Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Θανάσημος Παφίλης: Στις πυρκαγιές κάηκε το αφήγημα της «ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού και περισσεύουν οι λέξεις «κόστος» και «όφελος» ― Εσείς και ο Κολόμβος κ. Καμίνη. Αυτός ανακάλυψε την Αμερική κι εσείς τις παρακολουθήσεις! ― Τι σημαίνει αστυνομία σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα με την εφαρμογή της Λευκής Βίβλου; «Δράση της αστυνομίας σε εποχές των κοινωνικών εντάσεων με την ανάπτυξη κινημάτων διαμαρτυρίας και διεκδίκηση διακαιωμάτων»!! ― Τι νομίζετε ότι είναι η κοινωνία; Νεκροταφείο; ― Μην πείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα την εφαρμόσετε! ― Και τι είναι ακροαριστερή τρομοκρατία; «Εκείνοι που αμφισβητούν τις αξίες αυτού του συστήματος». Την εκμετάλλευση δηλαδή ανθρώπου από άνθρωπο»!!! ― Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Τροπολογία για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών (VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Στις πυρκαγιές κάηκε το αφήγημα της «ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού

Τρίτη 26/07/2022 - 17:01

Με τις καταστροφικές πυρκαγιές «κάηκε το αφήγημα, το δικό σας και των προηγούμενων ''είμαστε έτοιμοι''», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθύμισε πως όταν το ΚΚΕ κατέθεσε τον Απρίλη Ερώτηση στη Βουλή, για την ανάγκη λήψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας, η απάντηση του υπουργείου ήταν «τα έχουμε όλα λυμένα» και «ιδού η πραγματικότητα».

Ο Θανάσης Παφίλης εξήγησε πως από όλες τις κυβερνήσεις απουσιάζει μια λέξη-κλειδί, η πρόληψη. Για παράδειγμα, στο Δάσος της Δαδιάς δεν υπάρχουν δρόμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν μέσα οι πυροσβέστες. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού δίνεται για την προστασία των δασών, ενώ λείπουν τουλάχιστον 1.500 υπάλληλοι από τα Δασαρχεία. «Στην πυρκαγιά στην Πεντέλη είχαμε περισσότερα περιπολικά από πυροσβεστικά», ανέφερε ο  Θ. Παφίλης. Υπογράμμισε επίσης πως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα ήταν η αφαίρεση της δασοπυρόσβεσης από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως «οι δυνάμεις του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μαζί με τον λαό, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι πιο αποτελεσματικός από αυτό το κράτος που θα τον σώσει, επιβεβαιώνοντας πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό».

Απαίτησε δε γενναία χρηματοδότηση για να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας, καταμέτρηση των ζημιών, αποκατάσταση των καταστροφών, αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών, προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού κ.ά. 

Η τοποθέτηση του Θ. Παφίλη έγινε στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις».

Όπως ανέφερε, το δόγμα των κομμάτων του συστήματος για την Αστυνομία είναι να προσαρμοστεί στα «ευρωπαϊκά πρότυπα». Δηλαδή, στη «Λευκή Βίβλο» «που είναι κατάμαυρη» και θέτει ως στόχο την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού». 

Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ θέλει «εκσυγχρονισμό» της Αστυνομίας με σκοπό την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, όμως δεν έχει αυταπάτες ότι μπορεί να έχει έναν τέτοιο ρόλο. Αναφερόμενος στην εκπαίδευση των αστυνομικών, σημείωσε πως με το σχέδιο νόμου στρατιωτικοποιείται. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως είναι καταδικαστέα η προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με λογισμικό παρακολούθησης. «Εσείς και ο Κολόμβος», τόνισε ως προς τις καταγγελίες, καθώς «είναι κοινό μυστικό» ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Υπενθύμισε ότι όταν το ΚΚΕ είχε καταγγείλει τις συνακροάσεις στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν είχε πει κουβέντα τότε.

902

*

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

Κατέθεσε τροπολογία για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών

Τρίτη 26/07/2022 - 11:21

Τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται:

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν και την περσινή χρονιά είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια περιουσιών, καλλιεργειών και μιας ανθρώπινης ζωής. Τα πιο πάνω καταστροφικά φαινόμενα συνεχίστηκαν και τη φετινή χρονιά, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου. Οι τραγικές συνέπειες των πιο πάνω καταστάσεων καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι οι πυροσβέστες 5ετούς και 7ετους υποχρέωσης και όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι άκρως απαραίτητοι και πρέπει να εργάζονται σε μόνιμη και σταθερή βάση για να καλύψουν ένα μέρος των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στα επιχειρησιακά συμβάντα που προκύπτουν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους (αντιμετώπιση πυρκαγιών, διασώσεις - παροχές βοήθειας κατά την διάρκεια πλημμυρών, σεισμών και άλλων καταστροφών).

Στα πλαίσια αυτά αποδεικνύεται πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει σχετική τροπολογία που καταθέσαμε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, την οποία επανακαταθέτουμε και η οποία επιβάλλεται έστω και τώρα να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Στο τέλος του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 (Α΄61) προστίθεται μεταβατική διάταξη ως εξής:

Οι πυροσβέστες πενταετούς και επταετούς θητείας και οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά την δημοσίευση του παρόντος, εντάσσονται αυτοδικαίως στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό χωρίς να απαιτείται νέα κρίση.

Οι εντασσόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις των μονίμων πυροσβεστών όπως προβλέπονται από τους υπηρεσιακούς κανονισμούς του Σώματος και καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των αρμόδιων Υπουργών, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Με όμοιο διάταγμα απονέμεται ο βαθμός του πυροσβέστη και ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή των προηγούμενων εδαφίων σε σχέση με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές.

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε από τους ανωτέρω υπαλλήλους, διαπιστωθεί η ύπαρξη κωλύματος που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση της πρόσληψης του στο Πυροσβεστικό Σώμα, τότε ο υπάλληλος αυτός εντάσσεται αυτοδικαίως στο μόνιμο προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας στον τομέα της πρόληψης, φύλαξης και προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων ή στους τομείς υπηρεσιών αρμοδιότητας της Πολιτικής Προστασίας που έχουν ως αντικείμενο την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν από καταστροφές εξαιτίας πλημμυρών, χιονοπτώσεων, σεισμικών δονήσεων κ.ο.κ.

Με την παρούσα καταργούνται τα Προεδρικά Διατάγματα 36/2019 και 38/2020 και όλες οι σχετικές διατάξεις του νόμου 3938/2011 που ρυθμίζουν διαφορετικά τα εν λόγω θέματα.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της.

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2022

Οι προτείνοντες βουλευτές

ΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.