Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

➽ Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Μεταναστευτικό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου» ➽ ΚΚΕ: Πρόκληση και κυνισμός οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού που εμφανίζει σαν «επιτυχία» την καταστολή και την εκμετάλλευση των ξεριζωμένων

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Πρόκληση και κυνισμός, οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού για την άδικη πολιτική σε βάρος των ξεριζωμένων

Δευτέρα 08/01/2024 - 17:43

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (βλ. κάτω), αναφέρει τα εξής: 

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σηματοδοτεί την ακόμα πιο αποφασιστική προώθηση της άδικης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της άδικης πολιτικής, στα βάρβαρα γεωπολιτικά παζάρια που παίζονται στις πλάτες των ξεριζωμένων.

Όλη αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το νέο βάρβαρο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που ενταφιάζει οριστικά τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και ενισχύει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού. Ταυτόχρονα, προωθεί τις διακρατικές συμφωνίες της ντροπής, που νομιμοποιούν το σύγχρονο δουλεμπόριο για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα, σε όφελος του κεφαλαίου.

Οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού γι’ αυτή την άγρια πολιτική, που αποτελεί το καλύτερο λίπασμα για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι πρόκληση και κυνισμός. Η πείρα του λαού μας από το έγκλημα του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, από την αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά, από τις βίαιες επαναπροωθήσεις και τις απελάσεις με τη συνδρομή της Frontex, από την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα γκέτο της Μανωλάδας και αλλού, δεν μπορεί να σβηστεί.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δείξει την αντίθεσή του σ’ αυτές τις πολιτικές, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές, δυναμώνοντας την πάλη του για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων».

902

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εμφανίζει «επιτυχία» την καταστολή και την εκμετάλλευση ξεριζωμένων

Πηγή φωτό επάνω: Eurokinissi

Δευτέρα 08/01/2024 - 14:01

Τις «επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης στη μεταναστευτική πολιτική το 2023» επιχείρησε με περίσσιο θράσος να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης, σε εκδήλωση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, όταν μερικούς μήνες νωρίτερα σημειώθηκε το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μ. Σχοινά και της Ευρωπαίας επιτρόπου Μετανάστευσης Ι. Γιόχανσον, έκανε λόγο για ένα «φλέγον διαχρονικά επίκαιρο ζήτημα», του οποίου «η διαχείριση θα κρίνει την αξιοπιστία της ΕΕ και την πορεία της ευρωπαϊκής ιδέας».

Στην ουσία όμως του ζητήματος, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το Μεταναστευτικό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου» και το εξειδίκευσε λέγοντας ότι με «νόμιμες εναλλακτικές λελογισμένης μετανάστευσης» μπορούν να καλύπτονται «κενά εργατικών θέσεων» στη χώρα μας, δηλαδή να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η γνωστή τακτική άλλων ευρωπαϊκών κρατών, του ανοιγοκλεισίματος της στρόφιγγας, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι μεταναστευτικές ροές «απαιτούν ευρωπαϊκή λύση, συμπόρευση, κοινή δράση των κρατών, των ευρωπαϊκών θεσμών» χωρίς φυσικά να κάνει την παραμικρή αναφορά στις αιτίες που γεννούν τα κύματα προσφυγιάς και μετανάστευσης, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την ακραία φτώχεια, αλλά ούτε καν στο δράμα των ξεριζωμένων να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «με νόμιμες, ευρωπαϊκές διαδικασίες αντιμετωπίσαμε τις παράνομες διακινήσεις ανθρώπων», εξαίροντας την πολιτική της καταστολής, των φραχτών και της FRONTEX την οποία μάλιστα με... σθένος υπερασπίστηκε, κατηγορώντας ότι «κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ανθρώπινα δράματα για να επιτεθούν στην Ελλάδα, την Frontex, την ΕΕ». Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το δόγμα ότι «δίκαιη πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά σύνορα, σημαίνει κανόνες» και απέδωσε την ξενοφοβία σε... «λαϊκισμό».

Σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει και το δράμα των εγκλωβισμένων στην χώρα μας, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σύγχρονες και καλά οργανωμένες δομές στα νησιά», ενώ κόμπασε για τη «μείωση ροών χάρη στην καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία», δηλαδή την εφαρμογή της απαράδεκτης κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας το 2016.

Όσο για το νέο Σύμφωνο, ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ «εξοπλίζεται με εργαλεία για την επίλυση του προβλήματος», δηλαδή με νέα κατασταλτικά μέσα και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, ενώ πανηγύρισε και για τον «θεσμοθετημένο μηχανισμό αλληλεγγύης και αναγνώρισης της προσπάθειας εργαλειοποίησης από άλλες χώρες».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.