Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΠΑΜΕ για να δώσουμε Απάντηση στο βάρβαρο Έγκλημα του «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης ― Η σφαγή μεταναστών στη Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη ― Κινητοποίηση στην Πρεσβεία της Ισπανίας ― Τρίτη 28 Ιούνη στην Πρεσβεία της Ισπανίας στις 18:00, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21 (Στάση Μετρό Ακρόπολη) ― Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Επίτροπο της ΕΕ και στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ― Η πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων κοινός παρονομαστής της βαρβαρότητας που ζουν οι ξεριζωμένοι (2 VIDEO)

Φωτό: EPA/David Fernandez

«Το βάρβαρο έγκλημα του “προοδευτικού” ιμπεριαλισμού της Ευρώπης, η σφαγή μεταναστών στην Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ:

«Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, βιώνουμε από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως “εισβολείς” και “υβριδική απειλή”. Όπως βιώνουμε αντίστοιχα και την στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως “κίνδυνο για την οικονομία.

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπή δολοφονία δεκάδων ξεριζωμένων μεταναστών.
Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας να δώσουν μαζικό παρών στην κινητοποίηση καταγγελίες του βάρβαρου αυτού εγκλήματος.

Όλοι στην Παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 28 Ιούνη στην Πρεσβεία της Ισπανίας στις 18:00 (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, Στάση Μετρό Ακρόπολη)».

*

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Παρέμβαση στην Επίτροπο Γιόχανσον για το στυγερό έγκλημα κατά των ξεριζωμένων στην Μελίγια

Την εγκληματική πολιτική  ΕΕ και κυβερνήσεων που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην Μελίγια στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ  στη συζήτηση  σχετικά  «με την κατάσταση της εφαρμογής της οδηγίας για την προσωρινή προστασία» με την Επίτροπο της ΕΕ Ylva Johansson

*

Παρέμβαση στην συζήτηση «για τη μεταναστευτική κατάσταση στην Ελλάδα» με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στα πλαίσια της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης:


*

Δευτέρα 27/06/2022 - 22:04

Στην παρέμβασή του στα πλαίσια της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) της ευρωβουλής ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Καταδικάζουμε το στυγερό έγκλημα με δεκάδες νεκρούς, με αστυνομική βία ακόμη και σε ημιθανείς πρόσφυγες στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας δείγμα και μόνο της άγριας πολιτικής καταστολής της ΕΕ που ονοματίζει τους ξεριζωμένους ως εισβολείς.

Καταγγέλλουμε τον κυνισμό της κυβέρνησης Σάντσεζ με τα "συγχαρητήρια" του "αντάξιου" οικοδεσπότη της Συνόδου του ΝΑΤΟ που απεργάζεται νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους  τροφοδοτώντας τα προσφυγικά κύματα.

Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όλοι όσοι μιλούν για τον αέρα της "προόδου" στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης;

Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις προωθούν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, όπως και στη Δανία εξορίζοντας πρόσφυγες μέχρι και σε τρίτες χώρες.

Είναι πολιτική με τα δύο μέτρα και τα δυο σταθμά: τυπική υποδοχή με τεράστιες ελλείψεις  για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και αθλιότητα για τους υπόλοιπους, απότοκο και της εφαρμογής της Οδηγίας που συζητάμε.

Σχετικά με αυτή την απαράδεκτη διάκριση θα πρέπει να τοποθετηθείτε ανάμεσα στα άλλα για το γεγονός ότι υπάρχουν δυο παράλληλα συστήματα που το ένα είναι η τυπική υποδοχή και το άλλο η άγρια καταστολή».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.