Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

➽ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με το κράτος - δολοφόνο συνεχίζουν το ξεκλήρισμα των Παλαιστινίων ➽ Κίνδυνος ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή, στο φόντο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ ➽ Σχέδια του Ισραήλ για μαζικό διωγμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος των επιχειρήσεων ➽ Επιθέσεις με θύματα παιδιά

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Κίνδυνος ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή, στο φόντο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Σχέδια του Ισραήλ για μαζικό διωγμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή φωτό: Associated Press

Παρασκευή 05/01/2024 - 08:39

Συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των συμμάχων του ενώ προετοιμάζει το έδαφος για τη μαζική εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και μετά το τέλος των επιθέσεων. 

Χθες, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ παρουσίασε ένα αρχικό σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας αφού τελειώσει ο πόλεμος και προβλέπει πως δεν θα κυβερνά ούτε η Χαμάς, ούτε ισραηλινή πολιτική αρχή τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο. 

Κατ’ αυτό το σχέδιο, που πρέπει να πάρει  την έγκριση της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας «θα συνεχιστούν» ως την «επιστροφή των ομήρων», ως την «καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς» και ως την «εξάλειψη των στρατιωτικών απειλών».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πρότεινε τη Δευτέρα να επιστρέψουν Εβραίοι έποικοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο και να «ενθαρρυνθεί» ο παλαιστινιακός πληθυσμός να «μεταναστεύσει», έπειτα από παρόμοια πρόταση του άλλου ακροδεξιού υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου, του Μπεζαλέλ Σμότριτς (Οικονομικών). Οι δηλώσεις των δυο υπουργών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Οπως είπε ο κ. Γκάλαντ, ο ισραηλινός στρατός θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση «ελευθερία δράσης» στον θύλακο για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε «απειλής».

«Οι κάτοικοι της Γάζας είναι Παλαιστίνιοι. Κατά συνέπεια παλαιστινιακές οντότητες θα αναλάβουν (τη διακυβέρνηση), υπό τον όρο πως δεν θα υπάρχει καμιά εχθρική ενέργεια ή απειλή εναντίον του κράτους του Ισραήλ», είπε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιος ακριβώς από τους Παλαιστίνιους αναμένει πως θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του θυλάκου 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες ώρες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, για συναντήσεις κι επαφές που στόχο έχουν όχι βέβαια την αποτροπή της εξάπλωσης του πολέμου, όπως επίσημα αναφέρεται, αλλά την προώθηση των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. 

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με αντικείμενο συζήτησης, την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. 

Επιθέσεις με θύματα παιδιά

Πηγή: Associated Press

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν για ακόμα μια φορά αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για σκληρές μάχες.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν χθες τη Χαν Γιούνις, μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 22.438 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Με άλλα λόγια, σχεδόν του 1% του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου.

Ένταση στην ευρύτερη περιοχή

Πηγή: Eurokinissi

Το ταξίδι του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνει επισκέψεις στην Τουρκία, το Ισραήλ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στην Ιορδανία, στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Αίγυπτο και γίνεται μέσα στο φόντο της δολοφονικής δράσης του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή με μέτωπα και επιθέσεις από τον Λίβανο και την Υεμένη μέχρι το Ιράν.

Στο Ισραήλ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις του επαγρυπνούν στα σύνορα με τον Λίβανο, κλιμακώνοντας την ένταση.

Στο Ιράν, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη μετά και την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Κερμάν με 84 νεκρούς, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το ... τζιχαντιστικό «πολυεργαλείο» το Ισλαμικό Κράτος που επανεμφανίστηκε κι ενώ είχε υποστεί μεγάλη ήττα από τις επιχειρήσεις που καθοδηγούσε ο Ιρανός στρατηγός Κασέλ Σολεϊμάνι σε Συρία και Ιράκ. 

Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ για να «υποστηρίξουν» τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σε Συρία και Ιράκ αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν γίνει στόχος εκατό και πλέον επιθέσεων.

Στη Συρία, το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις, με τελευταία εξέλιξη τη δολοφονία του Ιρανού ταξίαρχου Ραζί Μουσαβί στη Δαμασκό και νέα αεροπορική επιδρομή σε προάστια της Δαμασκού. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.