Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΛΑΡΚΟ: «Η μεταβίβαση της επιχείρησης πρέπει να γίνει χωρίς μεταβίβαση των εργαζομένων», όπως προστάζει η ΕΕ ― Εργαζόμενοι: Ξεσηκωμός ενάντια στην τροπολογία κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ ― 24ωρη απεργία στις 14 Ιούνη και συλλαλητήριο, 14.00, στην Βουλή ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει! ― ΠΑΜΕ: Όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές - Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ - Όλοι 14 Ιούνη έξω από την Βουλή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Ωμή παραδοχή για τις απολύσεις: «Η μεταβίβαση της επιχείρησης πρέπει να γίνει χωρίς μεταβίβαση των εργαζομένων», σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ

Σάββατο 11/06/2022 - 14:01

Αποκαλυπτική είναι η τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και επιδιώκεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, με στόχο να μπει λουκέτο και να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.

 

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία

Πηγή: Eurokinissi

Σάββατο 11/06/2022 - 11:27

Σε δήλωσή του, για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει τα εξής:

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε χτες, με την οποία πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.

Η κυβερνητική τροπολογία είναι η επόμενη πράξη ενός εγκληματικού σχεδίου που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με στόχο την απαξίωση, εγκατάλειψη, συκοφάντηση και υπερχρέωση μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ. Κι όμως η επιχείρηση αυτή, ήταν και παραμένει ένα πραγματικό χρυσωρυχείο, απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας,  στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι εδώ και χρόνια δίνουν έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, δεν είναι μόνοι τους, γιατί ο  αγώνας τους ο οποίος έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος!»

902

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την απαράδεκτη τροπολογία, πρώτον περιλαμβάνεται η κυνική παραδοχή ότι οι απολύσεις γίνονται για να περάσει η επιχείρηση «καθαρή» από εργαζόμενους στους επόμενους επενδυτές και δεύτερον ότι αυτό το έγκλημα αποτελεί εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ από το 2014!

 

Πιο συγκεκριμένα, στην 1η παράγραφο της τροπολογίας αναφέρεται ότι ο «ειδικός διαχειριστής», που έχει ορίσει η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει το έγκλημα «δύναται να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία», δηλαδή δίνει το πράσινο φως για να απολυθεί όλο το προσωπικό!

Όμως το πιο εξοργιστικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό σημείο της τροπολογίας είναι το αιτιολογικό σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο, η ρύθμιση αυτή προωθείται για «να ολοκληρωθεί επιτυχώς η Β’ φάση των παράλληλων διαγωνιστικών διαδικασιών που διενεργούνται από την Ειδική Διαχείριση και από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. για τη μίσθωση και μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων», δηλαδή οι απολύσεις είναι μία από τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα.

 


Παρακάτω στην ίδια τροπολογία αποκαλύπτεται με τον πιο κυνικό τρόπο ότι το ξεσπίτωμα και οι απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, και πιο συγκεκριμένα απόφαση που έχει πάρει από το 2014, και η οποία μέχρι σήμερα με τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων έχει μείνει στα χαρτιά.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην τροπολογία - έγκλημα της κυβέρνησης: «Μία εκ των προϋποθέσεων που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων σε πλειοδότη επενδυτή που θα προκύψει από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, να γίνει χωρίς μεταβίβαση των εργαζομένων»!

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της τροπολογίας στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τέλος Αυγούστου να έχει ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους, πετώντας τους στο δρόμο, και δίνοντάς τους ένα «τυράκι» με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, κι αυτό όχι για όλους, και μάλιστα με ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2022. 

Η εξέλιξη αυτή έχει σηκώσει στο «πόδι» τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που την ερχόμενη Τρίτη απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα [κάτω] για να διαδηλώσουν απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας. Στο πλευρό των εργαζομένων ήδη στέκονται σωματεία και συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ να καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο [κάτω], στις 2 μ.μ. στη Βουλή.

902

*

ΛΑΡΚΟ

Ξεσηκωμός ενάντια στην τροπολογία κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ - 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 14 Ιούνη στην Βουλή

Σάββατο 11/06/2022 - 11:12

Σε ξεσηκωμό για την απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Ιούνη για να μη συζητηθεί στη βουλή η τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και πετά τους εργαζόμενους στο δρόμο, καλούν ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση της Παρασκευής, καταγγέλλοντας παράλληλα την υπονομευτική και διασπαστική στάση των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους οι Πολίτης Παναγιώτης πρόεδρος, Παπαϊωάννου Δημήτρης αν. γεν. γραμματέας, Κάζας Γιώργος ταμίας, Ζυγογιάννης Παρασκευάς, μέλος Δ.Σ. κάνουν γνωστό ότι στη γενική συνέλευση απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση της κυβέρνησης και αποφασίστηκε εικοσιτετράωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Ιούνη. Σημειώνουν επίσης ότι για την προετοιμασία της απεργίας θα γίνουν ανοιχτές συσκέψεις στον οικισμό του εργοστασίου, στη Μαλεσίνα και τη Λάρυμνα, καθώς και ότι το πρωί της Τρίτης στις 11:30 θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα και με σημείο συνάντησης τη Βουλή, στις 2μμ.

Παράλληλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση καταγγέλλουν τη στάση των υπολοίπων τονίζοντας ότι προσπαθούν να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους και να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Χαρακτηρίζουν μάλιστα υπονομευτική και διασπαστική τη μη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι καλούν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν και να ψηφίσουν την απόλυση τους πριν ακόμη την ψήφιση η ίδια η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν

Συνάδελφοι

Την Παρασκυή 10/6/2022 στις 9.00 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. Οι συνάδελφοι Κορέτζελος, Γκιώνης, Νάτσιος, Ανδριτσος και Σαρηγιάννης πρότειναν να αναβληθεί η Γ.Σ των μελών μας. Οι συνάδελφοι, Κάζας, Παπαϊωάννου, Ζυγογιάννης και Πολίτης δεν συμφώνησαν. Η Γ.Σ ήταν προκηρυγμένη (ανακοίνωση αρ. Πρωτ. 69 – 07/03/2022) ομόφωνα. Βάση του καταστατικού για να αλλάξει απόφαση Δ.Σ. χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία ( άρθρο 28 παράγραφος 7) και από την στιγμή που η πρόταση των συναδέλφων δεν βρήκε την ομόφωνη συμφωνία η συνέλευση δεν αναβλήθηκε.

Στην συνέχεια στο κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ, εφόσον διαπιστώθηκε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό, «δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση 1/4 των (628) των μελών» (άρθρο 13 παράγραφος 3 του καταστατικού), εκλέχτηκε προεδρείο και πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική Γ.Σ. των μελών μας με μεγάλη συμμετοχή.

Εκτός του συναδέλφου Γ. Ανδρίτσο που δήλωσε αιτιολογημένο κώλυμα, οι συνάδελφοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, Κορέτζελος, Γκιώνης, Νάτσιος και Σαρηγιάννης, παρά το γεγονός ότι το σώμα περίμενε πάνω από 10 λεπτά την άφιξη τους, παρά το γεγονός ότι έγινε τηλεφώνημα στους επικεφαλείς των συνδυασμών τους, δεν απάντησαν ποτέ και απουσιάσαν αδικαιολόγητα.

Στην Γ.Σ. αναλύθηκε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έχει κατάθεση για ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση και απαντήθηκαν διεξοδικά όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τα μέλη.

Υπήρξε αυξημένος αριθμός τοποθετήσεων με κοινό παρονομαστή την καταδίκη και απόρριψη, τόσο του απαράδεκτου περιεχομένου, όσο και των εκβιασμών της Κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο σταματά κάθε δραστηριότητα λειτουργίας. Προωθεί άμεσα την απόλυση 10καδων εργαζομένων στις εργολαβίες, 10καδων αυτό απασχολουμένων αυτοκινητιστών και μικρό εργολάβων έργου, 10καδων εργαζομένων στα εργοστάσια αμμοβολής. Οδηγεί σε 5 μήνες το πολύ και τον τελευταίο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ από την άμεση αεργία, στην μακροχρόνια ανεργία, κλέβει τον μόχθο μιας ζωής και μαραζώνει τον τόπο μας.

Η εισήγηση των μελών του Δ.Σ ψηφίστηκε ομόφωνα και σε κλίμα αγωνιστικότητας. Το ανώτερο όργανο, η Γ.Σ., αποφάσισε:

  • Την Τρίτη 14/6, την μέρα που ψηφίζουν τις απολύσεις μας και το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, με 24ωρη απεργία μπαίνουμε στα λεωφορεία και πάμε στην βουλή.
  • Τα λεωφορεία θα φύγουν από τα χωριά στις 11.30 το πρωί με ραντεβού 14.00 έξω από την βουλή.
  • Το Σάββατο στις 20.00 στο καφενείο του Βέλιου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη για οργάνωση της κινητοποίησης. 
  • Την Κυριακή στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στην Μαλεσίνα. 
  • Την Δευτέρα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην παραλία της Λάρυμνας.

Συνάδελφοι

Τα παιχνίδια που παίζουν οι συνδικαλιστές του Κυβερνώντος κόμματος τα έχουμε ξαναζήσει δεκάδες φορές στο παρελθόν και όποτε παρασύρθηκαν οι εργαζόμενοι το πλήρωσαν ακριβά. Μετά την ανακοίνωση των συναδέλφων του Διοικητικού Συμβουλίου που γύρισαν την πλάτη και δεν ήρθαν στη γενική συνέλευση να υποστηρίξουν τη θέση τους και να βάλουν σε ψήφιση, όπως υποστήριξαν στο διοικητικό συμβούλιο, την πρόταση της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η ιστορία οδεύει στην επανάληψη.

Μακάρι να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Μακάρι έστω και τώρα να ακολουθήσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων. Να ακολουθήσουν και να σεβαστούν τις αποφάσεις του Ανώτερου Οργάνου του Σωματείου που είναι η γενική συνέλευση, η οποία νομότυπα και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού πραγματοποιήθηκε.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 10/6, αργά το απόγευμα στην Βουλή και πάει για ψήφιση.

Η στάση των συνδικαλιστών που το τελευταίο διάστημα βάζουν εμπόδια στην λειτουργία του σωματείου, πραγματοποιούν συναντήσεις με την Κυβέρνηση τάχα «για το καλό μας», όμως τελικά έρχονται και μας προτείνουν οι εργαζόμενοι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο της απόλυσης μας, πριν την Κυβέρνηση, είναι επιεικώς, απαράδεκτη.

Η κυβέρνηση μετρώντας το πολιτικό κόστος που θα έχει το αποτέλεσμα της υλοποίησης του νομοσχεδίου, επιδιώκει να εξασφαλίσει συναίνεση, έστω και εν μέρη για να μπορεί να «λέει οι εργαζόμενοι συμφωνούν».

Πόσες φορές ο υπουργός αξιοποίησε τα μηνύματα στο κινητό του, από μετρημένους στα δάχτυλα εργαζόμενους;

Σκεφτείτε αν η πέρα και έξω από κάθε διάταξη του καταστατικού φιέστα που καλούν οι συνάδελφοι την Δευτέρα νομιμοποιηθεί με παρουσία των εργαζομένων.

Γιατί οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν ήρθαν στην συνέλευση να πούνε την άποψη τους και να την βάλουν σε ψήφιση, όπως δήλωσαν; Τους αρνήθηκε κανείς αυτό το δικαίωμα; Απεναντίας 200 και πλέον μέλη αναμέναμε την άφιξη τους στην Γ.Σ..

Πότε έγινε Διοικητικό Συμβούλιο και προκηρύχθηκε Γ.Σ. για την Δευτέρα; Πότε κάλεσαν σε αυτό τον πρόεδρο, τον ταμία, τον αναπληρωτή γραμματέα και το μέλος του Δ.Σ. που ανήκουν στην πρώτη δύναμη; Γιατί διασπούν τους εργαζόμενους σε διαφωνούντες και συμφωνούντες και δεν ήρθαν εκεί να αποφασίσει το σώμα;

Ποιόν εξυπηρετεί η διάσπαση, εκτός από την κυβέρνηση; Γιατί έφτασαν στο σημείο να παραπληροφορούν για να παρασύρουν τους εργαζόμενους ακόμη και γραπτά;

Στην ανακοίνωση γράφουν ότι τα το νομοσχέδιο περιέχει τα Δ.Π.Υ., την επαναπρόσληψη όλων, τα ασφαλιστήρια. Που ακριβώς τα γράφει; Δέστε και μόνοι σας συνάδελφοι το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε στη Βουλή, είναι αναρτημένο στο openlarko.com

Ποιος ο λόγος αυτής της παγίδας;

Η φιέστα που προσπαθήσουν να κάνουν τη Δευτέρα για να δώσουν το άλλοθι στην κυβέρνηση, μπορεί να ονομαστεί σύσκεψη συνδυασμού, σε καμιά περίπτωση όμως δεν νομιμοποιείται ως Γ.Σ., για αυτό και θα πρέπει να αποτύχει. Είναι καραμπινάτη διάσπαση, καραμπινάτη υπονόμευση. Έχουν όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκει έδαφος και περπάτα τις αντεργατικές αποφάσεις, που κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ και μας οδηγούν στην ανεργία.

Συνάδελφοι

Μετά από 29 μήνες αγώνα σε κανέναν δεν αξίζει να γραφτεί στην ιστορία ως δούρειος ίππος που έσπασε τον αγώνα. Βεβαίως ο καθένας κάνει την επιλογή του και είναι σεβαστό, όμως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε, το καταστατικό, το ανώτερο όργανο, την Γ.Σ. και το θεσμικό ρόλο του Δ.Σ.

Απλοί στρατιώτες είμαστε όλοι στο σώμα της συνέλευσης. Έχουμε την επιλογή ή να πολεμήσουμε στις διαταγές της ή να λιποτακτήσουμε. Εμείς με συνέπεια ακολουθούμε σταθερά το πρώτο, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν.

Καλούμε τον γραμματέα του σωματείου να σεβαστεί τις αποφάσεις και να σφραγίσει τα απαραίτητα έγγραφα προκήρυξη της απεργίας, όπως είναι υποχρεωμένος (Διαβάστε και από εδώ).

Τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. στην Γ.Σ. τις 10/6/2022

Πολίτης Παναγιώτης Πρόεδρος

Παπαϊωάννου Δημήτρης Αν. Γεν. Γραμματέας

Κάζας Γιώργος Ταμίας

Ζυγογιάννης Παρασκευάς μέλος Δ.Σ.

902

*

ΠΑΜΕ

Όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές - Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ. Όλοι 14 Ιούνη στις 14.00 έξω από την Βουλή

Σάββατο 11/06/2022 - 13:34

«Όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές-Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ. Όλοι 14 Ιούνη στις 14.00 έξω από την Βουλή», τονίζει το ΠΑΜΕ, απαιτώντας «να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ».

Παρατίθεται η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Με τελεσίγραφα και με αισχρό τρόπο η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ως εντολοδόχος της κυβέρνησης εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά, στη συνέχιση της εργασίας τους με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ειδική διαχείριση έδωσε τελεσίγραφο ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγήσουν στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όσους ζουν από την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ.

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 17 Ιούνη ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Με έναν ωμό εκβιασμό η ειδική διαχείριση απαίτησε την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων τάζοντας δήθεν επαναπρόσληψεις με συμβάσεις ενός και δύο μηνών.

Η ίδια κυβέρνηση που θέλει να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που χρόνια τώρα «δένουν τ’ατσάλι» επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα των εργατών και του λαού της περιοχής με τελεσίγραφα και εκβιασμούς.

Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη απο τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει τον τσαμπουκά της Κυβέρνησης!

Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα θα λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ 14.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Στη συγκέντρωση καλεί με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.