Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Νέος Νόμος-πλαίσιο: Το πλαίσιο για τη μετατροπή των ΑΕΙ σε κεραμιδαρειό ― Άμεση αντίδραση με απεργιακές κινητοποιήσεις από πανεπιστημιακούς και φοιτητές

ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Άμεση αντίδραση με απεργιακές κινητοποιήσεις από πανεπιστημιακούς και φοιτητές

Τρίτη 05/07/2022 - 23:08

Επί ποδός όμως βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα για να αντιπαλέψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που κατέθεσε την νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη η κυβέρνηση στην Βουλή [βλέπε κάτω] και με το οποίο Πιάνει το νήμα από τη νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και την συγκεντρώνει σε ένα ενιαίο πλαίσιο, που δημιουργεί μια ακόμα πιο διευρυμένη αγορά εκπαιδευτικών προϊόντων και υπηρεσιών πολλών ταχυτήτων.

Σήμερα οι πανεπιστημιακοί προχώρησαν στις πρώτες τους προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον του.

Με ομόφωνη απόφασή της, η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, ΠΟΣΔΕΠ, κάλεσε σήμερα τους συλλόγους - μέλη της να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο - πλαίσιο.

Πολλοί Σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν προκηρύσσοντας στάσεις εργασίας, απεργία ή αποχή από διδακτικά κι ερευνητικά καθήκοντα.

Στην Αθήνα, πανεπιστημιακοί και άλλοι διδάσκοντες κι ερευνητές στα ιδρύματα, μαζί με φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων το μεσημέρι στα Προπύλαια και διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι ο νόμος - πλαίσιο που φέρνει διάλυση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης απορρίπτεται!

Πηγή: Eurokinissi

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι Σύλλογοι ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

902

*

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή ο απαράδεκτος νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Την Πέμπτη αρχίζει η συζήτηση στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Τρίτη 05/07/2022 - 09:12

Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή ο απαράδεκτος και αντιδραστικός νέος νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. 

Tην Πέμπτη 7 Ιουλίου θα αρχίσει η συζήτηση στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και όταν ολοκληρωθεί θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα έχει τους Συλλόγους Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας, η ΠΟΣΔΕΠ  ενάντια στην κατάθεση του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ στη Βουλή. Καλεί τα μέλη της να είναι έτοιμα να κηρύξουν απεργία ή αποχή και κινητοποιήσεις με την κατάθεση το επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Ο νόμος - πλαίσιο είναι στη κατεύθυνση της διάσπασης του επιστημονικού αντικειμένου με τη διαμόρφωση «πτυχίων-σούπα», που δεν θα προσφέρουν ολοκληρωμένη μόρφωση και δεν θα εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα. Μετατρέπει τα πτυχία σε ένα ακόμα προσόν στη μεγάλη αγορά των πιστοποιήσεων που έχει δημιουργηθεί από όλες τις κυβερνήσεις. 

Προωθεί ένα μοντέλο διοίκησης με νέους "μπαμπούλες" επιτήρησης της επιχειρηματικής λειτουργίας, ακόμα πιο ξένο στις ανάγκες των φοιτητών, αλλά απολύτως φιλικό στην επιχειρηματική δράση, που σημαίνει άνοδος του κόστους σπουδών και ένταση νέων αντιδραστικών προτεραιοτήτων για την κατεύθυνση της χρηματοδότησης.

Υπονομεύει τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τον ρόλο τους στα Ιδρύματα, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και επιχειρώντας άλλη μια κρατική παρέμβαση και επίθεση στο φοιτητικό κίνημα. 

Επιχειρεί με τα ενιαία ψηφοδέλτια να δημιουργήσει συμβούλια- παραμάγαζα για τη στήριξη του Πανεπιστημίου ΑΕ και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων, γνωστών από παλιά στην κυβερνητική παράταξη που υπέστη συντριπτική ήττα στις φοιτητικές εκλογές.

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.