Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Νέα ΠανΔημιοκρατία: Επικίνδυνές μεταλλάξεις ιοβόλων στελεχών — Αρνητές της ουσιαστικής στήριξης παρά την παραδοχή πίεσης — ΚΚΕ: Κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας - Eγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης - Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αρνείται την ουσιαστική στήριξη του συστήματος Υγείας παρά την παραδοχή πως η πίεση αυξάνεται

Η Φωκίδα και ο Δήμος Ανωγείων στο «βαθύ κόκκινο»

Παρασκευή 05/03/2021 - 19:24

Για «άνισο αγώνα στην εποχή των μεταλλάξεων», στο χειμωνιάτικο καιρό και τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα αλλά και τη «χαλάρωση» μερίδας ανθρώπων αποδίδεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι καταγγελίες για τα νοσοκομεία μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Παρασκευή 05/03/2021 - 14:18 - Ενημέρωση: Παρασκευή 05/03/2021 - 19:25

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης: 

«Οι καταγγελίες και η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων, έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας και μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Ως εδώ!

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε η κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για να προστεθούν κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα Υγείας;

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα Υγείας;

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού!

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλο τον λαό εδώ και τώρα να δυναμώσει την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του».

 

902

 

Ανέφερε πως στην Αττική, το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλες τις γειτονιές κάτι που φαίνεται από τα 8.100 ενεργά κρούσματα το τελευταίο 15νθήμερο ενώ αυξητική τάση παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη Θεσσαλονίκη να έχει σχεδόν 2.000 ενεργά κρούσματα και πανελλαδικά αυτά να φτάνουν τα 16.500.

Όσο για τις μεταλλάξεις είπε πως το 60-70% των νέων κρουσμάτων ανήκουν στο βρετανικό στέλεχος και πως στην Αττική και το Ηράκλειο αγγίζουν το 90%.

Σε ότι αφορά το Σύστημα Υγείας, τόσο η ίδια όσο και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης παραδέχθηκαν πως πιέζεται και πως αυτή η πίεση θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. «Βλέπουμε την κόπωση των υγειονομικών» είπε η Β. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε πως «πρέπει να τους σκεφτούμε, να τους στηρίξουμε με τη συμπεριφορά μας».

Την ίδια στιγμή που η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική φτάνει το 87% και η πίεση στα νοσοκομεία αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ο Β. Κοντοζαμάνης εξακολούθησε να μιλά για «εποικοδομητική συνεργασία» με τις ιδιωτικές κλινικές και πως «θα συνεισφέρει ο καθένας από τη μεριά του». 

Επιπλέον ο Β. Κοντοζαμάνης απάντησε σχετικά με την παραίτησή που υπέβαλε από το «Αγία Όλγα» ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου, Ι. Ιωαννίδης.

Τονίζεται ότι ο Ι. Ιωαννίδης, εκφράζοντας εντονότατα την αντίδρασή του για τις συνθήκες που επικρατούν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β (...) στην πρωινή εφημερία (της Πέμπτης) θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!! Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών. Ώρα 21.00 βραδινή:

  • Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί».
  • Αυτές τις καταγγελίες, ο υφυπουργός Υγείας τις απέδωσε σε «υπερβολές», ισχυριζόμενος ό,τι έχουν ληφθεί «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εφημερεύει το νοσοκομείο με ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 6 αύριο το πρωί η Φωκίδα και ο Δήμος Ανωγείων εντάσσονται στην κατηγορία «πολύ αυξημένου κινδύνου» ή «βαθύ κόκκινο» ενώ συνέστησε προσοχή σε Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης καθώς «η κατάσταση είναι στο όριο».

Παράλληλα είπε πως όσοι θέλουν να μεταβούν σε ΚΤΕΟ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον κωδικό «2» και να έχουν αποδεικτικό του ραντεβού τους καθώς επίσης και πως μπορούν να γίνονται γάμοι (πολιτικοί ή θρησκευτικοί) με μέχρι 9 άτομα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.