Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

«Πάμε να τους γαμήσουμε, να τους σκοτώσουμε»: Παρά το ότι η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε συγγνώμη, που μετέφερε τη συγκεκριμένη φράση των αστυνομικών, μιλώντας για το οργιο αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, το δίδυμο των αλαφουζοειδών βρήκε ευκαιρία και την ξαπόστειλε — Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του πρακτικές λογοκρισίας σε βάρος του (4 VIDEO)

«Έκοψαν» την Λιάνα Κανέλλη από τον «αέρα» του «ΣΚΑΪ»!

*

-Πάμε να τους σκοτώσουμε! Τελείωσαν. Θα τους γαμήσουμε. Θα τους σκοτώσουμε!


*

-Γαμώ την Παναγία σας, ρε δημοσιογράφοι, μουνιά!


Τετάρτη 10/03/2021 - 11:29

Μεγάλη πρεμούρα έχουν εκεί στον «ΣΚΑΪ» να μη φανεί το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής που καταγράφηκε στη χτεσινή κινητοποίηση στη Ν. Σμύρνη.

Τόσο μεγάλη πρεμούρα, που φτάνουν στο σημείο να «κόβουν» στον «αέρα» της εκπομπής την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επειδή επισήμανε ότι στην τηλεόραση δεν έχουν μεταδοθεί βίντεο που δείχνουν την αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα μετέφερε τις αισχρές εκφράσεις ομάδας αστυνομικών που καταγράφηκαν σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και το οποίο επικαλέστηκε.

«Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο, εσείς δεν μπορεί να μιλάτε έτσι» ήταν η αντίδραση του Δ. Οικονόμου λίγο πριν «κόψει» την Λ. Κανέλλη και δώσει πάσα για διαφημίσεις! 

«Με τον λαό δεν μπορείτε να παίζετε αστυνομοκρατικό παιχνίδι», ήταν η τελευταία φράση της Λ. Κανέλλη πριν την κόψουν.  

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στα τελευταία λεπτά του βίντεο πάνω. 

Όσον αφορά τη χτεσινή διαδήλωση, η Λ. Κανέλλη επισήμανε ότι το «αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι αυτά ήταν οργανωμένα από την αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνοντας ότι αυτό είναι φριχτή συκοφαντία σε βάρος του λαού που διαδήλωσε χτες με τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς, σε μια ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων.

Η Λ. Κανέλλη ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτος και αποτρόπαιος ο ξυλοδαρμός του αστυνομικού, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχουν κι άλλα αποτρόπαια που δεν τα βλέπουμε στην τηλεόραση και αναφέρθηκε σε μια σειρά περιστατικά, όπως κυνηγητό από αστυνομικούς σε στενά, άγριους ξυλοδαρμούς από την αστυνομία σε άνθρωπο που τον τραβούν έξω από μαγαζί, επιθέσεις σε γυναίκες κ.λπ.

Οι απανωτές αναφορές της Λ. Κανέλλη σε περιστατικά αστυνομικής βίας ήταν που ενόχλησαν τον «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους του, που έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν λογοκρισία στην βουλευτή του ΚΚΕ. 

Νωρίτερα, στην παρέμβασή της, η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

902

*

Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του πρακτικές λογοκρισίας σε βάρος του

Το σημερινό «κόψιμο» της Λιάνας Κανέλλη στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του «ΣΚΑΪ», είναι το πιο πρόσφατο, αλλά όχι και το μοναδικό περιστατικό λογοκρισίας σε βάρος εκπροσώπου του ΚΚΕ από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο του «ΣΚΑΪ».

Δες και Οικονόλου στον Γιάννη Γκιόκα, 30/6/2020: «Όχι δεν θα σας αφήσω να μιλήσετε! Λέτε ότι να ‘ναι»

902

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του στις εκπομπές του Δ. Οικονόμου αυτές τις πρακτικές. Σημειώνει συγκεκριμένα στο «twitter»: 

Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του «ΣΚΑΪ», είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.