Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Μάκης Παπαδόπουλος: Υπάρχουν περιθώρια ο λαός να περάσει στην αντεπίθεση συμπορευόμενος με τις δυνάμεις του ΚΚΕ που βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους αγώνες για τα προβλήματα του, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής (VIDEO)


ΜΑΚΗΣ ΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο λαός στην αντεπίθεση συμπορευόμενος με το ΚΚΕ

Τετάρτη 06/07/2022 - 09:57

Ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το πρωί της Τετάρτης (6/7) στον Αντένα.  

Σημείωσε ότι υπάρχει συνενοχή των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν στην πολιτική που ακολουθείται και θυσιάζει πάντα το λαό στο βωμό των κερδών των μεγάλων ομίλων. Πρόσθεσε ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της αναμονής και της μάταιης αναζήτησης ελπίδας από μια κυβέρνηση που θα φαίνεται σαν το μικρότερο κακό όταν με το μικρότερο κακό φτάσαμε από το κακό στο χειρότερο με το λαό να φοβάται να ανοίξει το λογαριασμό του ρεύματος και να πλησιάσει το βενζινάδικο.


Για την ακρίβεια τόνισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό αλλά δεν αντιμετωπίζουν τα αίτια και στην πραγματικότητα επιδοτούν την ακρίβεια. Οπως είπε αρχικά τα μέτρα επιδότησης του ρεύματος ήταν 400 εκ. ευρώ, έφτασαν τα 700 εκ. ευρώ και σε λίγο θα πλησιάσουμε το 1 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι όση αύξηση απορροφούν τόσοι η αύξηση των τιμών θα συνεχίζεται διότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Επισήμανε τη συνενοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για βασικές επιλογές που έγιναν πριν τον πόλεμο με την πράσινη μετάβαση, την απολιγνητοποίηση, τους υψηλότερους έμμεσους φόρους και το καρτέλ των ΑΠΕ με τις εγγυημένες τιμές για τους ομίλους. 

Υπογράμμισε ότι η ανακούφιση του λαού περνάει μέσα από την σύγκρουση με την πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υπογράφουν και τα τρία κόμματα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.