Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Θεσσαλονίκη - Ένας χρόνος με κλειστές σχολές: «Ως εδώ!» — «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί δίδακτρα μας έφεραν και καταστολή» — «Έξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ - Ο νόμος Κεραμέως δεν θα εφαρμοστεί» (VIDEO) (VIDEO - Φωτό)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βροντοφώναξαν «Ως εδώ!» για τον έναν χρόνο με κλειστές σχολές

(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 18/03/2021 - 14:48 - Ενημέρωση: Πέμπτη 18/03/2021 - 16:48

Με μία ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μάρτη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης συνέχισαν τον αγώνα τους για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας και ενάντια στον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και την κρατική καταστολή.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, διεκδικώντας να ανοίξουν οι σχολές τους, που είναι κλειστές εδώ και έναν χρόνο, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και να μην εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα, που εντείνει ακόμα περισσότερο την καταστολή.




Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, που πραγματοποίησαν νωρίτερα κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή, και η Πρωτοβουλία Σπουδαστών Δραματικών Σχολών.

Μιλώντας στη συγκέντρωση η Μαρίνα Παντελιά, γραμματέας του Συλλόγου Οικότροφων των Εστιών Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια, γι' αυτό η κυβέρνηση απαντά με καταστολή στον αγώνα τους.

Πρόσθεσε ότι προστασία από την πανδημία δεν γίνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας. «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Προχωράμε», κατέληξε.

Ακολούθησε μια μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων που μεταξύ άλλων αναγράφει «Έξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ - Ο νόμος Κεραμέως δεν θα εφαρμοστεί».

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές φώναζαν δυνατά συνθήματα όπως «Ένας χρόνος τώρα με κλειστές σχολές - Ως εδώ λένε οι φοιτητές» και «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί δίδακτρα μας έφεραν και καταστολή».

Η πορεία έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι φοιτητές με το σύνθημα «Στους δρόμους είναι οι φοιτητές - Έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές» ξεκαθάρισαν στην κυβέρνηση και το υπουργείο ότι θα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για να καταργήσουν στην πράξη τον απαράδεκτο νόμο και να απαντήσουν στην κρατική καταστολή.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στο ΑΠΘ, με τους φοιτητές να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την αυριανή σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων στις 12 το μεσημέρι έξω από το Πολυτεχνείο.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.