Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

➽ Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση ➽ Για τα 65 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης ➽ Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να καταδικάζουμε τον εγκληματικό ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ και κάθε υπονομευτικό σχεδιασμό διείσδυσης της ΕΕ, θα δυναμώσουμε παραπέρα την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη μας προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και τον Κουβανικό λαό

CUBA. Santa Clara. 1959. CASTRO in progression in Santa Clara's street.

Φωτό: Μπαρτ Γκλιν (ΗΠΑ, 1925-2008) -Magnum Photos

*

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ανακοίνωση για τα 65 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Δευτέρα 01/01/2024 - 11:17

Σε ανακοίνωση της για την 65η επέτειο από την Κουβανική Επανάσταση, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση χαιρετίζει την 65η επέτειο από την Κουβανική Επανάσταση και τη θριαμβευτική είσοδο των επαναστατών Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα και των συντρόφων τους στην Αβάνα.

Πρόκειται για μια εποποιία του Κουβανικού λαού, την πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην Λατινική Αμερική που ενέπνευσε τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες σε όλο τον κόσμο. Ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.

Τεκμήριο ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να βγουν στο προσκήνιο και να ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους.

Η Κουβανική Επανάσταση με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, η σοσιαλιστική Κούβα κατέγραψε μια σειρά από σημαντικές κατακτήσεις σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, που για τους εργαζόμενους στις καπιταλιστικές χώρες φαντάζουν ακόμα μέχρι σήμερα μακρινό όνειρο.

Παρά την απώλεια πολύτιμων συμμάχων, όπως της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, καθώς και τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν από τον βάρβαρο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ, ο Κουβανικός λαός αντιστέκεται και συνεχίζει τον αγώνα του.

Τα Κόμματα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης θα συνεχίσουν αποφασιστικά να καταδικάζουν τον εγκληματικό ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ και κάθε υπονομευτικό σχεδιασμό διείσδυσης της ΕΕ, θα δυναμώσουν παραπέρα την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη τους προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και τον Κουβανικό λαό.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.