Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Άμυνας για τις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ ― Κάλεσμα συμμετοχής σε διαμαρτυρία για τη σφαγή στη Μελίγια, στην πρεσβεία του Μαρόκου, Παρασκευή 1 Ιούλη στις 6 μ.μ. (3 VIDEO – Φωτό)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση στο υπ. Άμυνας ενάντια τις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Τις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που ισοδυναμούν με τροχιοδεικτικές βολές στην κατεύθυνση της παραπέρα όξυνσης των ανταγωνισμών και της επιτάχυνσης της πολεμικής προετοιμασίας, κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, ενώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συμμετείχαν με τα πανό τους εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Επιτροπές Ειρήνης με τις σημαίες της ΕΕΔΥΕ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης η ΕΕΔΔΑ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

«Νέα στρατηγική αντίληψη - νέοι κίνδυνοι για τους λαούς»: Με τα συνθήματα στα πανό τους οι διαδηλωτές συνόψισαν την ουσία των  αποφάσεων της Συνόδου, προτάσσοντας παράλληλα την απαίτησή τους για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Μπροστά στις αποφάσεις που «λαδώνουν» την πολεμική μηχανή, κατήγγειλαν ιδιαίτερα την πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τη μετατροπή της σε πολεμικό ορμητήριο, την εμπλοκή στον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την έκθεση του λαού στον κίνδυνο να γίνει στόχος των διασταυρούμενων πυρών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και στρατόπεδα.












«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν το μήνυμα που έστειλαν, καλώντας τον λαό να δυναμώσει την πάλη για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, για να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Γιώργο Μαρίνο και Γιάννη Πρωτούλη.  Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα και των φορέων επέδωσε στον διευθυντή του γραφείου του υπουργού το ψήφισμα της κινητοποίησης:

Από το βήμα της συγκέντρωσης, απηύθυναν κοινό κάλεσμα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, τα εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, οι σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος, στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 1 Ιούλη στις 6 μ.μ. στην μαροκινή πρεσβεία, καταγγέλλοντας το αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στους μετανάστες στη Μελίγια.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι, «θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και όλων των λαών. Γιατί αυτό είναι το ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει και η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη: Ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, νέα δεινά για τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι βουτηγμένες για τα καλά στο αίμα των λαών! Πρέπει να σημάνουν συναγερμό! Να κλιμακωθεί μαζικά και αποφασιστικά η πάλη ενάντιά τους, ενάντια στον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ!»

Στον χαιρετισμό του στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  ο Άγγελος Θωμόπουλος, προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε ότι, «το ΝΑΤΟ δεν είναι περιστέρι της ειρήνης, αλλά γεράκι του πολέμου που σκορπάει τον όλεθρο και τον θάνατο, προωθώντας και με αυτό τον τρόπο τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπεί. Θα τους παίρνουμε στο κυνήγι όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση και την ενημέρωση σε κάθε σχολή. Για να καταδικαστούν μαζικά οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Για να μην υπάρξει καμία εμπιστοσύνη στα δολοφονικά του σχέδια που μας εμπλέκουν όλες οι κυβερνήσεις. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους και προσφυγιά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.