Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Οι πειρατές του Περσικού Κόλπου, το μεγάλο κόλπο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, το salto mortale της χεσμένης «σημαιοφόρου» Νέας Δεινοκρατίας και η ελληνική(!) σημαία των εφοπλιστών με τους 10 Έλληνες στο 48μελές πλήρωμα(!!) ― Και ο λαός στα κάτεργα ― 17 ελληνικά τάνκερ στο στόχαστρο του Ιράν

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Απειλές από το Ιράν για άλλα 17 ελληνόκτητα τάνκερ

Σάββατο 28/05/2022 - 18:07

Τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργεί για τη χώρα και τον λαό μας η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία συντάσσονται όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα αξιώνοντας περισσότερα «ανταλλάγματα» για την αστική τάξη, ήρθε να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο η κατάληψη των δύο ελληνόκτητων τάνκερ από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», στον Περσικό Κόλπο.

Η κατάσχεση - κατόπιν αμερικανικού αιτήματος - ιρανικού πετρελαίου, από ρωσικό τάνκερ που είχε κατασχεθεί στην Κάρυστο, προκάλεσε μεγάλη όξυνση στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν.

Η κατάληψη των δύο ελληνόκτητων τάνκερ από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», ενώ έπλεαν στον Περσικό, εκτιμάται πως ήταν σε αντίποινα για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου.

Μάλιστα, δημοσιεύματα ιρανικών μέσων που επικαλούνται οι «New York Times» αναφέρουν ότι άλλα 17 ελληνικά τάνκερ που βρίσκονται στην περιοχή, μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των Ιρανών. 

Η αμερικανική εφημερίδα δημοσιεύει την εκτίμηση Ιρανού αναλυτή ότι «ο κύριος στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στη Δύση πως οι μελλοντικές κατασχέσεις πετρελαιοφόρων θα αντιμετωπιστούν με ανάλογη απάντηση».

  • Το «Delta Poseidon», το ένα από τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ που κατέλαβαν οι «Φρουροί της Επανάστασης», έχει 25 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων δύο Έλληνες.
  • Το άλλο πλοίο, το «Warrior», έχει 23 άτομα πλήρωμα, ανάμεσά τους οκτώ Έλληνες και έναν Κύπριο.

Μετά το ελληνικό ΥΠΕΞ, διάβημα διαμαρτυρίας στις ιρανικές αρχές έκανε και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη.

«Η πολιτική του “σημαιοφόρου” των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις προςτο Ιράν, εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως αποδεικνύει και το γεγονός της κατάληψης των ελληνικών πλοίων», σημείωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μόλις έγινε γνωστή η κατάληψη των δύο τάνκερ.

Επίσης, τόνισε πως «αυτό που οφείλει εδώ και τώρα να κάνει η κυβέρνηση είναι να μεριμνήσει για την απελευθέρωση και ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.