Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μεγάλο συλλαλητήριο για υγεία και δικαιώματα κόντρα στον αυταρχισμό: «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία»(VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μεγάλη διαδήλωση του λαού για υγεία και δικαιώματα κόντρα στον αυταρχισμό

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 17/03/2021 - 20:12 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/03/2021 - 22:27

Μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση της υγείας, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα.

Σωματεία εργαζομένων από διάφορους κλάδους, Σωματεία Υγειονομικών, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και έστειλαν αγωνιστική απάντηση.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» έστειλαν το μήνυμα συνέχισης της πάλης.








Μετά από κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων του κινήματος έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια όπου μίλησαν ο Λάζαρος Σαββίδης, συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών (Δείτε εδώ βίντεο) και ο Θανάσης Οικονόμου, εργαζόμενος στον κλάδο των Μεταφορών (Δείτε εδώ βίντεο).

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο Σύνταγμα με συνθήματα όπως «Ασφάλιση, Υγεία, 8ωρη εργασία δεν τα θυσιάζουμε για την εργοδοσία» και «Επίταξη ιδιωτών σε όλη την Υγεία, να πληρώσει τώρα το κράτος και η εργοδοσία».

Στο Σύνταγμα οι φωνές τους ενώθηκαν με αυτές των υγειονομικών, καθώς ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η συγκέντρωσή μας είναι ένα φιλί ζωής, της ζωής μας που επί έναν χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται στον αναπνευστήρα, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο επειδή διεκδικούμε το αυτονόητο, επειδή διεκδικούμε σε τελευταία ανάλυση το δικαίωμά μας στη ζωή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων. «Από ώρα σε ώρα τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα και το ΕΣΥ να βγει εκτός αναπνευστήρα», προειδοποίησε ο Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Στο συλλαλητήριο χαιρέτισαν και εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων Υγειονομικών. (Δείτε βίντεο εδώ)

Τα αιτήματα των διαδηλωτών

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και στην κρατική καταστολή.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.