Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Εργατική πρωτομαγιά 2022: Η εργατική τάξη δεν σκύβει το κεφάλι - Μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (VIDEO - Φωτό)

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

Μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Η εργατική τάξη δεν σκύβει το κεφάλι (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Η εργατική τάξη δεν σκύβει το κεφάλι

Κυριακή 01/05/2022 - 13:25

Χιλιάδες εργάτες διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Τίμησαν τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Ανανέωσαν την απόφασή τους για να συνεχίσουν αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη.





Εργάτες από δεκάδες κλάδους και χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές, γυναίκες, συνταξιούχοι, οικογένειες με μικρά παιδιά πλημμύρισαν απ’ άκρη σε άκρη την πλ. Συντάγματος, πίσω από τα πανό των Συνδικάτων και των φορέων.

Η συγκέντρωση αποτελεί πάτημα για πιο αποφασιστική συνέχεια με οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Γεμάτο με κόσμο το οδόστρωμα μπροστά στην πλ. Συντάγματος, στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια», στον Άγνωστο Στρατιώτη, μέχρι την είσοδο του Εθνικού Κήπου, και σε όλη την Όθωνος.

«Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά», «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική», «Στον ιμπεριαλισμό, καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Όχι στην ακρίβεια και την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»...

Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. Οι δρόμοι έχουν ήδη πλημμυρίσει από τις προσυγκεντρώσεις.





Λίγο μετά τις 10.30 π.μ. το Σύνταγμα πλημμυρίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Με σημαίες των Συνδικάτων, των φορέων, του ΠΑΜΕ, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Διαδήλωσαν αποφασιστικά και μαζικά ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δε θα στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.





«Να μη δεχτούμε τη ζωή με τα ψίχουλα, να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας» τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. «Δυναμώνουμε την πάλη για το μέλλον που μας ανήκει, για την απελευθέρωση των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης», πρόσθεσε.



«Η υπογραφή ΣΣΕ στους οικοδόμους αποδεικνύει πως η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια» τόνισε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Τραγούδια αφιερωμένα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες από το συγκρότημα «Υπεραστικοί». «Για αυτούς που χτίζουν τον κόσμο ποτέ δεν είναι αργά. Τίποτα δεν είναι εθιμοτυπικό στη σημερινή μας συγκέντρωση», ξεκαθάρισαν ανεβαίνοντας στην εξέδρα.

Τη δική τους νότα πρόσθεσαν μουσικοί μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Με την πολυμελή τους ορχήστρα και το τραγούδι «Killing in the name of» του συγκροτήματος «Rage against the machine» «ταρακούνησαν» για τα καλά την εξέδρα και τους συγκεντρωμένους.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα έγινε απαγγελία του ποιήματος του Κώστα Βάρναλη «Πρωτομαγιά του 1944». Το ποίημα απήγγειλε ο ηθοποιός Δημοσθένης Φίλιππας.


Με τις γροθιές και τις σημαίες υψωμένες, κάτω από τους ήχους της «Διεθνούς», έπεσε η αυλαία της συγκέντρωσης.

«Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική», το σύνθημα που έδωσε τη σκυτάλη στους μουσικούς του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους ένωσαν τη φωνή τους στο κάλεσμα: «Στον αγώνα ενωμένοι κι ας μη λείψει κανείς...».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.