Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού: #artattack — Σωματεία και φορείς στη Νέα Ιωνία ενάντια στην κρατική καταστολή (2 VIDEΟ - ΦΩΤΟ)


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μαζική και γεμάτη ζωντάνια η κινητοποίηση στην Αθήνα στο πλαίσιο του διημέρου δράσης #artattack

Σάββατο 13/03/2021 - 14:12 - Ενημέρωση: Σάββατο 13/03/2021 - 16:48

Μαζικότητα, ζωντάνια και παλμός ήταν τα χαρακτηριστικά της μεγάλης κινητοποίησης των καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τον ένα χρόνο που παραμένει κλειστός ο χώρος του Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Διημέρου Καλλιτεχνικής δράσης με σύνθημα #artattack.

Οι καλλιτέχνες με τα σωματεία τους συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στα Προπύλαια, με τα πανό και τα συνθήματά τους, με τύμπανα που χτυπούσαν ρυθμικά και εντυπωσιακές εικαστικές κατασκευές, διεκδίκησαν μέτρα για την ουσιαστική στήριξή τους, μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, ώστε να ανοίξουν ξανά οι χώροι Πολιτισμού και οι αντίστοιχες σχολές, ενώ κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και την καταστολή, την προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας στην τέχνη, την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Εκπαίδευση κ.ά.


Με συντεταγμένη πορεία κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα όπου από ντουντούκες και μεγάφωνα έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους σωματείων. «Ένα χρόνο αγωνιζόμαστε, ένα χρόνο έχουμε προβλήματα, δεν σταματάμε εδώ», δήλωσαν με κάθε τρόπο οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι από τον ΠΜΣ, το ΕΕΤΕ, το ΣΕΗ, την ΠΟΘΑ, το ΣΕΘΕΑ, την Ένωση Τραγουδιστών, το σωματείο κουκλοπαιχτών, τον Σύλλογο Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία που κατέληξε στα Προπύλαια, απ' όπου είχε αρχίσει και εκεί οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο, που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του διημέρου #artattack, αγωνιστικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας και σε γειτονιές, αλλά και στο καλλιτεχνικό δρώμενο σε μορφή flash mob στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το παναττικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη που οργανώνουν Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία. 

902

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Θανάσης Ζαπάντης, εκπρόσωπος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγία Όλγα

Μαζική και με παλμό η συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική καταστολή

Σάββατο 13/03/2021 - 14:19 - Ενημέρωση: Σάββατο 13/03/2021 - 17:40

Μαζική, με ζωντάνια, παλμό και έντονο το στίγμα της νεολαίας, συγκέντρωση Σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική καταστολή και τα σχέδια της κυβέρνησης.

 «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία», «Με λίγους γιατρούς δεν βγαίνει πανδημία, μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία», «Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια», «Η καταστολή δεν θα περάσει, η πάλη των μαθητών θα τη σπάσει», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στα πανό που έδιναν τον «τόνο» στη συγκέντρωση και την πορεία.

«Εμβόλιο δεν βρίσκεται για την καταστολή, ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή», «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, είναι η απάντηση στην καταστολή», βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές στην πορεία στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας. Οι γειτονιές απ' όπου πέρασε η διαδήλωση υποδέχτηκαν με θέρμη και χειροκροτήματα τους διαδηλωτές, «αγκαλιάζοντας» τα συνθήματα της πορείας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία, όπου έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των Σωματείων, καθώς και από μαθητές εκλεγμένους σε 15μελή και εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας.Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17 Μάρτη, στα συλλαλητήρια των Σωματείων και Ομοσπονδιών για την υγεία και τα δικαιώματα, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», η Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, μαθητές εκλεγμένοι στα 15μελή και εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα", ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου, η Ένωση ΕΒΕ Νέας Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νέας Ιωνίας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.