Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία (και όχι μόνο): Συναγερμός λόγω έλλειψης φυσικού αερίου που θεωρείται «σπάνιο αγαθό» ― Θανάσης Αυγερινός: Έρχεται πλήρης διακοπή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη ― Εφιαλτικά σενάρια ― «Γιατί να εμποδίσουμε αύξηση τιμών, αφού την προκαλούν μόνοι τους» ― Τετραμερής (ΟΗΕ, Μόσχα, Κίεβο, Άγκυρα) για τις εξαγωγές σιτηρών (3 VIDEO)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε συναγερμό λόγω έλλειψης φυσικού αερίου που θεωρείται «σπάνιο αγαθό»

Δεξαμενές φυσικού αερίου στη Γερμανία (Πηγή: Associated Press)

Πέμπτη 23/06/2022 - 11:59

Το φυσικό αέριο είναι από αυτή τη στιγμή «σπάνιο αγαθό» στη Γερμανία, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, κηρύσσοντας το επίπεδο συναγερμού στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια παροχής φυσικού αερίου.

 

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την πληρωμή του χρέους της Ρωσίας σε ρούβλια

Τετάρτη 22/06/2022 - 22:29

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα σχετικά με τις διαδικασίες πληρωμών των ξένων ομολόγων σε ρούβλια.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα πληρώνει σε ρούβλια για τα ευρωομόλογά της, τα οποία μπορούν αργότερα να μετατραπούν σε ξένο συνάλλαγμα.

H ρωσική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αθετήσει η Ρωσία την πληρωμή του χρέους της, υποστηρίζοντας ότι έχει τα κεφάλαια, αλλά δυσκολεύεται να καταβάλει τους τόκους στους ομολογιούχους λόγω των δυτικών κυρώσεων και κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να οδηγήσει τη Ρωσία σε τεχνητή χρεοκοπία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ria Novosti»)

902

 

Ο Χάμπεκ υποστήριξε πάντως ότι η παροχή φυσικού αερίου στη χώρα παραμένει εγγυημένη, «αλλά δεν επιτρέπεται να υπάρχει μια ψευδής εντύπωση ασφάλειας», πρόσθεσε και ανέφερε ότι η αναγκαία ποσότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον δεν αποθηκευτεί για γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου - τώρα το καλοκαίρι. Αυτό είναι σημαντικό ενόψει του χειμώνα. Έχει σημασία να ρυθμίσουμε τώρα τη θέρμανση και να την προσαρμόσουμε, πριν έρθει ο χειμώνας», δήλωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια - με εναλλακτικές διαδρομές και νέα νομοθεσία.

Ο υπουργός Οικονομίας ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε εσωτερικό ζήτημα της αγοράς ενέργειας της Γερμανίας, αλλά αποκλειστικά στη Ρωσία, στη λανθασμένη υπερβολική εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και στην έλλειψη έτοιμων εναλλακτικών στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. «Αυτό τώρα μας εκδικείται. Είναι οι αποτυχίες της τελευταίας δεκαετίας που μας έφεραν σε αυτή τη δυσκολία», είπε χαρακτηριστικά.

Η ενεργοποίηση του β' επιπέδου συναγερμού αποτελεί τη βάση για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, διευκρίνισε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα, προκειμένου να εξοικονομηθεί φυσικό αέριο.

Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα δουν αυξήσεις ήδη στην προκαταβολή των λογαριασμών του επόμενου έτους, αλλά εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει προς το παρόν χρήση του μηχανισμού προσαρμογής των τιμών, ο οποίος επιτρέπει στους παρόχους να αυξάνουν τις τιμές στα τρέχοντα συμβόλαια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Τρεις ανταποκρίσεις του Θανάση Αυγερινού

Τετραμερής ΟΗΕ – Μόσχα – Κίεβο – Άγκυρα για τις εξαγωγές σιτηρών Συζήτηση για 20 εκατομμύρια τόνους (22/6/2022, 08:43)

*

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έρχεται πλήρης διακοπή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη Τι λέει η Μόσχα (22/6/ 2022, 19:50)

*

Εφιαλτικά σενάρια για πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη (22/6/2022, 13:58)

Οι προβλέψεις είναι πως η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον χειρότερο χειμώνα της «Γιατί να εμποδίσουμε αύξηση τιμών, αφού την προκαλούν μόνοι τους», λένε Ρώσοι αναλυτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.