Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

FBI - MI5: Τα κακά σκυλιά του παρακράτους ψόφο δεν έχουνε ― Οι επικεφαλής τους ξαμολήθηκαν για να ενημερώσουν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών ομίλων και πανεπιστημιακούς ότι το Πεκίνο είναι η μεγαλύτερη απειλή ― Σε λίγο θα έρθουνε και στα δικά μας ΑΕΙ

Οι επικεφαλής των FBI και MI5 (Πηγή: Associated Press)

ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ευθεία στοχοποίηση της Κίνας από τους επικεφαλής των FBI και MI5

Πέμπτη 07/07/2022 - 08:39

Σε μια ευθεία στοχοποίηση της Κίνας προχώρησαν από κοινού οι επικεφαλής του αμερικανικού FBI Κρίστοφερ Ρέι και της Βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI5 Κεν Μακόλουμ, οι οποίοι συναντήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών ομίλων και πανεπιστημιακούς για να τους ενημερώσουν ότι το Πεκίνο είναι η μεγαλύτερη απειλή. 

Η Κίνα είναι η «μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για την οικονομική και εθνική μας ασφάλεια» υποστήριξε ο Κρ. Ρέι στην πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση των δύο επικεφαλής που έγινε στα κεντρικά γραφεία της MI5 στο Λονδίνο.

Απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη μονοπωλίων και σε ανώτερα στελέχη από πανεπιστήμια - ισχυρίστηκε ότι η κινεζική κυβέρνηση

«είχε βάλει σκοπό να κλέψει την τεχνολογία σας» χρησιμοποιώντας μια σειρά εργαλείων και πρόσθεσε πως αποτελεί «μια ακόμη πιο σοβαρή απειλή για τις δυτικές επιχειρήσεις από ό,τι ακόμη και πολλοί εξελιγμένοι επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν».

Επιπλέον ανέφερε ότι η Κίνα ανέπτυξε την κυβερνοκατασκοπεία για να «εξαπατήσει και να κλέψει σε μαζική κλίμακα», με ένα πρόγραμμα πειρατείας μεγαλύτερο από αυτό όλων των άλλων μεγάλων χωρών μαζί.

Ο διευθυντής του FBI είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση παρενέβη άμεσα στις εκλογές για το Κογκρέσο στη Νέα Υόρκη αυτή την άνοιξη επειδή δεν ήθελαν να εκλεγεί ένας υποψήφιος που ήταν κριτικός και πρώην διαδηλωτής στην πλατεία Τιενανμέν.

Ανέφερε πρόσφατες εκτιμήσεις από μελέτη του Πανεπιστημίου Yale ότι οι δυτικές επιχειρήσεις έχουν χάσει 59 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία για να υποστηρίξει πως οι ζημιές για τα μονοπώλια θα ήταν μεγαλύτερες με επίκεντρο την Ταιβάν.

Είπε χαρακτηριστικά πως «αν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, θα μπορούσαμε να δούμε ξανά το ίδιο πράγμα, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα».

Ο επικεφαλής της βρετανική MI5, Κεν Μακόλουμ δήλωσε ότι η υπηρεσία του είχε υπερδιπλασιάσει το έργο της κατά της κινεζικής δραστηριότητας τα τελευταία τρία χρόνια και θα το διπλασιάσει ξανά και πως τώρα διεξάγει επταπλάσιες έρευνες που σχετίζονται με δραστηριότητες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σε σύγκριση με το 2018.

Πρόσθεσε ότι

«η ευρέως διαδεδομένη δυτική παραδοχή ότι η αυξανόμενη ευημερία εντός της Κίνας και η αύξηση της συνδεσιμότητας με τη Δύση θα οδηγούσε αυτόματα σε μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία έχει αποδειχθεί εντελώς λανθασμένη» και υποστήριξε ότι η πρόκληση που θέτει το Πεκίνο «αλλάζει το παιχνίδι» και την χαρακτήρισε «τεράστια» που «κόβει την ανάσα».

(Πηγή: BBC, CNN)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.