Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλαν τη σφαγή στη Μελίγια σε πρεσβεία και προξενείο της Ισπανίας ― Ο καπιταλισμός δολοφονεί, αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ― Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατήγγειλαν τη σφαγή στη Μελίγια σε πρεσβεία και προξενείο της Ισπανίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Video of Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ισπανίας για τη σφαγή στη Μελίγια

Η σφαγή των μεταναστών στη Μελίγια καταγγέλθηκε με διαμαρτυρίες που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης, στην πρεσβεία και το προξενείο της Ισπανίας αντίστοιχα

Στην Αθήνα

Τρίτη 28/06/2022 - 19:42

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καταγγέλλοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια σφαγή που υπέστησαν Αφρικανοί μετανάστες από τις μαροκινές και τις ισπανικές δυνάμεις καταστολής στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα Μαρόκου - Ισπανίας προς τον θύλακα Μελίγια. 

Στην πρεσβεία επιδόθηκε υπόμνημα καταδίκης της σφαγής, ενώ μπροστά στο κτήριο απλώθηκαν οι διαδηλωτές με πικέτες, φωνάζοντας συνθήματα. Ενώ ανά διαστήματα διαβαζόταν η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ -και στα αγγλικά- για το νέο έγκλημα κατά των μεταναστών και των προσφύγων. 

Το ΜΑΣ έδωσε το «παρών» στην διαμαρτυρία με το πανό του που ανέγραφε, «οι νεκροί μετανάστες στη Μελίγια δεν θα ξεχαστούν ΕΕ - κυβερνήσεις δολοφονούν». 

Με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους εργαζόμενοι και νεολαία διατράνωσαν πως «Το βάρβαρο έγκλημα του "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της Ευρώπης, η σφαγή μεταναστών στη Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη».

Αθήνα









«Ο καπιταλισμός δολοφονεί, αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» και «Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι παρευρισκόμενοι. Κρατούσαν πικέτες με συνθήματα γραμμένα στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, όπως «Με το αίμα των λαών χαράσσονται τα σύνορα των ιμπεριαλιστών», «Η ΕΕ δολοφονεί στην Μελίγια, στην Λαμπεντούζα, στο Αιγαίο».

Ο Άγγελος Θωμόπουλος εκ μέρους του Μετώπου Σπουδαστών, τόνισε ότι οι φοιτητές δεν πρόκειται να συνηθίσουν τις σοκαριστικές εικόνες της σφαγής μεταναστών «μαζί με τους εργαζόμενους πρωτοστατούμε για να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που ευθύνονται για αυτά τα εγκλήματα».

Ο Αλέκος Περάκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, επεσήμανε τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων τόσο για τις αιτίες του ξεριζωμού, όσο και για τα εγκλήματα σαν αυτό στη Μελίγια, αλλά και για την αξιοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως φθηνών εργατικών χεριών. Πρόσθεσε ότι Έλληνες και μετανάστες εργάτες πρέπει να συνεχίσουν τον κοινό τους αγώνα.

Θεσσαλονίκη: Η σφαγή των μεταναστών δεν θα μείνει αναπάντητη

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Ισπανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και πορεία στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης εργαζόμενοι και φοιτητές, μετά από κάλεσμα της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη σφαγή μεταναστών στη Μελίγια.

Με συνθήματα όπως «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»  και «οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι» κατήγγειλαν το έγκλημα, ανέδειξαν τις αιτίες και έδειξαν το δρόμο που πρέπει να διαλέξουν οι λαοί.




Ο Πέτρος Σημάδης, γραμματέας της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «η Μελίγια είναι ένα ακόμα μνημείο απανθρωπιάς του "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της ΕΕ. Το έγκλημα των μεταναστών ήταν ότι έψαχναν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Οι ίδιες αιτίες που οδηγούν στη φτωχοποίηση, στην ακρίβεια, στον πόνο και τη θλίψη, οι ίδιες προκαλούν νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες είτε στην Ισπανία είτε στη Μεσόγειο είτε στο Αιγαίο. Εμείς θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε κοινό συντονισμό μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους ενάντια στην εξαθλίωση, ενάντια στη βαρβαρότητα».

Ο Γιώργος Ιακώβου, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Ιστορίας Αρχαιολογίας, εκ μέρους των φοιτητών συλλόγων του ΑΠΘ, σημείωσε: «Είμαστε εδώ, πλαϊ στα εργατικά σωματεία και καταδικάζουμε τις αγριότητες στα σύνορα Μαρόκου - Ισπανίας. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία την οποία εμείς ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα για μια ζωή και σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των φοιτητών, που στέλνουν το μήνυμα ότι η σφαγή στη Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη. Και τόνισε: «Ο καπιταλισμός και το ανώτατο του στάδιο, ο ιμπεριαλισμός, δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο εκτός από εξαθλίωση, μετανάστευση, πολέμους και σφαγές. Γρήγορα οι λαοί πρέπει να πάρουν απόφαση να το γκρεμοτσακίσουν».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Διαβάζοντας από τη ντουντούκα την ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ενημέρωναν τον λαό για τη σφαγή των ξεριζωμένων στη Μελίγια και καλούσαν σε δυνάμωμα του αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.