Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Κυριάκειον άγος: Οι άνεμοι ήταν όντως ακραίοι. Είχε δίκιο ο Πολύδωρας. Ευτυχώς οι ζημιές είναι πολύ περιορισμένες! ― ΚΚΕ: Μόνο περισσότερη οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές

―Φτου, γαμώτη... είναι καλά εκεί πάνω, αλλά ξέχασα τη λύρα μου...

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μόνο περισσότερη οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές

Πέμπτη 21/07/2022 - 17:47

Σε σχόλιο, για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής [κάτω], το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Μόνο περισσότερη οργή κι αγανάκτηση -από αυτή που ήδη υπάρχει στους κατοίκους και πληγέντες της Ανατολικής Αττικής- μπορεί να προκαλέσει η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή και κυρίως οι δηλώσεις του για τις περιορισμένες ζημιές.

Πραγματικά είναι άξιο απορίας που πήγε και τι επισκέφτηκε ο κύριος Μητσοτάκης για να παρουσιάζει αυτή τη μαγική εικόνα. Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν για μια ακόμη αφορά τις περιουσίες τους να καίγονται, που έψαχναν πυροσβέστες και έπεφταν πάνω σε περιπολικά, που προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να καθαρίσουν τα σπίτια τους, έχουν τελείως διαφορετική εικόνα για το τι συνέβη στην Ανατολική Αττική.

Από την οργή όλων αυτών δεν πρόκειται να γλιτώσει ούτε ο κύριος Μητσοτάκης και η σημερινή κυβέρνηση, ούτε όσοι ακόμη έχουν συνδιαμορφώσει αυτή την πολιτική της συμφοράς και της καταστροφής για το λαό».

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

*

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Προκαλεί τους πυρόπληκτους διαπιστώνοντας ότι οι ζημιές στην Αν. Αττική είναι «πολύ περιορισμένες»

Πέμπτη 21/07/2022 - 13:31

Στον «τόπο του εγκλήματος» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, προκαλώντας με όσα είπε τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αν. Αττικής που είδαν τις περιουσίες και το δάσος να γίνονται στάχτη για πολλοστή φορά εξαιτίας της απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.

Αφού έκανε «αυτοψία» στις εκτάσεις που κάηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστράτευσε τις συνηθισμένες δικαιολογίες όλων των έως τώρα κυβερνήσεων, μιλώντας για «πραγματικά πρωτοφανείς συνθήκες, διότι οι άνεμοι ήταν όντως ακραίοι». Φυσικά, αυτό δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί η Αν. Αττική, μια περιοχή κοντά στο κέντρο της Αθήνας καίγεται ξανά και ξανά...

Το είπα και χθες το επαναλαμβάνω και σήμερα ότι «Αυτό το οποίο κρατώ ως μία θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων», είπε, επιμένοντας να δημιουργεί μια «μαγική εικόνα» επιτυχίας του κρατικού μηχανισμού. Την ίδια ώρα βέβαια, κάθε σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών αποδεικνύεται «σχέδιο επί χάρτου», αφού υπονομεύεται από την απουσία και των παραμικρών παρεμβάσεων προστασίας των δασών, την διάλυση των δασικών  υπηρεσιών, την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη των πυροσβεστικών υπηρεσιών, γιατί κάθε φορά η οικονομία «αντέχει» μόνο για την ενίσχυση του κεφαλαίου με ζεστό χρήμα και όχι για την προστασία του λαού.

Κοροϊδεύοντας σχεδόν «κατάμουτρα» τους ανθρώπους που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη, έσπευσε να δηλώσει ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά «είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου», γεγονός που δεν προοιωνίζει κάτι θετικό ως προς τις αποζημιώσεις για τις οποίες έδωσε τις συνηθισμένες διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν «το συντομότερο δυνατόν», αν και η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει το αντίθετο. 

Προϊδεάζοντας για τα χειρότερα, δήλωσε ότι «είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου, ο Αύγουστος είναι μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο», αν και η κυβέρνηση αρνείται έστω και τώρα να πάρει κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά. Επαναλαμβάνω αυτό το οποίο είπα χθες. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο. Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά γεννά εύλογα ερωτήματα».

Όμως, αυτός που το «τερμάτισε» ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος εκτίμησε αυτάρεσκα για την κυβέρνηση πως «μέσα από επώδυνες και επαχθείς εμπειρίες, μαθαίνουμε γρήγορα, προσαρμοζόμαστε, εξελισσόμαστε και γινόμαστε αποτελεσματικότεροι στην πρόληψη και την αντιμετώπιση», την ώρα που η πρόληψη είναι ανύπαρκτη και υπονομεύει κάθε προσπάθεια πυρόσβεσης. Για να κρύψει αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα που συνιστά ένα διαχρονικό έγκλημα, εστίασε στην «γρήγορη αντιμετώπιση» της πυρκαγιάς και στις μαζικές εκκενώσεις που φαίνεται να είναι και το μοναδικό σχέδιο...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε ως βολικό άλλοθι τις πυρκαγιές σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, λέγοντας πως «η κλιματική κρίση είναι εμφανέστατη σε όλη πια την Ευρώπη», όμως, και εκεί αυτό που βαραίνει είναι οι ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία.

Ανακοίνωσε επίσης πως το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις για την παροχή κρατικής υποστήριξης στους πληγέντες.

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.