Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ― ΕΕΔΔΑ: ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ― ΠΑΜΕ: «Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις του ΘαΝΑΤΟυ!» (spot)


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Καλούν στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες από τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και μαζικούς φορείς σε πολλές πόλεις της χώρας [βλέπε κάτω] καλούν εργατικά Σωματεία και άλλοι φορείς. 

Κάλεσμα συμμετοχή απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Φοιτητικοί Σύλλογοι. 

*

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της στα Προπύλαια [ανακοίνωση κάτω]

*

ΠΑΜΕ

Όλοι την Πέμπτη στα Προπύλαια - Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις!

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια καλεί το ΠΑΜΕ.

«Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις του ΘαΝΑΤΟυ!» τονίζει σε spot του το ΠΑΜΕ.

*

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 6:15 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα  σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
  • Πλατεία Κοραή: Επιτροπή αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζόμενων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων
  • Ομόνοια: Σωματεία συνταξιούχων, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, ΟΓΕ, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς της Αττικής.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας [κάτω] . 

«Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συνεργασία (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων», σημειώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

«Να δυναμώσει τώρα η πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

«Έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε τσιφλίκι των ΝΑΤΟϊκών, θέλουν τώρα με την νέα συμφωνία αυτή να επεκταθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, να αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες Νατοϊκές βάσεις και υποδομές και να συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον χωρίς να χρειάζεται ανανέωση», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά του στο συλλαλητήριο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» σημειώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Έχουµε την δύναµη, µέσα από την οργανωµένη πάλη µας να βάλουµε την σφραγίδα µας στις εξελίξεις. Να συµβάλλουµε ώστε να ανοίξει ο δρόµος για την πραγµατική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αµοιβαίου οφέλους µε άλλους λαούς» επισημαίνει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

«Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε: Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα! Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!», τονίζει το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς» σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

«Οι εργαζόμενοι έχουμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο κόντρα σε όλους αυτούς που μας εμπλέκουν στις πολεμικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Vodafone 360 Connect και λοιπές θυγατρικές.

«Μαζικά οι εργαζόμενοι να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς», σημειώνει στο κάλεσμά του, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

«Οι Ναυτεργάτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες και ξέρουν ότι για τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους, ο εμπορικός στόλος αποτελεί το 4ο όπλο για τον ανεφοδιασμό στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους, αναφέρουν στο κάλεσμά τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΔΑΣ ΠΑΣΕΝΤ, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

«Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». «Παίρνουμε μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία στις 12 Μάη, στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ.», υπογραμμίζει στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης». «Παίρνουμε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο» τονίζει ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

«Οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι επαγγελματίες της Αθήνας, απαντάμε αγωνιστικά μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» επισημαίνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Αττικής. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, απευθύνει και ο Σύλλογος ΕΒΕ Κορυδαλλού. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής.

«Η συμφωνία αυτή κάθε άλλο παρά αμυντική είναι. Στην πραγματικότητα είναι μια επιθετική συμφωνία που σκοπό έχει να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες βάσεις της χώρας μας. Αποτέλεσμα της ενίσχυσης αυτής είναι η παραπέρα πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενάντια στη Ρωσία. Δεν προστατεύουν τον Ουκρανικό λαό, ενώ εκθέτουν το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, αφού γίνονται μαγνήτες θανάτου σε ενδεχόμενα αντίποινα» αναφέρει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια απευθύνει και ο Σύλλογος Προσωπικού Τζάνειου Νοσοκομείου.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων-Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» καταγγέλλει τη νέα συμφωνία για τις βάσεις, τη λεγόμενη «Αμοιβαία αμυντική συμφωνία», που ψηφίζεται την Πέμπτη 12 Μάη στην Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα κόμματα που ορκίζονται στο όνομα του ΝΑΤΟ.

Καλέσματα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις στις 12 Μάη σε άλλες πόλεις 

«Τώρα είναι η ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας «καλεί όλα τα σωματεία Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη μαζική πανεξόρμηση που θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 7 μ.μ., στην πόλη της Ηγουμενίτσας». Επίσης όπως αναφέρει, «όλες και όλοι την Παρασκευή 20 Μάη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, μαθητές και εργαζόμενοι ζωγραφίζουμε Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τον Πόλεμο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δώσουμε μαχητικά το "παρών" στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και τα Σωματεία Ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις στις 12 Μάη στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 7 μ.μ.»

«Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη 12 Μάη στις 19.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων. 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μάη στις 18.30 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, απευθύνουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», ο Σύλλογος Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου στην πικετοφορία τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας τη 12 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο πάρκο του Αη Γιάννη (Λαϊκά)», τονίζει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης.

«Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!», απαιτεί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλώντας σε κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μάη στις 19.00, πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

«Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων, καλώντας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μάη στις 8 μ.μ., στην παλιά Νομαρχία ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

«Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχουν στη Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου», σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, τα Συνταξιουχικά Σωματεία Δημοσίου, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, «καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση – πικετοφορία ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία στις 12 Μάη στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς στις 7 μ.μ.

«Η Συμφωνία αυτή είναι επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!», υπογραμμίζει η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Μάη στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στην πικετοφορία που  οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοΰπαλληλικό Κέντρο Λέσβου  την Πέμπτη 12 Μάιου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς, ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις.

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις απαιτεί και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας.

902

*

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις - Στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Μάη

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Σάββατο 07/05/2022 - 17:18

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή και η οποία συζητιέται την ερχόμενη βδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό, με συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια. Συλλαλητήριο την ίδια μέρα και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε πολλές πόλεις. (Διαβάστε παρακάτω)

Όπως υπογραμμίζει στο κάλεσμά της, «είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ' αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Ηδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, εργατικά Σωματεία και μαζικοί φορείς.

Πούλμαν δρομολογούνται από μια σειρά περιοχές της Αττικής: 17.15 Ολυμπιακό Χωριό (Κακλαμανάκη 21), 17.30 Μενίδι (Πλατεία Καράβου), 17.30 Κόκκινος Μύλος, 17.15 Άνω Λιόσια (Τριγωνική Πλατεία), 17.30 από δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6.15 μ.μ., σε πλ. Κάνιγγος, πλατεία Κοραή και Ομόνοια.  

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. 

Συλλαλητήρια από σωματεία και φορείς ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία προγραμματίζονται επίσης μεταξύ άλλων:

Την Τρίτη 10 Μάη:

-- Στη Χίο, στις 7 μ.μ. στην είσοδο Απλωταριάς.

Την Τετάρτη 11 Μάη:

-- Στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

-- Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.  

Την Πέμπτη 12 Μάη:

-- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο. 

-- Στο Αγρίνιο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δημάδη.

-- Στον Βόλο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Στη Βέροια, στις 6.30 μ.μ., στη πλατεία δημαρχείου.

-- Στα Γιάννινα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ., έξω από την παλιά νομαρχία.

-- Στην Ηγουμενίτσα, στις 7 μ.μ. μαζική πανεξόρμηση 

-- Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Στην Ικαρία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.

-- Στην Καλαμάτα, πικετοφορία στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

-- Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ. στο Συντριβάνι - Πλατάνι

-- Στην Κεφαλονιά, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

-- Στην Κέρκυρα, στις 7:30 μ.μ. στην Πόρτα Ριάλα

-- Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στη κεντρική πλατεία

-- Στην Λιβαδειά, συγκέντρωση - πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Μυτιλήνη, πικετοφορία στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

-- Στη Νάουσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Πάτρα,  στις 7 μ.μ., μπροστά απ’ τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

-- Στην Πτολεμαΐδα, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

-- Στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Ρόδο, στις 7 μ.μ., στο πάρκο του Αη Γιάννη (Λαϊκά).

-- Στη Σάμο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου.

-- Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

-- Στην Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

-- Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς. 

Κυριακή 15 Μάη

-- Στη Λήμνο, στις 10 π.μ. στο πάρκο Ανδρωνίου στη Μύρινα.

902

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα, Τηλ.: 210 3813052  E-mail: eedda@otenet.grWeb: www.eedda.gr

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη, 12 Μάη, και ώρα 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Τη μέρα αυτή η ελληνική κυβέρνηση, με την πλειοψηφία που διαθέτει αλλά και τις πλάτες των κομμάτων που ορκίζονται στο όνομα του ΝΑΤΟ, πρόκειται να επικυρώσει τη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, αρχικά για 5 χρόνια και, στη συνέχεια, επ’ αόριστον. Αυτή η συμφωνία είναι ένα δώρο που ο έλληνας πρωθυπουργός βιάζεται να εξασφαλίσει για τις ΗΠΑ πριν το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του και την εκεί συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο. Για τον ελληνικό λαό, όμως, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, έτοιμη να εκραγεί όποτε προστάξουν οι δυτικοί «σύμμαχοί» μας. Και είναι πιο πολύ κι από βέβαιο ότι αυτή η «έκρηξη» θα γίνει με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνενοχή όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού άξονα.

Η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση αυτή είναι πιο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Γιατί τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας με ορατό τον κίνδυνο να φτάσει και στη χώρα μας. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση οργανώνει δεκάδες ασκήσεις προετοιμασίας πολέμου, στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, ενώ ετοιμάζει και αποστολές τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικέςβάσεις, διασκορπισμένες σε ολόκληρη τη χώρα, προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, η βάση της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει χώρος όπου αλωνίζουν στρατιώτες κάθε εθνικότητας, είτε στρατοπεδεύοντας εκεί είτε ταξιδεύοντας για τον προορισμό τους. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν πυρηνικά για τις ανάγκες αυτού αλλά και κάθε μελλοντικού πολέμου, που ενδεχόμενα θα προκύψει από τη διαπάλη τους με κάθε αντίπαλο στρατόπεδο. Όλα με τη σύμφωνη γνώμη της σημερινής κυβέρνησης, που επιδεικτικά αγνοεί τις ρωσικές απειλές για αντίποινα εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό ακόμα πιο βαθιά στα προβλήματα που δημιουργούν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία-Κίνα, σήμερα για την ενέργεια, στο μέλλον με κάποια άλλη αφορμή.

Να είμαστε όλοι εκεί! Για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θέλουμε πολέμους για τους ανταγωνισμούς των μεγάλων και τρανών αυτής της γης. Δεν θέλουμε να σκοτωνόμαστε για τα συμφέροντα των αφεντικών. Δεν θέλουμε οι έλληνες φαντάροι να υπερασπίζονται ξένα εδάφη. Δεν θέλουμε να γίνει η χώρα μας πυριτιδαποθήκη που θα ανάψει το φιτίλι ενός ενδεχόμενου γενικευμένου πολέμου. Να είμαστε όλοι εκεί για να αποδείξουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που εναντιώνεται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι πραγματικά αποφασισμένη να αντιπαλέψει και τους δύο. Για να μη γίνουν πραγματικότητα τα εφιαλτικά τους σχέδια. Για ένα αύριο όπως το ονειρευόμαστε και το αξίζουμε όλοι μας!

Όλοι την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια!

Αθήνα, 9 Μάη 2022       

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece Tel.: +30 210 3813052  E-mail: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.