Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Χατζηαβατάκης: Εσύ χτυπάς κάρτα ψηφικά κι εσένα σε χτυπάει ο εργοδότης αναλογικά ― Κυριάκος: Δεν καταστρατηγείται ο χρόνος εργασίας, αλλά ο εργαζόμενος ― ΚΚΕ: Διευθετείται ο εργάσιμος χρόνος και οι απλήρωτες υπερωρίες ― ΠΑΜΕ: Ψηφιακή κοροϊδία ― Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Εργαζόμενοι εξαναγκάζονταν να χτυπούν... ψηφιακή κάρτα και να συνεχίζουν να δουλεύουν!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ευχολόγια για την ψηφιακή κάρτα που δεν ανατρέπει την εργασιακή ζούγκλα

Δευτέρα 04/07/2022 - 13:56

Αν και οι πρώτες καταγγελίες είναι γεγονός [βλέπε κάτω] ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν άλλαξε τη σκληρή πραγματικότητα των εργαζόμενων, εντούτοις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ και τράπεζας για να δηλώσει ότι με την κάρτα «αποφεύγεται οποιαδήποτε καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας».

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αξιοποιείται για την εφαρμογή της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Δευτέρα 04/07/2022 - 14:34

«Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την περιβόητη "ψηφιακή κάρτα', δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες και πάνω από όλα δεν μπορούν να κρύψουν την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σωματεία στο εμπόριο και τις τράπεζες καταγγέλλουν ότι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν και πέραν του ωραρίου τους και αφού είχαν "χτυπήσει" την ψηφιακή κάρτα.

Αντίθετα, λοιπόν, με τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν είναι ούτε ένα απλό εργαλείο καταμέτρησης των ωρών εργασίας, ούτε πολύ περισσότερο μέσο ανάσχεσης της αδήλωτης εργασίας και των ακατάσχετων υπερωριών, οι οποίες άλλωστε με βάση τον νόμο Χατζηδάκη πληρώνονται ήδη λιγότερο.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αξιοποιείται για την εφαρμογή της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών, καθώς και για τη διάσπαση του χρόνου εργασίας σε "ενεργό" και "ανενεργό", με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με βάση αυτόν τον διαχωρισμό θα δοθεί εκ νέου χτύπημα στον σταθερό χρόνο εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι την "ψηφιακή κάρτα εργασίας", ως μέρος του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, την στήριξαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τους καθιστά συνένοχους στην εργασιακή ζούγκλα, την οποία άλλωστε έχουν συνδιαμορφώσει.

Η σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς δεν διασφαλίζεται από κυβερνητικούς "σωτήρες", αλλά μέσα από την καθολική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.»

902

«Είναι μία σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός για την ψηφιακή κάρτα που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου  σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Υποστήριξε ακόμα πως «είναι βέβαιο, καθώς αυτό το πρόγραμμα και αυτό το εργαλείο θα επεκταθεί σε υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, ότι θα δώσει μία πολύ μεγάλη ασφάλεια στον εργαζόμενο να γνωρίζει ότι πραγματικά θα αμείβεται για τις ώρες τις οποίες έχει δουλέψει. Διότι, δυστυχώς, φαινόμενα καταστρατήγησης υπάρχουν ακόμα αρκετά. Και πια με αυτό το εργαλείο, οποιοσδήποτε επιθεωρητής Εργασίας θα μπορεί να γνωρίζει αμέσως πόσο χρόνο πραγματικά έχει δουλέψει ο εργαζόμενος και αν πρέπει να βρίσκεται στην εργασία του τη στιγμή που τον ελέγχει».

Η πραγματικότητα ωστόσο αποδεικνύει ότι τα λεγόμενα του πρωθυπουργού είναι ευχολόγια καθώς οι καταγγελίες σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονταν να χτυπήσουν την κάρτα όταν τελείωνε η βάρδια και να συνεχίζουν να δουλεύουν είτε στον χώρο εργασίας είτε στο σπίτι! Επιπλέον η ψηφιακή κάρτα δεν καταργεί την εργασιακή ζούγκλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο που διατήρησαν και ενίσχυσαν όλες οι κυβερνήσεις. 

Τη διάσταση περί υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών έθιξε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη. Ανέφερε πως το νέο σύστημα «βοηθάει ταυτοχρόνως στον υγιή ανταγωνισμό. Διότι αντίστοιχα οι εργοδότες οι οποίοι είναι συνεπείς βάλλονται από εργοδότες οι οποίοι υπερασπίζονται ουσιαστικά την παραβατικότητα».

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

*

ΠΑΜΕ

Ψηφιακή κοροϊδία η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Δευτέρα 04/07/2022 - 13:11

Για ψηφιακή κοροϊδία κάνει λόγο το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την ψηφιακή κάρτα, επισημαίνοντας ότι «οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης γύρω από την ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα έφερνε τη "νέα εποχή στον εργαζόμενο" και θα "άλλαζε την καθημερινότητά του", γκρεμίστηκαν στο πρώτο Σαββατοκύριακο της υλοποίησής της».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η περίφημη ψηφιακή ωρομέτρηση που θα έδινε τέλος στη "μαύρη" εργασία και θα τερμάτιζε το καθεστώς της απλήρωτης δουλειάς και των υπερωριών αποδείχτηκε στην πράξη "κενό γράμμα" καθώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι είχαν έτοιμη τη μανιέρα οδηγιών για να προσπεράσουν το εμπόδιο της ψηφιακής κάρτας. Με εσωτερική αλληλογραφία και σαφείς οδηγίες προς τον διευθυντικό μηχανισμό τους, διατηρούν ανέγγιχτο το καθεστώς της ελαστικής εργασίας και της ζωής-λάστιχο για χιλιάδες εργαζόμενους στις τράπεζες και στο εμπόριο.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναφέρει: "..το αφήγημα της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν άντεξε ούτε λίγες ώρες στην εργασιακή αρένα των super market. Με οδηγίες στους εργαζόμενους που πιάνουν στις 5 π.μ. να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6 π.μ. για να μη φανεί η μία ώρα νυχτερινής απασχόλησης, προϊστάμενοι ταμείων να ζητούν από τις ταμίες να "χτυπήσουν" την κάρτα τους ακριβώς στις 9 μ.μ. ενώ ακόμη βρίσκονταν στο πόστο τους και εξυπηρετούσαν πελάτες, η υπενθύμιση σε ωρομίσθιους εργαζόμενους που θα δούλευαν 8ωρο να μην ξεχάσουν να "χτυπήσουν" την κάρτα τους στο 4ωρο, οι υπάλληλοι των ηλεκτρονικών παραγγελιών να χτυπάνε την κάρτα τους είτε έχουν τελειώσει την παραγγελία είτε όχι αλλά να συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους, οδηγοί να μη χτυπάνε καθόλου κάρτα αφού βρίσκονταν εκτός καταστήματος και καλέσματα για εργασία στο ρεπό αλλά με οδηγία να μη "χτυπήσουν" κάρτα", είναι μερικά από τα μαργαριτάρια των πρώτων ωρών του "ψηφιακού" ελέγχου.

Η ίδια εικόνα έρχεται από αρκετά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, αλλά και από τραπεζοϋπαλλήλους σε όλη τη χώρα. Οι αυταπάτες που έσπερνε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την κάρτα εργασίας έδιναν άλλοθι όλα αυτά τα χρόνια στα μέτρα που έχουν παρθεί διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις και διαλύουν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.

Τι θα μπορούσε να λύσει η ψηφιακή κάρτα στην άγρια ζούγκλα της εκμετάλλευσης που η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι νόμος; Τι ακριβώς θα προστάτευε η ψηφιακή κάρτα όταν η εργοδοσία μπορεί να αλλάζει τα προγράμματα εργασίας και τις βάρδιες ανάλογα με τις ανάγκες της και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται απίκο, όποτε και όσο θέλει η κάθε επιχείρηση;

Παράλληλα, την ίδια ώρα που πανηγυρίζουν για τα ψηφιακά μέτρα προστασίας της εργασίας, έχουν διαλύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Επιθεώρησης Εργασίας, την έχουν μετατρέψει σε λέσχη συζητήσεων.

Μόνο η οργάνωση των εργαζομένων και οι αγώνες τους μπορούν να δώσουν τέλος στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων, στην απλήρωτη εργασία και τις υπερωρίες, στα ακυρωμένα ρεπό.

Η οργάνωση στα συνδικάτα, η οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, η υπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων είναι ο δρόμος που μπορεί να φέρει νίκες και ανακούφιση στους εργαζόμενους, με αυξήσεις στους μισθούς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, με κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δυναμώνουμε τις αντιστάσεις μας! Απευθυνόμαστε στα Σωματεία! Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!».

902

 *

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Από παλαιότερη εξόρμηση του ΣΕΑ σε σούπερ μάρκετ

Εργαζόμενοι εξαναγκάζονταν να χτυπούν... ψηφιακή κάρτα και να συνεχίζουν να δουλεύουν!

Δευτέρα 04/07/2022 - 12:38

Συγκεκριμένες καταγγελίες για παραβίαση ωραρίων και με την ψηφιακή κάρτα -που διατυμπανίζει το υπουργείο Εργασίας ως δήθεν εγγύηση σεβασμού του ωραρίου- έχουν γίνει για σούπερ μάρκετ και τράπεζα όπου εργαζόμενοι εξαναγκάζονταν να χτυπούν την ψηφιακή κάρτα υποτίθεται στη λήξη της βάρδιας και να συνεχίζουν να δουλεύουν!

Συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που σε ανακοίνωση αναφέρει:

  • Δόθηκαν οδηγίες σε εργαζόμενους που πιάνουν στις 5 π.μ. να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6 π.μ. για να μη φανεί η μία ώρα νυχτερινής απασχόλησης.
  • Προϊστάμενοι ταμείων, ζητούσαν από τις ταμίες να «χτυπήσουν» την κάρτα τους ακριβώς στις 21.00 ενώ ακόμη ήταν στο πόστο τους και εξυπηρετούσαν πελάτες.
  • Υπενθύμιση σε ωρομίσθιους που δουλεύουν 8ωρο να μην ξεχάσουν να «χτυπήσουν» την κάρτα τους στο 4ωρο.
  • Σε υπάλληλους ηλεκτρονικών παραγγελιών να «χτυπάνε» την κάρτα τους είτε έχουν τελειώσει την παραγγελία είτε όχι και να συνεχίζουν μετά.
  • Οδηγοί  να μη χτυπάνε καθόλου κάρτα αφού βρίσκονται εκτός καταστήματος.
  • Καλέσματα για εργασία στο ρεπό αλλά με οδηγία να μη «χτυπήσουν» κάρτα. 

Σημειώνει ότι «αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το τι έγινε την πρώτη μέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις αλυσίδες των s/m και σίγουρα δεν θα αποτελέσουν είδηση σε κανένα διαδικτυακό μέσο, εφημερίδα ή κανάλι. Αποτελούν όμως άλλη μια απόδειξη ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα από αυτούς, τωρινούς και προηγούμενους, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη μαυρίλα, σε αυτή την ασυδοσία».  

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας επισημαίνει ότι «με αφορμή την επίσημη πρώτη της ψηφιακής κάρτας εργασίας  από 1 Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας που εδώ και 2,5 χρόνια που μετράμε δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας και εκατοντάδες κρούσματα από τα πρωτόκολλα-λάστιχο δεν πέρναγε ούτε έξω από super markets,  αποφάσισε να επισκεφτεί κάποια σε ένα καλά στημένο σκηνικό για να μας πει ότι "τα 8ωρα δεν θα μπορούν να δηλώνονται ως 4ωρα, ότι υλοποιείται ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, εφαρμόζοντας μια κοινωνική πολιτική στην πράξη". 

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εργασίας διαβάζουμε μεταξύ άλλων για "επανάσταση στην αγορά εργασίας", για "μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο", για "εγγύηση και σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου". Για να το απογειώσει η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, η οποία έκανε λόγο για "ναυαρχίδα των μεταρρυθμίσεων", ότι "θεμελιώνεται, ίσως, το σημαντικότερο όπλο απέναντι στην παραβατικότητα, το οποίο θα βοηθήσει την Επιθεώρηση Εργασίας στο έργο της αποφασιστικά". Μέχρι και διαφημιστικές καμπάνιες επιστράτευσαν για να μας πείσουν για τα οφέλη της ψηφιακής κάρτας εργασίας».

Συνεχίζοντας ο  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προσθέτει ότι «και τα λένε όλα αυτά αυτοί που κατάργησαν το 8ωρο, νομοθέτησαν τη 10ωρη εργασία, το διακεκομμένο ωράριο, τις απλήρωτες υπερωρίες, απογείωσαν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επέκτειναν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους εκτός του εμπορίου, υποβάθμισαν και απαξίωσαν την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτοί που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση της εργοδοσίας.

Πάνω σε αυτό το έδαφος, πάνω σε αυτό το  μεσαιωνικό εργασιακό περιβάλλον που η εργοδοτική ασυδοσία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, έρχεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα! Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωσή μας στο σωματείο, η συμμετοχή μας στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να έχουμε κατακτήσεις. Τώρα είναι η ώρα χωρίς καμία αναμονή να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ωράρια και προγράμματα σταθερά και όχι όπως βολεύει την εργοδοσία, πληρωμή των υπερωριών μας, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Ανάλογες πρακτικές και στις τράπεζες

«Την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής έφτασαν στο Σωματείο μας 18 καταγγελίες συναδέλφων. Σε Διευθύνσεις τραπεζών εργαζόμενοι δέχτηκαν πίεση να δουλέψουν από το σπίτι. Άλλοι συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να χτυπήσουν κάρτα ενώ δεν είχαν προλάβει να τελειώσουν τη δουλειά τους» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

«Από την πρώτη μέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας στις τράπεζες κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η προπαγάνδα της Κυβέρνησης και διάφορων άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών "καλοθελητών" εντός και εκτός κλάδου, ότι η ψηφιακή κάρτα που έφερε ο νόμος Χατζηδάκη, θα έβαζε το τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και στην καταστρατήγηση του ωραρίου. Επιβεβαιώθηκε περίτρανα το Σωματείο μας ότι τίποτα θετικό δεν είχαν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από αυτή την διάταξη καθώς οι εργοδότες θα έβρισκαν τον τρόπο να προσπεράσουν αυτό το εμπόδιο» προσθέτει το Σωματείο και απαιτεί «τώρα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική. Οι τράπεζες και η κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς ως αποτέλεσμα των χιλιάδων απολύσεων και των αποσχίσεων. Καλούμε τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το ωράριό τους, να μη υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές, να διεκδικήσουν τις υπερωρίες τους σε περίπτωση που χρειαστεί να δουλέψουν πέραν του ωραρίου. Μόνο η οργάνωση των εργαζομένων και οι αγώνες τους μπορούν να βάλουν τέλος στην ασυδοσία των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων και να φέρουν κατακτήσεις για την ανακούφιση των εργαζομένων».

Και η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Alpha Bank, σε ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει την αισχρή πρακτική της Alpha Bank που αναγκάζει εργαζόμενους να χτυπήσουν κάρτα και να συνεχίσουν να δουλεύουν, προτρέποντας μάλιστα κάποιους που δουλεύουν σε διευθύνσεις να δουλέψουν από το σπίτι!!!».

Τονίζει ότι «σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι θεωρίες τόσο της κυβέρνησης όσο και της ηγεσίας του Σωματείου Alpha Bank ότι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας που φέρνει ο νόμος Χατζηδάκη θα φέρει και το τέλος των απλήρωτων υπερωριών. Από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής της έχουμε ήδη 18 καταγγελίες συναδέλφων που εξαναγκάστηκαν να χτυπήσουν κάρτα ενώ δεν είχαν προλάβει να τελειώσουν τη δουλειά τους.

Τη στιγμή που έχουμε μείνει κυριολεκτικά "τρεις και ο κούκος" μετά τις αλλεπάλληλες "εθελούσιες απολύσεις", και ενώ η τράπεζα αξιώνει τα καταστήματα να δουλεύουν με ένα μόνο ταμείο, οι διευθύνσεις να δουλεύουν με το μισό προσωπικό, να κλείνουν συνεχώς όλο και περισσότερα καταστήματα, έρχονται τώρα να μετακυλήσουν την ευθύνη στον εργαζόμενο που δεν έχει προλάβει να τελειώσει στην ώρα του».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Απαιτούμε τώρα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική. Η τράπεζα να αναλάβει τις ευθύνες της!!! Ή που θα πληρώνει υπερωρίες ή που θα προσλάβει προσωπικό. Καλούμε τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το ωράριό τους, να μη μασήσουν σε εκβιασμούς και απειλές, να διεκδικήσουν τις υπερωρίες τους σε περίπτωση που χρειαστεί να δουλέψουν πέραν του ωραρίου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.