Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο Θανάσης Παφίλης ξεφτιλίζει τους ξεφτίλες: Τι ζούμε σήμερα! Τι ξεφτίλα είναι αυτή! Απανθρωπιά; Είναι μικρή λέξη. Έχετε εγκληματικές ευθύνες... Και ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις... (VIDEO)


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν η ενημέρωση να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών

«Ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις...»

Ο Θανάσης Παφίλης ξεφτιλίζει τους ξεφτίλες: Τι ζούμε σήμερα! Τι ξεφτίλα είναι αυτή! Απανθρωπιά; Είναι μικρή λέξη. Έχετε εγκληματικές ευθύνες. Για τα μέσα μεταφοράς και κυρίως για τους χώρους δουλειάς. Ο κόσμος έχει το άγχος ότι αν αρπάξει κορονοϊό θα πεθάνει. Με το εμβόλιο έχετε ξεφτιλιστεί. Και η αντιπαράθεση βολεύει. Αδυνατίζει το ένα πόδι, του κάνει ένεση στο άλλο. Και το ΠΑΣΟΚ που κάνει την παρθένα. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Έχετε δει ΝΑΤΟική αριστερά; Αριστερά να έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα για 99 χρόνια; Μας δουλεύετε; Κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει και τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη. Όλη η κοινωνία το ξέρει. Κύριε Πολάκη ιδιωτικά κανάλια δεν θέλατε; Και ΕΡΤ τύπου BBC θέλατε!! Θα κάνουν αντικειμενική ενημέρωση οι εφοπλιστές καναλάρχες; Δεν είστε αδιάβαστοι. Πολιτική επιλογή κάνετε. ΚΑΝΕΙΣ δεν στήριξε την πρότασή μας να είναι δωρεάν η τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορονοϊό. Τσακώνεστε για εθνική ενότητα. Ενότητα; Τι ενότητα η εξαθλίωση με τους μεγιστάνες του πλούτου; Αν νομίζετε ότι θα μας βουλώσετε το στόμα δεν έχετε διαβάσει ιστορία.

Τρίτη 30/03/2021 - 18:23

Είναι απανθρωπιά να πεθαίνει ένας ασθενής περιμένοντας κρεβάτι εντατικής όταν υπάρχουν 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που η κυβέρνηση δεν αγγίζει και δεν επιτάσσει για να μην θιχτούν τα εκατομμύρια που κερδίζουν οι ιδιοκτήτες τους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ξεκινώντας από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας την ομιλία του για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα.

Σχολίασε πως είναι βολική για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι με τα σκάνδαλα που καταλήγει να είναι όλοι αθώοι. Σημείωσε πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον έλεγχο των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης και για αυτό διορίζουν την ηγεσία της. Υπογράμμισε ότι η στρατηγική τους συμφωνία έχει να κάνει με το γεγονός πως θέλουν η ενημέρωση και τα ΜΜΕ να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών. Υπενθύμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την τροπολογία του ΚΚΕ για δωρεάν ενημερωτικά μηνύματα στα κανάλια για την πανδημία, διότι δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τους ιδιοκτήτες των καναλιών.

Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση όσο αυτή είναι στα χέρια των επιχειρηματιών τόνισε ο Θανάσης Παφίλης και για την υπόθεση που συζητήθηκε ανέφερε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, αλλά δεν προκύπτουν μέχρι τώρα ποινικές ευθύνες και πως το ΚΚΕ ζητά να γίνει εξεταστική επιτροπή.

«Ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις...» ήταν το καυστικό σχόλιο του Θανάση Παφίλη για τους ισχυρισμούς ότι αυξάνονται τα κρούσματα λόγω των κινητοποιήσεων και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και στους χώρους δουλειάς που είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Για τα περί ενότητας και την πρόταση για μορατόριουμ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ εκείνων που πεινάνε και δυστυχούν με εκείνους που ζουν από τον ιδρώτα τω άλλων και δεν ξέρουν τι έχουν.

Δεν θα μας βουλώσετε το στόμα στο όνομα της πανδημίας, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης προσθέτοντας ότι αυτό δεν το κατάφεραν ούτε με τα εκτελεστικά αποσπάσματα και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να σταματήσει που επικαλείται την ιστορία των εκ τελεσμένων, διότι δεν ήταν ούτε με τον Αμερικανό πρέσβη,ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με τους φονιάδες των λαών. Αυτοί στάθηκαν όρθιοι όπως στεκόμαστε εμείς σαν ΚΚΕ και δεν πρόκειται να δεχτούμε ενότητα για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κατέληξε.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.