Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Μαλαματίνα: Στα δικαστήρια σέρνει η εργοδοσία τους απεργούς ― 24ωρη απεργία για τις τρομοκρατικές απολύσεις ― ΠΑΜΕ: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

«ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Στα δικαστήρια σέρνει η εργοδοσία τους απεργούς - ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από ώρα 00.01 έως ώρα 23.59 της Δευτέρας 23 Μάη 2022, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Μαλαματίνα» που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Η απεργία, σύμφωνα με το Σωματείο, γίνεται «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τρομοκρατικές απολύσεις».

Νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίηση αγώνα εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους.

Σήμερα, κι ενώ οι εργαζόμενοι καθολικά συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις, η εργοδοσία της «Μαλαματίνα» κατέθεσε  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας, αίτημα που εκδικάζεται σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από ώρα 00.01 έως ώρα 23.59 της Δευτέρας 23 Μάη 2022, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Μαλαματίνα» που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Η απεργία, σύμφωνα με το Σωματείο, γίνεται «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τρομοκρατικές απολύσεις».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης αγώνα εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους και τονίζει πως η εξέλιξη εντάσσεται στην μυριοστή επανάληψη του έργου «Εργαζόμενοι Κηρύσσουν Απεργία, Εργοδοσία τους πηγαίνει στα Δικαστήρια».

Υπογραμμίζοντας πως «η τρομοκρατία δεν θα  περάσει», τονίζει πως «οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη Απεργούν με καθολική συμμετοχή διεκδικώντας να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις με τις οποίες επιδιώκει τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να καταργήσει κατεκτημένα δικαιώματα τους που καθορίζονται στην επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Θέλει  να χωρίσει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους με τους παλιούς να αμείβονται με τους προηγούμενους μισθούς και οι νεότεροι με την αθλιότητα της ΕΓΣΣΕ, με τα ψίχουλα των 600 ευρώ.

Για μια ακόμη φορά το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει οι Κυβερνήσεις γίνεται εργαλείο των εργοδοτών ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων! Επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, μια εργασιακή ζούγκλα όπου ο εργαζόμενος δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το δίκιο. Όμως το εργατικό κίνημα έχει πείρα και δύναμη. Τέτοιες πρακτικές τις έχει στείλει επανειλημμένα εκεί που τους πρέπει, στα σκουπίδια!

Στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό απαντάμε «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.