Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΟΓΕ - ΜΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία, Τετάρτη 29 Ιούνη στις 7 μ.μ., για την κατάπτυστη δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την κατάπτυστη δικαστική απόφαση

Τετάρτη 29/06/2022 - 08:20

Παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία την Τετάρτη 29 Ιούνη στις 7 μ.μ. για την κατάπτυστη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. 

Καταδικάζει «κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη που μας γυρνάει πίσω στο Μεσαίωνα, κάθε πολιτική που στερεί από τις γυναίκες το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην άμβλωση» και υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση». Χαρακτηρίζει «προκλητικό το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα δικαιώματα των γυναικών» και τονίζει πως «υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις που έχουν τη σφραγίδα των εργατικών και γυναικείων κοινωνικών αγώνων, δυναμώνουμε την πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών [βλ. κάτω].

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΓΕ έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας υψώνει τη φωνή της και καταγγέλλει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ανατρέπει τη συνταγματική απόφαση Roe εναντίον Wade που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε εθνικό ομοσπονδιακό επίπεδο. Καταδικάζουμε κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη που μας γυρνάει πίσω στο Μεσαίωνα, κάθε πολιτική που στερεί από τις γυναίκες το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην άμβλωση, με την απαραίτητη στήριξη από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην αναπαραγωγική υγεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή περιορισμών και απαγορεύσεων στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, που ήδη προχωράει στις μισές Πολιτείες. Έρχεται να προστεθεί στα εμπόδια που συναντούν χρόνια τώρα εκατομμύρια γυναίκες της βιοπάλης στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, όπου και οι αμβλώσεις γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι επιπτώσεις της απόφασης είναι διπλά και τριπλά πιο βαριές για τις γυναίκες που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις και να ταξιδέψουν σε μια άλλη Πολιτεία, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο. Στο έδαφος αυτό, γυναίκες από τα εργατικά, λαϊκά στρώματα ήδη αναγκάζονται να καταφύγουν σε πρακτικές που εκθέτουν την υγεία, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, σε πολύ μεγάλους κινδύνους.

Αυτή η εξέλιξη έχει τη σφραγίδα όλων των πολιτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ, που χρόνια τώρα δεν έχουν πάρει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα της γυναίκας στη δημόσια και δωρεάν άμβλωση. Ανεξάρτητα από την όποια διαφοροποίηση καταγράφεται ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους στη στάση τους για το ζήτημα των αμβλώσεων, παραμένει κοινός τους παρανομαστής η αντιμετώπιση της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών ως πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις. Συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική τους που τρέφει την εκμετάλλευση και καταπίεση, σπέρνει πολέμους, προσφυγιά.

Για αυτό είναι προκλητικό το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα δικαιώματα των γυναικών, στήνοντας κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί "προόδου" και "συντήρησης" μπροστά στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο.

Καμιά δήλωση καταδίκης της απόφασης αυτής από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κυβερνητικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ δεν δίνει συγχωροχάρτι στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώνουμε την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία, στο πλαίσιο ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας που με επιστημονική κρατική στήριξη των γυναικών μέσω οικογενειακού προγραμματισμού και σεξουαλικής αγωγής θα εξασφαλίζεται η ασφαλής αντισύλληψη για όλες, όπως και το δικαίωμα στη νόμιμη, δωρεάν και ασφαλή άμβλωση, καθώς και στον προγεννητικό έλεγχο, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Κόντρα στην αντιδραστικοποίηση και την οπισθοδρόμηση που απειλούν τη ζωή μας, υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις που έχουν τη σφραγίδα των εργατικών και γυναικείων κοινωνικών αγώνων, δυναμώνουμε την πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση». 

902

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ

Όχι στην απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ - Καλεί στη διαμαρτυρία αύριο στην αμερικανική πρεσβεία

«Όχι στον σύγχρονο Μεσαίωνα! Όχι στην απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ!», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Τετάρτη 29 Ιούνη στις 7 μ.μ. η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Σε ανακοίνωσή του το ΜΑΣ σημειώνει ότι «υψώνει τη φωνή του, στο πλευρό συλλόγων και σωματείων και καταγγέλλει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ανατρέπει τη συνταγματική απόφαση Roe εναντίον Wade που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε εθνικό ομοσπονδιακό επίπεδο. Καταδικάζουμε κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη που μας γυρνάει πίσω στον Μεσαίωνα, κάθε πολιτική που στερεί από τις γυναίκες το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην άμβλωση, με την απαραίτητη στήριξη από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην αναπαραγωγική υγεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή περιορισμών και απαγορεύσεων στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, που ήδη προχωράει στις μισές Πολιτείες. Έρχεται να προστεθεί στα εμπόδια που συναντούν χρόνια τώρα εκατομμύρια γυναίκες της βιοπάλης στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, όπου και οι αμβλώσεις γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι επιπτώσεις της απόφασης είναι διπλά πιο βαριές για όλες τις γυναίκες που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις και να ταξιδέψουν σε μια άλλη Πολιτεία, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο. Στο έδαφος αυτό, γυναίκες από τα εργατικά, λαϊκά στρώματα ήδη αναγκάζονται να καταφύγουν σε πρακτικές που εκθέτουν την υγεία, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, σε πολύ μεγάλους κινδύνους.

Αυτή η εξέλιξη έχει τη σφραγίδα όλων των πολιτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ, που χρόνια τώρα δεν έχουν πάρει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα της γυναίκας στη δημόσια και δωρεάν άμβλωση, που αντιμετωπίζουν συνολικά την Υγεία ως εμπόρευμα. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν πείθουν κανέναν.

Δυναμώνουμε την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά των γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία, στο πλαίσιο ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για στήριξη των γυναικών μέσω οικογενειακού προγραμματισμού και σεξουαλικής αγωγής, για ασφαλή αντισύλληψη για όλες, όπως και το δικαίωμα στη νόμιμη, δωρεάν και ασφαλή άμβλωση, καθώς και στον προγεννητικό έλεγχο, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό για κάθε νέα φοιτήτρια και γυναίκα.

Κόντρα στην αντιδραστικοποίηση και την οπισθοδρόμηση που απειλούν τη ζωή μας, υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις που έχουν τη σφραγίδα των εργατικών και γυναικείων κοινωνικών αγώνων, δυναμώνουμε την πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.