Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Λιάνα Κανέλλη: Από τη βαρβαρότητα του πολέμου στον Μεσαίωνα των αμαρτωλών αμβλώσεων ― Από τον φριχτό χειμώνα του α-φύσικου (ιμπεριαλιστικού) αερίου στην κοινωνική σκλαβιά των γυκαικοκτονιών (VIDEO)

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Από τη βαρβαρότητα του πολέμου στο πισωγύρισμα με τις αμβλώσεις

Στις τρέχουσες εξελίξεις αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση της ΕΡΤ1

Σχολιάζοντας την απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου των  ΗΠΑ που ανοίγει τον δρόμο στην απαγόρευση των αμβλώσεων, σημείωσε πως «διανύουμε περίοδο μεσαίωνα», αλλά δεν θα περάσει τόσο εύκολα, σημείωσε.

Για την ενεργειακή φτώχεια, υπογράμμισε πως οι λαοί της Ευρώπης αναμένεται να περάσουν ένα φριχτό χειμώνα, εξαιτίας των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Αναφερόμενη ακόμα στις γυναικοκτονίες, σημείωσε τις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος και στην ανάγκη ύπαρξης κρατικών θεσμών υποστήριξης των γυναικών που κακοποιούνται.

902, Σάββατο 25/06/2022 - 14:02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.