Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Γερμανία - Ρωσία και λοιποί συγγενείς: Το φυσικό αέριο και ή δεύτερη φύση του καπιταλισμού ― Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να εφαρμόζει πρωτοφανή μέτρα κλοπής των αποθεματικών της Ρωσίας και να θεωρεί ότι η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί ομαλά (Θανάσης Αυγερινός - VIDEO)

Βάλτε τώρα που γυρίζει!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ

Διακόπηκε η ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1

Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα και θεωρείται ο σημαντικότερος για τη ροή του φυσικού αερίου προς τη Γερμανία. Η ροή σταμάτησε στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) και, θεωρητικά τουλάχιστον, θα ξαναρχίσει το πρωί της 21ης Ιούλη.

*

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη Κλείνει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου ο Πούτιν Συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Eurogroup (11/7/2022, 08:36)

Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να εφαρμόζει πρωτοφανή μέτρα κλοπής των αποθεματικών της Ρωσίας και να θεωρεί ότι η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί ομαλά

*

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι στη Γερμανία εκφράζουν ολοένα εντονότερα την ανησυχία τους πως η ροή μπορεί να μην αποκατασταθεί, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με την Ρωσία, πυροδοτώντας σειρά σεναρίων για την αντιμετώπιση της «ενεργειακής φτώχειας», πάντα εις βάρος των λαών [βλ. κάτω].

Η ρωσική δημόσια επιχείρηση αερίου Gazprom ήδη μείωσε σημαντικά τις παραδόσεις μέσω του αγωγού 1.200 χιλιομέτρων μεταξύ της Ρωσίας και της βόρειας Γερμανίας, επικαλούμενη καθυστερήσεις στα έργα συντήρησης και επισκευής. Η Μόσχα αποδίδει τις καθυστερήσεις στις κυρώσεις που της επέβαλαν δυτικά κράτη, επιχείρημα που απορρίπτει ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Το γεγονός πως αξιοποιείτο μόνο το 40% της δυναμικότητας του αγωγού οδήγησε σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στην αγορά αερίου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία δικτύου της Γερμανίας, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η παροχή ρεύματος να γίνεται με δελτίο.

Ηδη, η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης κατοικιών στη Γερμανία, «Vonovia», με πάνω από 550.000 διαμερίσματα σε 400 γερμανικές πόλεις, ενημέρωσε τους ενοικιαστές της ότι από Σεπτέμβρη θα ρυθμίσει τη θέρμανση ώστε τη νύχτα η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς (μεταξύ 23.00 και 05.00).

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa. Πηγή φωό: Associated Press)

902

*

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο «NORD STREAM I»

«Σε θέσεις μάχης» για ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου

Να «προετοιμαστούμε για την ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι σήμερα η πιο πιθανή επιλογή», ζήτησε με σημερινές δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ζητώντας από τις χώρες της ΕΕ να«επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία» και «να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, την ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης... τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και την κίνηση για την κρατικοποίηση σε ποσοστό 100% της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF, που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η γαλλική κυβέρνηση, με τον Λεμέρ να διευκρινίζει πως η απόφαση δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,και να λέει πως

αυτή η «απόλυτη ενότητα διοίκησης» θα επιτρέψει «να ληφθούν ταχύτερες αποφάσεις για το στρατηγικό θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στη Γαλλία». 

Πρόσθεσε ακόμη πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο».

Οι δηλώσεις Λεμέρ έρχονται στο φόντο του κλεισίματος από αύριο -τυπικά για λόγους συντήρησης- και του αγωγού «Nord Stream I», που τροφοδοτεί με ρωσικό φυσικό αέριο τη Γερμανία. 

Να σημειωθεί πως μετά από παρέμβαση της Κομισιόν ο Καναδάς συμφώνησε τελικά να επιτρέψει τη μεταφορά μιας τουρμπίνας της «Siemens» που θεωρείται απαραίτητη για την επαναλειτουργία του αγωγού, τη μετακίνηση της οποίας εμπόδιζε στο πλαίσιο των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία. 

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, η  Στέφι Λέμκε, υπουργός Προστασίας Καταναλωτών, πρότεινε σήμερα μορατόριουμ στις διακοπές ηλεκτροδότησης και θέρμανσης σε περίπτωση μη εξόφλησης καθώς τα λαϊκά νοικοκυριά θα αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος: 

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολες στιγμές το χειμώνα, όταν οι καταναλωτές χρειάζονται ειδική προστασία. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, κανείς δεν πρέπει να τους κόψει το ρεύμα ή το φυσικό αέριο επειδή καθυστερούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό», σημείωσε. 

Στο μεταξύ το μέτωπο της Ενέργειας και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας θα απασχολήσει και τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.  

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: Associated Press)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.