Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Συνταξιούχοι, ναι - Ασύνταχτοι, ποτέ! ― Αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια ― Άμεσα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας (8 VIDEO - 21 ΦΩΤΟ)

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» το μήνυμα των συνταξιούχων

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρασκευή 24/06/2022 - 13:43

«Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι με το σημερινό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Διεκδικούν πραγματική ανάσα από το κύμα ακρίβειας που τους σαρώνει. 

Οι συνταξιούχοι της χώρας, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συμμετείχαν μαχητικά και αγωνιστικά στο σημερινό συλλαλητήριο, διεκδικώντας «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι συνταξιούχοι, αποδεικνύοντας ότι είναι «παντός καιρού», διεμήνυσαν ότι δεν το βάζουν κάτω και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια που τους κατατρώει το εισόδημα, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτουν τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Αρχικά οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια τα οποία γέμισαν με πανό με τα αιτήματα των απόμαχων της δουλειάς, όχι του αγώνα. «Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τώρα», «Άμεσα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας», ανέγραφαν μεταξύ άλλων.

Τη σημασία του συλλαλητηρίου και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων, ιδιαίτερα σε αυτές τις ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με την ακρίβεια να καταβροχθίζει το πενιχρό εισόδημά τους, ανέδειξαν οι ομιλητές στη διάρκεια της συγκέντρωσης, διεκδικώντας ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ

*

Μίλησαν ακόμα ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος των Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου

*

O Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

*

O Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών του ΟΣΕ

*

O Γιώργος Πεπόνης, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ

*

και η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων

Επανέλαβαν τα αιτήματα που αφορούν:

  • Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

«Αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια»

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια ακολούθησε μαχητική πορεία η οποία κατέληξε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων επέδωσε στα Κόμματα το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

«Αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία.  Όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου έγινε μια στάση με τους συνταξιούχους να φωνάζουν συνθήματα κατά της συνολικής αντεργατικής - αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής που εκφράζεται από τη σημερινή αλλά και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Συνεχίζοντας η μαζική πορεία των συνταξιούχων έφτασε έξω από τη Βουλή όπου και ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.