Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΣΥ(μμορία)ΡΙΖ(ο-σπαστικών)Α(μετ-ανόητων) - Νεα ΔΕΙΜΟκτρατία: Μονομαχία στον βυθό, για την κρατική βία... απ' όπου κι αν προέρχεται — ΚΚΕ: Μόνοι τους, για την καταστολή που συνδιαμόρφωσαν

Πηγή

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ

Έβαλαν κάτω από το χαλί ότι η καταστολή πάει με την αντιλαϊκή πολιτική

Η καταστολή πάει μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική και αυτή την παραδοχή έσπρωξαν κάτω από το χαλί ενός ακόμα δικομματικού καυγά και πίσω από τα περί «κοινωνικής ειρήνης» και «ενότητας» οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή που ως πρωθυπουργοί έχουν υπογράψει τον αυταρχισμό και το νομοθετικό πλαίσιο που τον ενισχύει.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ

Προσέφεραν κάλυψη στο πλαίσιο της καταστολής που συνδιαμόρφωσαν

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή:

«Αφού απέκλεισαν, με παράτυπο τρόπο, όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, Μητσοτάκης και  Τσίπρας επιδόθηκαν στο γνωστό σκηνικό της αποπροσανατολιστικής πόλωσης, αλλά και της αμοιβαίας στήριξης.

Ο μεν Μητσοτάκης προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον λαό και τη δίκαιη διαμαρτυρία του για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως οργανωτή των κινητοποιήσεων, γιατί πολύ απλά είναι ο βολικός και ο χρήσιμος "αντίπαλος" στο δικομματικό παιχνίδι.

Ο δε Τσίπρας προσπάθησε να εμφανίσει την αστυνομική βία ως ζήτημα εμμονών και ανεκπαίδευτων αστυνομικών που "βράζει το αίμα τους" και όχι ως στρατηγική επιλογή που την υπηρέτησε και η δική του κυβέρνηση.

Και οι δυο μαζί προσέφεραν πλήρη κάλυψη στο θεσμικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της καταστολής που συνδιαμόρφωσαν και το οποίο επεκτείνεται.

ΥΓ: Όσο για την κακοποίηση της ιστορίας: Ούτε η ΝΔ νομιμοποίησε το ΚΚΕ, το νομιμοποίησαν de facto οι αγώνες και το αίμα του, ούτε ο μνημονιακός, ευρωΝΑΤΟικός και νεοΠΑΣΟΚικός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής των ηρωικών αγώνων του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των Λαμπράκηδων».

902, Παρασκευή 12/03/2021 - 13:50

 

Βασική αλληλοκατηγορία αναμεταξύ τους, στη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα, ήταν τα περί υποκρισίας στις αναφορές για ομοψυχία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός μιλάει υποκριτικά όταν μιλάει για ενότητα, ενώ ζητάει σιωπή. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας δήθεν είναι με την ενότητα και ότι υποκρίνεται.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και πως αντίθετα επιλέγει την ένταση και τον διχασμό διότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στήνει σκηνικό αστυνομικού κράτους και κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στη δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους και ανέφερε ότι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καταστολή με τα ΜΑΤ σε βάρος συνταξιούχων και σε πλειστηριασμούς και με προληπτικές προσαγωγές. Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά με τη διαχείριση της πανδημίας αν και τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούν και αρνείται επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την κατάργηση μονάδων της Αστυνομίας που δεν έχουν στόχο την εγκληματικότητα θυμίζοντας την προεκλογική υπόσχεση περί κατάργησης των ΜΑΤ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τελικά ...αξιοποίησε σε βάρος του λαού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετήσει ατομικές κάμερες στους αστυνομικούς, θα γίνουν ψυχογραφικά τεστ σε αστυνομικούς, θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επανεκπαίδευση των αστυνομικών και θα ενισχυθεί ο Συνήγορος του Πολίτη για τα θέμα αστυνομικής βίας. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από όσους ήταν θύματα αστυνομικής βίας και τώρα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε διακομματική επιτροπή για την επιλογή ηγεσίας της αστυνομίας.

902, Παρασκευή 12/03/2021 - 12:16 - Ενημέρωση: Παρασκευή 12/03/2021 - 13:53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.