Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Οι τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής ― 150 άμαχοι και 170 τραυματίες παραμένουν στο Αζοφστάλ ― Ανταλλαγή αμάχων με τρόφιμα ζητά το τάγμα Αζόφ ― Συγκρούσεις και τηλεφώνημα Πούτιν - Μακρόν ― Θανάσης Αυγερινός: 3 ανταποκρίσεις (VIDEO)

*

Όλες οι εξελίξεις

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 24/2/2022, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Tελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 72η ημέρα, ενώ κατά την διάρκεια και της χθεσινής νύχτας σημειώθηκαν πυραυλικές επιθέσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

  • Από τις 6 το πρωί ξεκίνησε η νέα απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να καταλάβουν την πόλη Λίμαν στο Ντονέτσκ.
  • Για «μικρή πρόοδο» των ρωσικών δυνάμεων κυρίως στο βόρειο κομμάτι του Ντονμπάς, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
  • Οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στο Κίεβο που οδήγησαν στην βύθιση του καταδρομικού «Moskva», αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
  • Η Ρωσία πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ.
  • Νέα επιχείρηση εκκένωσης αμάχων από το Αζοφστάλ πραγματοποιήθηκε χθες την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί την Μόσχα για συνεχή βομβαρδισμό της χαλυβουργίας.
  • Ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τη Γιασινοβατάγια στο Ντονέτσκ για τέταρτη φορά σήμερα το πρωί.
  • Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τζόνσον οπλικά συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς.
  • Αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Βαλτική Θάλασσα, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας της λυκοσυμμαχίας.

902

*

Ανταλλαγή αμάχων με τρόφιμα ζητά το τάγμα Αζόφ – Κρεμλίνο: Μοιάζει με συμπεριφορά των τρομοκρατών στη Συρία (5/5/2022, 20:34)

*

Καντίροφ: 150 άμαχοι και 170 τραυματίες παραμένουν στο Αζοφστάλ – Σοϊγκού: Υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων η Μαριούπολη (4/5/2022, 20:30)

*

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσόφωνων δυνάμεων και ουκρανικού στρατού – Πάνω από 2 ώρες κράτησε το τηλεφώνημα Πούτιν με Μακρόν (4/5/2022, 9:02)

*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.