Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ: Τα αόρατα φονικά τείχη του πολιτισμένου κόσμου ― Σοκαριστική σφαγή δεκάδων μεταναστών στον θύλακα Μελίγια ― ΚΚΕ: Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της "προόδου" στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης; ― ΠΑΜΕ: Βάρβαρο έγκλημα του «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης (VIDEO - Φωτό)

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ

Σοκαριστική σφαγή δεκάδων μεταναστών στον θύλακα Μελίγια

Τουλάχιστον 23 μετανάστες σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν - ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος - αντιμετωπίζοντας άγρια καταστολή στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα Μαρόκου - Ισπανίας προς τον θύλακα Μελίγια, τον ένα από τους δύο ισπανικούς θύλακες στις μαροκινές ακτές.

 

ΚΚΕ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Για την άγρια καταστολή εναντίον μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας (26 Ιουν 2022)

Οι σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε χιλιάδες ξεριζωμένους, ακόμη και σε ημιθανείς ανθρώπους, θυμίζουν πρακτικές και σχέδια εξόντωσης. Προκαλούν αποτροπιασμό κι οργή.

Οι δεκάδες θάνατοι και τραυματισμοί, που έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως "εισβολείς" και "υβριδική απειλή" και προωθεί συμφωνίες καταστολής στο όνομα φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, όπως η ανάλογη συμφωνία Ισπανίας-Μαρόκου. Αθλιότητα! 

 

Εξίσου κυνικές κι αποτρόπαιες ήταν οι δηλώσεις του "προοδευτικού" Ισπανού πρωθυπουργού που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, μιλώντας για "επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας".

  • Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της "προόδου" στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης; 
  • Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ.
  • Πρόοδος είναι η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους.
  • Πρόοδος είναι η προστασία των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της εργαλειοποίησης της ΕΕ.

ΠΑΜΕ

Σφαγή στην Μελίγια: Βάρβαρο έγκλημα του «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης

 «Οι εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με την δολοφονία δεκάδων μεταναστών, είναι ένα σύγχρονο έγκλημα του δήθεν "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της Ευρώπης» σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει ότι «οι ίδιες δυνάμεις που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτο των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σκλάβους, σήμερα δολοφονούν εν ψυχρώ και σε ζωντανή μετάδοση εκατοντάδες ξεριζωμένους» και προσθέτει:

«Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που κόβουν τους μισθούς στους εργαζόμενους της Ευρώπης, επιβάλλουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, διώκουν όποιον αντιστέκεται και επιτίθενται στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο εσωτερικό των χωρών τους,  επιχειρούν να στοχοποιήσουν τους φτωχούς και κατατρεγμένους άλλων χωρών και να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό για να κρύψουν την σκληρή αντεργατική πολιτική τους.

Το στυγερό αυτό έγκλημα αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων δήθεν "προοδευτικών" ή |αριστερών" κυβερνήσεων.  Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, βιώνουμε από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως "εισβολείς" και "υβριδική απειλή". Όπως βιώνουμε αντίστοιχα και την στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως "κίνδυνο για την οικονομία".

Η συγκυρία του εγκλήματος στην Μελίγια και των κυνικών δηλώσεων του δήθεν "προοδευτικού" πρωθυπουργού της Ισπανίας με την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, είναι μια επιπλέον υπενθύμιση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην "προστασία των λαών". Μια ακόμη σελίδα στην Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού εναντίον των λαών.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών!».

902, Δευτέρα 27/06/2022 - 10:5

 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, άνθρωποι που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους, επιχείρησαν να περάσουν μαζικά τον ψηλό φράχτη που χωρίζει το Μαρόκο από την Μελίγια. Εκεί αντιμετώπισαν τη συντονισμένη καταστολή και από τις δύο πλευρές του φράχτη, από τις μαροκινές και τις ισπανικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς.

ά συγκλονιστικά: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετανάστες που δεν κατόρθωσαν να περάσουν τον φράχτη, πεσμένοι στο έδαφος ο ένας πάνω στον άλλο, στιβαγμένοι σε έναν σοκαριστικό ανθρώπινο σωρό. Ανθρωποι που δεν δείχνουν σημάδια ζωής, άλλοι που αιμοραγούν, χωρίς καμία βοήθεια... Από πάνω τους, αρματωμένοι Μαροκινοί αστυνομικοί, να χτυπούν με γκλομπ και να τραβούν βίαια τραυματίες, να πετούν και άλλους μετανάστες στον σωρό...

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες, με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν.

Περίπου 500 μετανάστες κατάφεραν να περάσουν στην ισπανική πλευρά του φράχτη, για να δεχθούν επίθεση από τις ισπανικές δυνάμεις, οι οποίες επαναπροώθησαν στο Μαρόκο τους περισσότερους. Μόνο 130 μετανάστες κατάφεραν να περάσουν εντός της Μελίγια, οι μισοί από τους οποίους τραυματισμένοι, και οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

*

Ο... «προοδευτικός» Σάντσεθ μοιράζει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής!

Πηγή: Associated Press

Μετά από όλη αυτήν τη σφαγή, ο σοσιαλδημοκράτης Ισπανός πρωθυπουργός Π. Σάντσεθ, επικεφαλής της «προοδευτικής» κυβέρνησης που στηρίζουν το ΚΚ Ισπανίας και το Unidas Podemos, βγήκε... να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, για την αντιμετώπιση μιας «καλά οργανωμένης, βίαιης επίθεσης στην εδαφική μας ακεραιότητα», που όπως ισχυρίστηκε οργανώθηκε από «μαφίες διακίνησης ανθρώπων».

Υπογραμμίζοντας τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Μαδρίτης και Ραμπάτ (μετά τη συμφωνία της ισπανικής κυβέρνησης με το σχέδιο του Μαρόκου για διαιώνιση της κυριαρχίας του στη Δυτική Σαχάρα, μέσα από ένα σχέδιο «αυτονομίας»), ο Σάντσεθ τόνισε ότι «θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με το Βασίλειο του Μαρόκου, που δείχνει την ανάγκη να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις»...

Είχε προηγηθεί επιχείρηση - «σκούπα» στους καταυλισμούς των μεταναστών

Πηγή: Associated Press

Στο μεταξύ, η οργάνωση «Μαροκινή Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (AMDH Nador), καταγγέλλει ότι μία μέρα πριν την απόπειρα μεταναστών να περάσουν τον φράχτη στη Μελίγια, είχε προηγηθεί επιχείρηση - «σκούπα» από τις μαροκινές δυνάμεις καταστολής, οι οποίες επιχείρησαν να διαλύσουν τους καταυλισμούς των μεταναστών σε δάσος κοντά στον ισπανικό θύλακα.

Ο επικεφαλής της AMDH Nador δήλωσε στο πρακτορείο "Reuters" ότι αυτή η επιχείρηση - «σκούπα» και τα όσα τραγικά ακολούθησαν αποτελούν μέρος της έντασης της καταστολής εναντίον των μεταναστών από τότε που οι δυνάμεις της Ισπανίας και του Μαρόκου επανέλαβαν τις κοινές περιπολίες και ενίσχυσαν τα «μέτρα ασφαλείας» στην περιοχή γύρω από τον θύλακα.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Μάη του 2021, χιλιάδες μετανάστες, νέοι και παιδιά στην πλειοψηφία τους, δέχθηκαν άγρια καταστολή από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Ισπανίας στην προσπάθειά τους να περάσουν στον άλλο ισπανικό θύλακα, την πόλη της Θέουτα.

902, Κυριακή 26/06/2022 - 13:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.