Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

José Ramón Balaguer Cabrera (6 Ιουν. 1932 – 15 Ιουλ. 2022): Ιnmortal! ― Hasta la victoria siempre ― Το ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τον θάνατο ιστορικού στελέχους του ΚΚ Κούβας, Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συλλυπητήριο μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για το θάνατο του Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ

Σάββατο 16/07/2022 - 21:57

Τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΚΚ Κούβας, Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, εκφράζει με μήνυμα της προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας η ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Αποχαιρετούμε το σ. Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ έχοντας συναίσθηση του μεγέθους της ιστορικής του διαδρομής και συμβολής του στον αγώνα του Κουβανικού λαού για τη χειραφέτησή του, τη νίκη και την υπεράσπιση της Επανάστασης. Διδασκόμαστε από εκείνον, και τους υπόλοιπους ιστορικούς επαναστάτες της γενιάς του, την αναγκαιότητα να συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του, υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, πάντα, μέχρι την τελική νίκη.

Σας παρακαλούμε πολύ να μεταβιβάσετε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του, σε ολόκληρο τον Κουβανικό λαό.»

Το βιογραφικό του σ. Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κούβα, στάθηκε τιμητική φρουρά στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού στελέχους του ΚΚ Κούβας

Ο σ. Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στο λαϊκό κίνημα. Ως σπουδαστής ιατρικής στην Αβάνα, το 1952 παίρνει μέρος στις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις που διοργανώνει η ιστορική Ομοσπονδία Φοιτητών (FEU).

Τo 1957, την περίοδο της δικτατορίας, βγαίνει στα βουνά της Σιέρρα Μαέστρα κι εντάσσεται στις ένοπλες αντάρτικες ομάδες.

Από το 1958 παίρνει ενεργά μέρος στις μάχες ενάντια στο δικτατορικό στρατό, ενώ υπηρετεί και σαν γιατρός του λόχου.

Μετά τη νίκη της Επανάστασης, το 1960, ο σ. Μπαλαγκέρ υπηρετεί την Κούβα και το λαό της από πολλές υπεύθυνες Κομματικές θέσεις.

Αναδείχθηκε σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κούβας το 1975, σε μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. Ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ από το 1992 έως το 2019, ενώ υπηρέτησε σαν Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ από το 2011 έως το 2019, περίοδο κατά την οποία εντάθηκε η επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στην Κούβα. 

Ήταν εκλεγμένος Βουλευτής της Εθνικής Συνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας από την ίδρυσή της το 1976, ενώ αναδείχθηκε σε σημαντικές κρατικές θέσεις, όπως Αναπληρωτής Υφυπουργός των Ένοπλων Δυνάμεων της Επανάστασης με την ανατροπή του καθεστώτος Μπατίστα, Πρεσβευτής της Κούβας στην ΕΣΣΔ, Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Κούβας την περίοδο 2004-2010.

902

 

ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΟΣΕ ΡΑΜΟΝ ΜΠΑΛΑΓΚΕΡ

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρώτο Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Σάββατο 16/07/2022 - 22:09

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρώτο Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του Κόμματος, Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, απέστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε αυτό σημειώνει:

«Αγαπητέ Μιγκέλ,

Θέλω να σου εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ. Είχα την τιμή και την ευχαρίστηση να συναντηθούμε το 2014, στην Αβάνα, κατά την επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, όταν ο σ. Μπαλαγκέρ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ήταν Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ο σ. Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, ιστορικό στέλεχος του ΚΚ Κούβας, είχε ατσαλωθεί στη φωτιά του αντάρτικου ένοπλου αγώνα. Ήταν σύντροφος του Φιντέλ Κάστρο, του Ραούλ Κάστρο, του Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα, της γενιάς των επαναστατών που με την πάλη τους αποτίναξαν το δικτατορικό ζυγό του Μπατίστα από το Νησί και άνοιξαν το δρόμο για την Νίκη της Επανάστασης και την επικράτησή της στην Κούβα.

Από θέσεις μεγάλης ευθύνης, υπό όλες τις συνθήκες, υπηρέτησε τον Κουβανικό λαό, το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κυβέρνηση της χώρας, το έργο του κι οι αγώνες του αποτελούν παρακαταθήκη κι έμπνευση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Με θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.