Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ειδικοί φόροι κατανάλωσης: Μια ακόμα «εμβληματική» σύμπραξη των εταιρειών ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ

Συνένοχοι στο έγκλημα

Την ώρα που ο λαός «λιποθυμάει» ανοίγοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και τα αστικά επιτελεία κάνουν «προετοιμασία εδάφους» για να μάθει να ζει με δελτίο στην Ενέργεια, μόλις προχτές στη Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν Οδηγία της ΕΕ για τη μονιμοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην Ενέργεια.

Των χαρατσιών δηλαδή που αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες της ενεργειακής φτώχειας, για την οποία κατά τ' άλλα «σκοτώνονται» ποιος θα την πρωτοαντιμετωπίσει...

Το έγκλημα αυτό λοιπόν έχει την υπογραφή όλων τους, και όχι τυχαία: Είναι ο τελευταίος κρίκος στη μακρά αλυσίδα της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Επόμενοι κρίκοι αυτής της ίδιας αλυσίδας που δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν όλοι τους είναι και το Ταμείο Ανάκαμψης.

  • Το «υπερμνημόνιο» για τα επόμενα χρόνια, που προβλέπει δισ. για τις «πράσινες» και «ψηφιακές» μπίζνες, συνδέοντας τις εκταμιεύσεις που θα πληρώνουν οι λαοί της ΕΕ με την προώθηση σειράς από αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», που επίσης θα φορτώνονται στον λαό.

Κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι και οι άδικοι ειδικοί φόροι σε Ενέργεια και καύσιμα που φορτώνονται μαζί με τα υπόλοιπα στον λαό, λειτουργούν ως «μοχλός» για την προώθηση των στόχων της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, γεμίζουν τα κρατικά ταμεία που στη συνέχεια γίνονται «πακέτα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σαν αυτά που «αμπαλάρονται» στην ΕΕ, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους από τον «ενεργειακό Αρμαγεδδώνα» που επίκειται.

Καθόλου τυχαία, άλλωστε, οι φόροι αυτοί με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Κομισιόν προβλέπεται να γενικευτούν παντού, από την ακτοπλοΐα και τις μεταφορές μέχρι την κατοικία, με στόχο να προωθήσουν τις «πράσινες» μπίζνες που θα μετατρέψουν σε «είδος πολυτελείας» για τον λαό και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του.

  • Η ψήφιση των νέων αυτών χαρατσιών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δείχνει και τι ακριβώς εννοούν όταν μιλάνε για «περιορισμό της ενεργειακής φτώχειας», εκείνοι που με την πολιτική τους τη γιγαντώνουν:

Να παίρνουν εκατό από τη μία τσέπη του λαού, για να επιστρέφουν ένα στους πιο εξαθλιωμένους, κι αυτό για να μη διαταραχτεί η «κοινωνική συνοχή», η υποταγή των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου.

Αποκαλυπτικά άλλωστε είναι τα όσα αποφάσισε το Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας, λέγοντας ότι οι όποιες μειώσεις ειδικών φόρων

«θα πρέπει να είναι προσωρινές και να προσαρμόζονται (...) σε πιο ευάλωτους» και κυρίως «να διατηρούν τα κίνητρα για την ενεργειακή μετάβαση», την πολιτική δηλαδή που εγγυάται βαρυχειμωνιά για τον λαό.

Μια ακόμα «εμβληματική» σύμπραξη των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, δείχνει τι έχει να περιμένει ο λαός από σημερινούς και επίδοξους κυβερνητικούς «σωτήρες».

Στα αδιέξοδα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετούν, απάντηση δίνει μόνο το ΚΚΕ,

  • με την πρόταση εξουσίας του, που φωτίζει τον δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες, της αμφισβήτησης των «ιερών και οσίων» του σάπιου συστήματος.
  • Μόνο έτσι, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και ακόμα περισσότερες δυνάμεις στον οργανωμένο αγώνα, μπορεί ο λαός να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την πάλη του για κατάργηση και όλων των άδικων φόρων σε Ενέργεια και καύσιμα.

Ριζοσπάστης - Η Άποψή μας, 14/7/2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.