Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ιερά σύνοδος της ΕΕ: 27 κατασκευαστές σταθερότητας συνιστούν συνεργασία — ΚΚΕ: ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ δεν είναι ασπίδα, αλλά πηγή νέων κινδύνων— Defender Europe 21: Πολεμικά σενάρια του ΝΑΤΟ - Ερώτηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

«Στρατηγικό συμφέρον» για την ΕΕ η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τουρκία - Τον Ιούνη παραπέμπονται οι όποιες αποφάσεις

Πέμπτη 25/03/2021 - 21:21 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 09:55

Σε ένα ακόμη ευχολόγιο, πλήρως προσαρμοσμένο στο παζάρι και στην ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας, αποτελεί η Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία, όπως οριστικοποιήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ


Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου για τις ψεύτικες προσδοκίες

Παρασκευή 26/03/2021 - 13:09 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 13:28

Η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι «πηγή» νέων μεγάλων κινδύνων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ και για τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η ΕΕ καθορίζει τη στάση της στα παζάρια που εξελίσσονται με βάση τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την προώθηση της στρατηγικής της σχέσης με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Καλλιέργησαν κι αυτή τη φορά ψεύτικες προσδοκίες για τον ρόλο της ΕΕ και υπερφίαλες εκτιμήσεις για τις "κυρώσεις", οι οποίες ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε "μπαλάκι του πινγκ πονγκ" που μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν αποτελεί "ασπίδα" για τον λαό και τη χώρα, αλλά "πηγή" νέων μεγάλων κινδύνων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αναφορές για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα συνδέονται με την όξυνση των ανταγωνισμών των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και με την προετοιμασία της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ενεργειακών ομίλων.

Σηματοδοτούν την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με σήμα κατατεθέν αυτής της εμπλοκής τον αναβαθμισμένο ρόλο της βάσης της Σούδας».

902

 

Στην Κοινή τους Δήλωση, οι 27 ξεκαθαρίζουν ότι είναι «στρατηγικό συμφέρον» η ανάπτυξη της συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ μεταθέτουν για τη Σύνοδο του Ιούνη, την απόφαση για τη λήψη μέτρων για τη συμπεριφορά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκθέτοντας ξανά και ξανά την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που τόσο καιρό καθησυχάζουν για «λύσεις» υπέρ των λαών, οι οποίες μπορούν τάχα να βρεθούν στα Ελληνοτουρκικά μέσω των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της αστικής τάξης.

Οι ηγέτες της ΕΕ καλωσορίζουν την Κοινή Δήλωση για την κατάσταση στις πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, την οποία προετοίμασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και η Κομισιόν, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Δεκέμβρη του 2020, τονίζεται στην Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι

«είναι στρατηγικό συμφέρον για την ΕΕ ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, η ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία». 

«Με την προϋπόθεση ότι διατηρείται η τρέχουσα αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία εμπλέκεται εποικοδομητικά και υπόκειται στις καθιερωμένες προϋποθέσεις που ορίζονται στα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η πρόσφατη πιο θετική δυναμική, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με ένα σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιούνη», αναφέρεται στα συμπεράσματα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την Κοινή Δήλωση, ισχυριζόμενα ότι πρόκειται για μία διττή προσέγγιση, που περιλαμβάνει θετικά μέτρα, αλλά και κυρώσεις, εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ερώτηση για τα επικίνδυνα σχέδια και σενάρια πολέμου της ΝΑΤΟικής άσκησης «Defender Europe 21»

Παρασκευή 26/03/2021 - 17:00 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 19:46

Νέα παρέμβαση με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe 21» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ερώτηση αναδεικνύεται ο επικίνδυνος χαρακτήρας της άσκησης αφού ανάμεσα στα σενάρια της συγκαταλέγεται και η καταστολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σε μια περίοδο που μια σειρά κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα καταστολής και περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί αυτήν την περίοδο πεδίο απόβασης χιλιάδων Αμερικανών και ΝΑΤΟικών στρατιωτικών στο πλαίσιο της πολύμηνης άσκησης «Defender Europe 21» που αποτελεί προσομοίωση πολέμου και φανερώνει τους σφοδρούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία, Κίνα Ιράν.

Ανάμεσα στα σενάρια της άσκησης εντάσσεται και η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Συγκεκριμένα στους στόχους της εκπαίδευσης αναφέρεται η αντιμετώπιση «μετώπου πολιτικών κομμάτων που ηγείται και υποστηρίζει διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, ταραχές».

Υπάρχει δηλαδή σενάριο όπου στο επίκεντρο της καταστολής θα βρίσκονται όσοι διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν.

Αντίστοιχα στην περσινή αναθεώρηση της ΚΕΠΠΑ της ΕΕ, ανάμεσα στους άλλους «κινδύνους για την ασφάλεια της ΕΕ», εντάσσεται και η «αντιμετώπιση λαϊκών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας».

Υπάρχουν λοιπόν σαφή δείγματα ότι από κοινού ΕΕ-ΝΑΤΟ κι οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την αντιμετώπιση του λεγόμενου «ριζοσπαστισμού», καταστρώνουν σχέδια για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων, την αξιοποίηση των σωμάτων ασφαλείας, την αντιμετώπιση όσων εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Εδώ και χρόνια άλλωστε το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων διεξάγει ασκήσεις προσομοίωσης μαχών εντός κατοικημένων περιοχών, για την αντιμετώπιση «εσωτερικής απειλής» και την καταστολή πλήθους.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, που η ελληνική κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί με όλους τους τρόπους, δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων της Ελλάδας ενώ αποτελούν πλαίσιο ώστε να γίνουν προσομοιώσεις πολέμου και καταστολής» απέναντι σε όσους εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε τα παρακάτω ερωτήματα:

«Πως τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέναντι σε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια και σενάρια πολέμου που με την σκοπίμως ασαφή έννοια της "ριζοσπαστικοποίησης" στοχοποιούν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων;

Στις στρατιωτικές ασκήσεις που οργανώνονται από στρατιωτικούς σχηματισμούς και σώματα της ΕΕ και των κρατών μελών της περιλαμβάνονται σενάρια καταστολής σε βάρος διαδηλωτών και ποια ακριβώς;».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.