ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι», ανέφερε η Yesh Din, η οποία κατέγραψε 242 πράξεις βίας.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ κατέγραψε 1.225 επιθέσεις εποίκων εναντίον Παλαιστινίων μέσα στο 2023.

Η Yesh Din εξέφρασε επιφυλάξεις για τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η ισραηλινή κατοχική αστυνομία, η οποία υποστηρίζει ότι αυτές οι πράξεις βίας μειώθηκαν το 2023 σε σύγκριση με το 2022. Για τη ΜΚΟ, η αστυνομία μετρά μόνο τον αριθμό των καταγγελιών που υποβλήθηκαν, αριθμός κατά πολύ μικρότερος από τα βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν και δεν καταγγέλλονται εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης των Παλαιστινίων στις ισραηλινές κατοχικές αρχές.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.