Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ: Κυριακή 22 Μάη η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ― Οχι ΝΑΤΟικό ορμητήριο η χώρα και στόχος ο λαός!


ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Στην τελική ευθεία για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο δράσης 21 - 22 Μάη

Την Κυριακή 22 Μάη η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

*

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Ολοι στο πόδι! Οχι ΝΑΤΟικό ορμητήριο η χώρα και στόχος ο λαός

➡️ Οι λαοί πληρώνουν το κόστος του πολέμου, το κεφάλαιο κερδίζει Πλειοδοσία εμπλοκής από τα αστικά κόμματα, εχθρική για τον λαό η συζήτηση περί «ανταλλαγμάτων»

➡️ Μόνη ελπίδα ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, να κλείσουν οι βάσεις, να καταργηθεί η κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ...

*

Την Κυριακή 22 Μάη η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


Mε τις μεγάλες συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης, στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμη πόλεις ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις να δίνουν το έναυσμα για μαχητική συνέχεια, σειρά παίρνουν τώρα οι δραστηριότητες που οργανώνουν στις 21 - 22 Μάη η ΕΕΔΥΕ, Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα.

Οπως αναφέρει η ΕΕΔΥΕ στο κάλεσμά της: «Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές».

➡️ Στην Αττική το μεγάλο ραντεβού είναι την Κυριακή 22 Μάη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό - συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Η προετοιμασία των Επιτρόπων Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων εντείνεται για τη βδομάδα που απομένει, ώστε η φετινή πορεία να είναι ιδιαίτερα μαζική, να αποτελέσει στεντόρειο μήνυμα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία και την εμπλοκή της χώρας.

➡️ Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει Πορεία Ειρήνης επίσης την Κυριακή 22 Μάη, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Γ' Σώμα Στρατού.

Σε παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη, με εκκίνηση στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Μεσσήνης, καλούν η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και όλες οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την ίδια μέρα θα διοργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία.

➡️ Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε μεγάλη συναυλία το Παρασκευή 20 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, και στην παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας την Κυριακή 22 Μάη, στις 12 μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στη Λάρισα, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στην 630 μ.μ., στην πλατεία ΑΤΑ.

➡️ Αυτήν την Κυριακή 15 Μάη θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανικάρια αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης με εκκίνηση από τον Κάμπο (Πέτρινο) στις 11 π.μ. και με τερματισμό στο Αυλάκι.

➡️ Επίσης αυτήν την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η Πορεία Ειρήνης στη Λήμνο, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το πάρκο Ανδρωνίου και θα καταλήξει στο δημαρχείο της Μύρινας.

➡️ Το Σάββατο 21 Μάη, στις 11 π.μ. συγκέντρωση και συναυλία οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Γραμματεία ΕΕΔΥΕ Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, έξω απ' το κτίριο του ΕΚ. Την Κυριακή οργανώνουν διαμαρτυρία στον Αραξο, ενώ το ΕΚ Αγρινίου και η Επιτροπή Ειρήνης Αιτωλοακαρνανίας θα βρεθούν στην πύλη της βάσης του Ακτίου. Εκδηλώσεις προγραμματίζονται επίσης εκείνο το Σαββατοκύριακο σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Ανδραβίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ληξούρι και Βαθύ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14-15/5/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.