Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Θανάσης Αυγερινός: 2 ανταποκρίσεις ― Τα Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 13 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία και μέσα στο Αζοφστάλ ― Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μελετάει περίεργα στοιχεία από εργαστήρια της Μαριούπολης ― Απειλή η ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ― Τι γράφουν τα σχολικά βιβλία της Ουκρανίας (VIDEO)

Τα βιο-εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ εγείρουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 336 βιο-εργαστήρια σε 30 χώρες, εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται στην Ουκρανία, όπου το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει τον απόλυτο έλεγχο. Γραφικό: Feng Qingyin / GT. [Βλέπε στο τέλος του άρθρου τη μετάφραση του κειμένου]. (Πηγή: globaltimes.cn)

(Κείμενο μετά τα βίντεο)

*

Και δεν είναι τυχαία βέβαια η τοποθεσία των εργαστηρίων δίπλα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία! (Πηγή φωτό: https://techstartups.com)

*

Θασνάσης Αυγερινός

Ρωσικά ΜΜΕ: 13 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Μελετάμε περίεργα στοιχεία από εργαστήρια της Μαριούπολης (12/5/2022, 20:35)

*

Και εδώ μετά τα σχετικά για Φινλανδία

Οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «απειλή» την ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία έχουν παγώσει (13/5/2022, 08:16)

*

Τα βιο-εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ εγείρουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 336 βιο-εργαστήρια σε 30 χώρες, εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται στην Ουκρανία, όπου το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει τον απόλυτο έλεγχο

Αναφορές για την αμφιλεγόμενη βιολογική έρευνα των ΗΠΑ

Η Ρωσία κατήγγειλε ότι η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που εκδηλώθηκε το 2007 στη Γεωργία, θα μπορούσε να συνδεθεί με τις δραστηριότητες ενός βιοεργαστηρίου που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο.

*

Ουκρανία

Η Ρωσία βρήκε πρόσφατα τα αμερικανικά εργαστήρια στην Ουκρανία να πειραματίζονται με δείγματα κορονοϊού νυχτερίδων και να μελετούν την πιθανή εξάπλωση παθογόνων μικροοργανισμών μέσω άγριων πτηνών.

Τον Απρίλιο του 2020, Ουκρανοί νομοθέτες ισχυρίζονται ότι από την ανάπτυξη των αμερικανικών βιο-εργαστηρίων, η Ουκρανία έχει αντιμετωπίσει μυστηριώδεις εστίες επικίνδυνων ασθενειών.

Το 2016, τουλάχιστον 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί αναφέρθηκε ότι πέθαναν από ιό που έμοιαζε με γρίπη, ενώ 364 ακόμη άτομα πέθαναν αργότερα από τη γρίπη των χοίρων.

*

Γεωργία

73 εθελοντές πέθαναν μετά τη συμμετοχή τους σε δοκιμές ενός νέου φαρμάκου στο Lugar Center, ένα βιο-εργαστήριο που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας, Igor Giorgadze.

Το Πεντάγωνο διεξήγαγε βιολογικά πειράματα με δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα σε 4.400 στρατιώτες στην Ουκρανία και 1.000 στρατιώτες στη Γεωργία, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα.

***

Περισσότερα:

U.S. Biolabs: Οι ΗΠΑ χλευάζουν στον ΟΗΕ για τα Βιολογικά Εργαστήρια της Ουκρανίας ― Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την κατασκευή βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία για τη δημιουργία επικίνδυνων παθογόνων (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

*

Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση των ΗΠΑ να μιλήσουν ξεκάθαρα για τα εργαστήρια βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία ― Το επιχείρημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί «Βιοάμυνας» και η σημασία του VIDEO (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

*

U.S. Biolabs: Μια μικρή ιστορία για τα Αμερικανικά Εργαστήρια Βιολογικής Έρευνας (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

*

Βλέπε και για Όλες οι εξελίξεις

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 24/2/2022, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.