Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Οι ιουδαιοναζί δεν εισβάλλουν στην Παλαιστίνη. Ξεκληρίζουν απλά τους Παλαιστίνιους ― Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά μέσα σε 24 ώρες ― Και αφανίζουν τη Δυτική Όχθη με 4.500 νέες εβραϊκές κατοικίες

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά μέσα σε 24 ώρες

Πέμπτη 02/06/2022 - 10:32

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στη Βηθλεέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Αϊμάν Μοχάισεν, 29 ετών, σκοτώθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Ντεχέισα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Χθες, Τετάρτη, δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ισραηλινοί αστυνομικοί και στρατιωες στο σημείο που δολοφονήθηκε η Γουφράν Χαρούν Χάμιντ Ουράσνεχ (Πηγή: Associated Press)

Χθες το πρωί, άλλη μια Παλαιστίνια δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό «Αλ Αρούντ» νοτίως της Βηθλεέμ στη Δυτική Οχθη. Το πρόσχημα που επικαλέστηκαν Ισραηλινοί στρατιώτες ήταν ότι τους «πλησίασε με ένα μαχαίρι» κουζίνας.

Η 31χρονη ανακοινώθηκε πως λεγόταν Γουφράν Χαρούν Χάμιντ Ουράσνεχ και είχε πρόσφατα εκτίσει ολιγόμηνη φυλάκιση σε ισραηλινές φυλακές. Τα φονικά πυρά διαπέρασαν τον κορμό της, μπαίνοντας κάτω από τον αριστερό ώμο και βγαίνοντας στη δεξιά πλευρά.

Χθες το βράδυ ένας άλλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινές σφαίρες στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού για την κατεδάφιση σπιτιού παλαιστίνιου, στο Γιαμπάντ, ένα χωριό κοντά στη Τζενίν.

Η ανατίναξη του σπιτιού της οικογένειας του Χαμάρσα (Πηγή: Associated Press)

«Ένας άνδρας που τραυματίστηκε από σφαίρες στο στήθος και τον μηρό διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Τζενίν και υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε ότι έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης.

Στις 29 Μαρτίου ο Ντία Χαμάρσα, ένας Παλαιστίνιος από το Γιαμπάντ, άνοιξε πυρ και σκότωσε 5 άτομα στη Μπνέι Μπρακ, προάστιο του Τελ Αβίβ, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ισραηλινών. Κατά πάγια τακτική ο στρατός προχώρησε στην κατεδάφιση του σπιτιού του, τιμωρώντας όλη την οικογένεια του Χαμάρσα.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

*

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Εγκρίθηκε η ανέγερση σχεδόν 4.500 εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την ανέγερση σχεδόν 4.500 κατοικιών σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, στο παλαιστινιακό έδαφος που είναι κατεχόμενο από το 1967, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση «Ειρήνη Τώρα». 

Η υπουργός Εσωτερικών, Αγελέτ Σακέντ και στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού έγραψε σήμερα προκλητικά στο Twitter ότι είναι «μέρα γιορτής για το κίνημα του εποικισμού στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια», όρος που χρησιμοποιούν οι ισραηλινές αρχές για να μιλούν για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σήμερα, σχεδόν 475.000 Ισραηλινοί έποικοι διαμένουν στη Δυτική Όχθη όπου ζουν 2,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa. Πηγή φωτό: Associated Press)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.