Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μι-χάλι Αχρηστοχοΐδη: Η Ωδή των Κτηνών - Με την ΠανδημιοKρατική Ορχήστρα του Χαμουράι Μι Τσο Τάκι — ΚΚΕ: Ο λαός να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική — Ερώτηση στη βουλή για την αστυνομική βία — Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το χάλι της δημόσιας υγείας, για τους "Ράμπο" της Αστυνομίας, για την Ημέρα της Γυναίκας — Επίταξη ιδιωτικού τομέα τώρα (6 VIDEO)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Να σταματήσει το όργιο της καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας

Δευτέρα 08/03/2021 - 13:59 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/03/2021 - 14:11

Επίκαιρη Ερώτηση για την κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να σταματήσει το όργιο της καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. (Η ερώτηση ακολουθεί μετά την ανακοίνωση).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων

Ακέραια η ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επιθέσεις της αστυνομίας σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης και καλεί το λαό να διεκδικήσει μέτρα για την προστασία της υγείας και να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, ύστερα από τις διαμαρτυρίες για την απρόκλητη αστυνομική βία.

Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.»

902

 

Η Ερώτηση

«Οι χθεσινές απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων στη Ν. Σμύρνη, με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς κατοίκων, περαστικών, ακόμη και οικογενειών με μικρά παιδιά, όπως προκύπτει και από τα σχετικά βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποτελούν έναν νέο σοβαρό κρίκο στην αλυσίδα της κλιμακούμενης κρατικής καταστολής.

Είναι επίσης προκλητική η προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ., να διαστρεβλώσει κατάφωρα τα χθεσινά γεγονότα, κάνοντας κυριολεκτικά το "άσπρο - μαύρο" και να ενοχοποιήσει τους κατοίκους, περιοριζόμενη στην αναγγελία σχετικής ΕΔΕ για την αποτρόπαιη αστυνομική βία προκειμένου να κατευνάσει τις αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για τις επιθέσεις αυτές, όσο και συνολικά για την απογείωση της αστυνομικής βίας και αυταρχισμού, η οποία εκδηλώνεται καθημερινά, με -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές, και την οποία συνειδητά καθοδηγεί.

Η καταστολή αυτή εκδηλώνεται στις συνθήκες της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, προωθεί και ψηφίζει σωρεία αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που προκαλούν τη λαϊκή οργή, αγανάκτηση και κινητοποίηση. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο -καταδικασμένος στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού- νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Την ίδια ώρα προετοιμάζονται τα νομοθετικά τερατουργήματα στα Εργασιακά και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Αντί, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, να λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η κυβέρνηση φέρνει αντιλαϊκούς νόμους και εξαπολύει αστυνομικές δυνάμεις να ενοχοποιούν, να τρομοκρατούν και να επιτίθενται στον "εχθρό-λαό", προκειμένου να εκφοβίσει και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Πώς τοποθετείται απέναντι στα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης, όπως και γενικότερα στην κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στον "εχθρό-λαό";

- Ποια ουσιαστικά μέτρα πρόκειται να λάβει ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όχι μόνο οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις απρόκλητες αυτές επιθέσεις, αλλά και όσοι έδωσαν τη σχετική εντολή;

- Ποια ουσιαστικά μέτρα πρόκειται να λάβει ώστε να σταματήσει το όργιο της καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας;».

902

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ


Δ. Κουτσούμπας: Επίταξη ιδιωτικού τομέα, προσλήψεις και ένταση των εμβολιασμών

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 08/03/2021 - 10:09 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/03/2021 - 15:19

Επίταξη ιδιωτικού τομέα, προσλήψεις υγειονομικών και ένταση των εμβολιασμών είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ, συνοδευόμενος από τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος:


Τον υποδέχτηκαν ο διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρυσόστομος Μαλτέζος και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βούλα Πάκου. Ο Δ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο. Στο τμήμα επειγόντων συζήτησε με γιατρούς και νοσηλευτές για την κατάσταση του νοσοκομείου και το μεγάλο φόρτο δουλειάς. Τον ενημέρωσαν για τις μεγάλες ελλείψεις καθώς λείπουν 160 ειδικευόμενοι γιατροί και 350 νοσηλευτικό προσωπικό:


Συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και στη συνέχεια μίλησε σε εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου (Διαβάστε αναλυτικά πιο κάτω). 

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αστυνομική βια κατά κατοίκων στη Νέα Σμύρνη σχολίασε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη βία και την τρομοκρατία, αίσχος και ντροπή. 

Ολόκληρη η δήλωση:

«Σε όποιο νοσοκομείο και αν βρεθείς αυτές τις μέρες ακούγεται κραυγή αγωνίας από όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διευθυντές των κλινικών, για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Τρία άμεσα μέτρα χρειάζονται: Πρώτον, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ώστε να ενισχυθεί με κλίνες και προσωπικό το δημόσιο σύστημα. Δεύτερον, μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών. Τρίτον, ένταση των εμβολιασμών, γρήγορη κλιμάκωση, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με ασφάλεια και με χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και με πολύ περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Για τα χτεσινά γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

Ερώτηση δημοσιογράφου: Κύριε Κουτσούμπα, θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη;

Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται ουσιαστικά με τα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και την επίλυσή τους, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή, τον αυταρχισμό. Ήταν απαράδεκτο το γεγονός που συνέβη χθες στη Νέα Σμύρνη, όπου οι "Ράμπο" της Αστυνομίας μέσα στην πλατεία -ενώ γυναικόπαιδα, νέοι άνθρωποι έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους- επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι αίσχος, ντροπή. Και βεβαίως το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι να γίνει αυστηρή ποινική δίωξη όλων όσοι ευθύνονται γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Επειδή σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ένα μήνυμα: Με μεγαλύτερη δύναμη στους νέους ταξικούς αγώνες, άντρες και γυναίκες μαζί προχωράμε».

Η συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΚΑΤ

Video of Ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου ΚΑΤ

Συνάντηση - συζήτηση με εκπροσώπους εργαζομένων του ΚΑΤ είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και στις κτιριακές υποδομές. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση συμμετείχαν η Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων, οι εκλεγμένοι γιατροί στην 5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Ακόμα, παραβρέθηκαν διευθυντές κλινικών, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχήθηκε καλή δύναμη στους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη με την πανδημία και τόνισε ότι το ΚΚΕ προτείνει τρία άμεσα μέτρα: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών και επιτάχυνση των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα. Επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πρόσθεσε πως η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας Υγείας διότι γέρνει η κατάσταση προς τον ιδιωτικό τομέα που εκεί είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Δείτε εδώ τη δευτερολογία του Δ. Κουτσούμπα:


Στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ΚΑΤ, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού.

Όπως επισημάνθηκε στις τοποθετήσεις που έγιναν κατά τη συνάντηση με τον Δ. Κουτσούμπα, τεράστιες είναι οι ελλείψεις προσωπικού καθώς όπως ειπώθηκε λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως πνευμονολόγοι, γαστρεντερολόγοι, αιματολόγοι κλπ. Ζήτησαν την άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων καθώς υπάρχουν θάλαμοι με κοινόχρηστες τουαλέτες. Αναφέρθηκε ακόμα ότι έκλεισαν, μέσα σε μια νύχτα, κλινικές και μετατράπηκαν σε κλινικές Covid χωρίς επιπλέον προσωπικό και προετοιμασία με μεταφορά ασθενών στον ιδιωτικό τομέα με το αζημίωτο.

Στη συζήτηση πήραν το λόγο η Μαρία Νταβάρα από το ΔΣ του Σωματείου, ο Γ. Κυριαζής μέλος της 5μελούς ΕΙΝΑΠ και διευθυντής της Παθολογικής, ο Γ. Αλεξανδράτος από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, ο Κ. Βλάχος διευθυντής της νευροχειρουργικής, ο Γ. Φλώρος διευθυντής της καρδιοχειρουργικής και ο Χρ. Παπαζαχαρίας διευθυντής της Β Γενικής Χειρουργικής. Οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων:


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.