Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

➽ 108 μέρες και η σφαγή συνεχίζεται ➽ Επεκτείνονται οι δολοφονικές ισραηλινές επιδρομές στη Χαν Γιουνίς ➽ Χαμάς: Η άρνηση Νετανιάχου να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις «σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την επιστροφή των (Ισραηλινών) αιχμαλώτων» ➽ VIDEO - Tweet

*

Όταν αμύνεσαι είσαι τρομοκράτης, όταν επιτίθεσαι είσαι αμυνόμενος Αμερικανοβρετανικό 4ο Ράιχ Ολονύχτια επιδρομή στην Υεμένη από ΗΠΑ και Βρετανία Μπάιντεν - Σούναν: Απειλούν και εμφανίζουν αμυντική την επιδρομή Οι Βρετανοί ενέπλεξαν και την Κύπρο «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος» Καλεί σε πορεία στις Βρετανικές βάσεις από όπου έγιναν επιδρομές στην Υεμένη Οι Χούθι προειδοποιούν με αντίποινα και συνέχιση των χτυπημάτων Διαδηλώσεις σε Λευκό Οίκο και Νέα Υόρκη Αντιδράσεις από Ιράν, Ρωσία και Κίνα

*

Περί Χάγης: Είναι από τώρα τραγωδία. Εθελότυφλη ταξική δικαιοσύνη. Αν και δεν πρόκειται να βγει τίποτα είναι τουλάχιστον κάτι που μπορεί να επηρεάσει κάπως την κοινή γνώμη. Οι αποφάσεις είναι θεωρητικά δεσμευτικές, αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός που να διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Άσε που η όποια απόφαση για γενοκτονία μπορεί να εκδοθεί μετά από χρόνια...

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Η Κούβα υποστηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ‒ Δήλωση του Υπουργείου
Εξωτερικών

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Επεκτείνονται οι δολοφονικές ισραηλινές επιδρομές στη Χαν Γιουνίς

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 22/01/2024 - 10:47

Με χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που συνοδεύεται από σφοδρούς βομβαρδισμούς, ξεκίνησε η 108η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν να προσεγγίσουν την πόλη από τα νότια και δυτικά, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές -που μέχρι τώρα είχαν δει ελάχιστες μάχες- να έχουν μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών.

https://twitter.com/QudsNen/status/1749233016784699588

Είχε προηγηθεί ολονύχτιος βομβαρδισμός από το ισραηλινό πυροβολικό και την αεροπορία, που μετέτρεψαν σε συντρίμμια σπίτια και πολυκατοικίες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε στις οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα το βράδυ της Κυριακής ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «συμμετέχουν σε μια δυναμική επιχείρηση στην περιοχή Χαν Γιουνίς και θα επεκταθεί».

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι τα ισραηλινά τανκς πλησιάζουν το Νοσοκομείο «El Amal City» στη Χαν Γιουνίς και ότι έχασε κάθε επαφή με την ομάδα της στην περιοχή. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι πλέον το μεγαλύτερο της πόλης, καθώς το ιατρικό συγκρότημα «Nasser» της Χαν Γιουνίς έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα τις προηγούμενες ημέρες, που έχουν μειώσει την ικανότητα νοσηλείας τραυματιών και ασθενών.

https://twitter.com/QudsNen/status/1749318574622294203

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) καταγγέλλει ότι τα ασθενοφόρα του οργανισμού δεν μπορούν να φτάσουν στους τραυματίες στη Χαν Γιουνίς, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούν το κέντρο ασθενοφόρων της PRCS και «στοχεύουν οποιονδήποτε επιχειρεί να κινηθεί στην περιοχή».

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν την επίθεσή τους στη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι λέει ότι η άρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις «σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την επιστροφή των (Ισραηλινών) αιχμαλώτων».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Wafa News Agency», «Quds News Network», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.