Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις βάσεις: Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ το σφαγείο ― Όλοι σήμερα στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις! ― Διαδηλώσεις - συγκεντώσεις σε πολλές πόλεις ― 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Όλοι σήμερα στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις επικίνδυνες αποφάσεις!

Πέμπτη 30/06/2022 - 08:00

Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ το σφαγείο θα βροντοφωνάξουν σήμερα εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις, Επιτροπές Ειρήνης, φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας στην κινητοποίηση που διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στη Μαδρίτη.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει «τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων». Καταδικάζει «τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία».

Απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής: «Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Οι λαϊκές διαμαρτυρίες έχουν ως εξής:

Αχαΐα: Στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο του Αράξου, στο ΚΕΤΧΝ και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στην Πάτρα. Στις 7.30 μ.μ. στα διόδια του Αιγίου στην Εθνική οδό Πατρών - Αθηνών.

Αιτωλοακαρνανία: Στις 7.30 μ.μ. στη βάση του Ακτίου. Στις 2.30 μ.μ. στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου. Στις 8 μ.μ. στη Ναύπακτο.

Ηλεία: Στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας.

Ζάκυνθος: Στις 6 μ.μ. στο λιμάνι της πόλης και στις 8 μ.μ. στο αεροδρόμιο.

Κεφαλονιά: Στις 7 μ.μ. στο λιμάνι του Πόρου και στο αεροδρόμιο.

Ιθάκη: Στις 8.30 π.μ. στο λιμάνι του Πισαετού.

Γιάννενα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα: Στις 7.30 μ.μ. στην Ανουντσιάτα.

Χανιά: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία.

Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Λευκάδα: Στις 7.30 μ.μ. στον Άη Μηνά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.