Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

➽ Χωρίς τέλος η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τους ιουδαιοναζί ➽ Ανελέητοι βομβαρδισμοί με δεκάδες θύματα στη Γάζα ➽ Πέντε νεκροί στη Δυτική Όχθη ➽ 42 επιζώντες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ μήνυσαν στρατό και αστυνομία για την τραγωδία ➽ VIDEO - tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ανελέητοι βομβαρδισμοί με δεκάδες θύματα στη Γάζα - Πέντε νεκροί στη Δυτική Όχθη (VIDEO)

Τρίτη 02/01/2024 - 11:14

Καθώς οι ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα βρίσκονται στην 88η συνεχόμενη ημέρα τους, πολλοί άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων ωρών, σύμφωνα με τοπικές και ιατρικές πηγές.

Πολλά σπίτια και κατασκευές καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί στις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις σε όλη την πολιορκημένη περιοχή τις τελευταίες ώρες, ανέφεραν τοπικές πηγές και μάρτυρες.

Η κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα η βόρεια περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Μαγκάζι, δέχτηκε βομβαρδισμούς από το ισραηλινό πυροβολικό, ενώ ναυτικές δυνάμεις στόχευσαν έντονα άλλες περιοχές στο κυβερνείο της Γάζας.

Στον νότο, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σφοδρά τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της πόλης Χαν Γιούνις, με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις βόρειες γειτονιές της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών.

Έντονες συγκρούσεις ξέσπασαν στις βόρειες περιοχές της Γάζας όπου ισραηλινά άρματα μάχης προελαύνουν, συνοδεία συνεχών βομβαρδισμών.

Στο κέντρο της Γάζας, τουλάχιστον 15 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε σπίτι στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπαλάχ.

Σε άλλο περιστατικό, πολλοί πολίτες σφαγιάστηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα.

Την ίδια ώρα, τραγική είναι η κατάσταση για χιλιάδες Παλαιστίνιους, που εκτοπίστηκαν βίαια στο νότιο τμήμα της Γάζας, και αναγκάζονται να ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, σε πλαστικές σκηνές. Δεν υπάρχει θέρμανση, ούτε κατάλληλος ρουχισμός ή κουβέρτες για να ζεσταίνουν τους ανθρώπους.

Ο καιρός γίνεται πιο κρύος και υπάρχει δυνατή βροχή, με αποτέλεσμα οι προσφυγικοί καταυλισμοί να πλημμυρίζουν και πολλοί άνθρωποι να έχουν νερό μέσα στις σκηνές τους.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Υπήρξαν τουλάχιστον δώδεκα ισραηλινές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το πιο σοβαρό περιστατικό να συμβαίνει στη μικρή πόλη Azzun, όπου υπήρξε ισχυρή αντίσταση από Παλαιστίνιους στην εισβολή των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Ισραηλινοί στρατιώτες κατοχής επιτέθηκαν με αληθινά πυρά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα προς τους κατοίκους της περιοχής κατά τη διάρκεια της επιδρομής με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Οι τέσσερις νεκροί ταυτοποιήθηκαν ως Ουαλίντ Ραντουάν, 18 ετών, Κουσάι Τζαμάλ Αντουάν, 21 ετών, Ιγιάντ Σμπέιτα, 22 ετών και Μοχάμαντ Αμπντεφατάχ Ραντουάν, 29 ετών. Οι σοροί τους αρπάχθηκαν και μεταφέρθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν επιδρομές και έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις, κατασχέθηκαν πλάνα παρακολούθησης από πολλά καταστήματα.

(Πηγή: Al Jazeera, QNN, Wafa, Middle East Eye)

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Θύματα της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ μήνυσαν στρατό και αστυνομία για την τραγωδία

Τρίτη 02/01/2024 - 10:55

Μια ομάδα 42 επιζώντων της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ έχει κινήσει αγωγή κατά του ισραηλινού στρατού, του Υπουργείου Άμυνας, της αστυνομίας και της υπηρεσίας πληροφοριών (Shin Bet), κατηγορώντας τους για βαριά αμέλεια στην πρόληψη της τραγωδίας στο πάρτι και ζητώντας αποζημίωση 200 εκατ. σέκελ (56 εκατ. δολάρια). 

Στην αγωγή τους, που κατατέθηκε τη Δευτέρα, οι ενάγοντες είπαν ότι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού θα μπορούσαν να είχαν «σώσει ζωές» με «ένα τηλεφώνημα» προειδοποιώντας τους ανθρώπους να φύγουν «αμέσως ενόψει του αναμενόμενου κινδύνου».

Μια κλήση από τις ισραηλινές αρχές θα μπορούσε επίσης να «αποτρέψει τους σωματικούς και ψυχικούς τραυματισμούς εκατοντάδων παρευρισκόμενων, συμπεριλαμβανομένων των εναγόντων», αναφέρει η αγωγή και προσθέτει πως «το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι κατηγορούμενοι ήταν να τηλεφωνήσουν στους αρμόδιους για λογαριασμό τους για να διαλύσουν το πάρτι ενόψει των ειδοποιήσεων που έλαβαν τη νύχτα μεταξύ 6ης και 7ης Οκτώβρη».

Οι ενάγοντες τονίζουν ακόμη ότι «η αγωγή δεν έρχεται να αντικαταστήσει την κρατική επιτροπή έρευνας που θα συσταθεί και ότι η αγωγή αναφέρεται συγκεκριμένα στις παραλείψεις και αμέλειες που προηγήθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης και αδειοδότησης του πάρτι και της αποτυχίας έκδοσης διαταγής για να διαλυθούν οι συμμετέχοντες σε αυτό παρά τις προειδοποιήσεις που ελήφθησαν».

Περίπου 3.500 άτομα παρακολουθούσαν το μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτώβρη όταν εκδηλώθηκε η επίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών στην περιοχή.

Αρχικά το Ισραήλ έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς με πολλές εκατοντάδες νεκρούς. Ωστόσο στη συνέχεια ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν εκθέσεις του στρατού που αποδείκνυαν ότι αρκετοί από τους 260 νεκρούς του πάρτι, έχασαν τη ζωή τους επειδή ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον τους ανεξέλεγκτα (από Μποτίλια).

Μια αστυνομική έρευνα επιβεβαίωσε επίσης ότι πολλά από τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου σκοτώθηκαν από τον στρατό.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.