Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Λιάνα Κανέλλη: Ένας βρόμικος, άθλιος, ιμπεριαλιστικός πόλεμος για τη διανομή των πηγών Ενέργειας και τη διαδρομή των αγωγών φυσικού αερίου ― Τα ίδια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εξυπηρετούν και η Ελληνοαμερικανική και η Ελληνογαλλική Συμφωνία που με τις βάσεις του θανάτου μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο αντιποίνων (VIDEO)

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Οι βάσεις του θανάτου μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο αντιποίνων

Τρίτη 17/05/2022 - 09:43

Οι χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν σύνορα και αυτό σηματοδοτεί κινδύνους για τους λαούς της περιοχής μας, επισήμανε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Action 24», το βράδυ της Δευτέρας 16 Μάη, σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν [από Μποτίλια], στις ΗΠΑ.

Επισήμανε τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν και συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, σε διάφορες χώρες του κόσμου, και ο λαός πληρώνει υπέρογκα ποσά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και όχι για την άμυνα της χώρας.

Αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εξυπηρετούν και η Ελληνοαμερικανική και η Ελληνογαλλική Συμφωνία, πρόσθεσε, που με τις βάσεις του θανάτου μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο αντιποίνων.


Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πάρει το μέρος κανενός ιμπεριαλιστή. 

Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι ένα πεδίο όπου παίζεται το παιχνίδι ηγεμονίας μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ με τον λαό της Ουκρανίας να είναι το θύμα.

Είναι ένας βρόμικος, άθλιος, ιμπεριαλιστικός πόλεμος για τη διανομή των πηγών Ενέργειας και τη διαδρομή των αγωγών φυσικού αερίου, επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε την ανάγκη της απεμπλοκής της χώρας μας από αυτό τον πόλεμο.

Για τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα και τις δήθεν ανοιχτές κομματικές διαδικασίες, σημείωσε πως είναι προφάσεις και προσχήματα για τη συνέχιση της άσκησης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.