Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εδώ παπάς, εκεί παπάς πού είναι ο παπάς ή Αραμπάδες και καρούλια ραπανάκια και μαρούλια... και μια ακόμα Προανακριτική την ώρα που η πανδημία χτυπάει «κόκκινο» (VIDEO)


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το έγκλημα που γίνεται στην Υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται

Τρίτη 30/03/2021 - 14:25 - Ενημέρωση: Τρίτη 30/03/2021 - 15:01

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του Ν. Παππά για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ανέδειξε πως για τον λαό και τα προβλήματά του δεν είναι αυτό που επείγει σήμερα, ενώ αντίθετα τέτοιου είδους συζητήσεις θεωρούνται «οξυγόνο» από το αστικό πολιτικό σύστημα.

Επανέλαβε ότι οι ώρες και οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες με την πανδημία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας ιδίως στους χώρους εργασίας, να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί, να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Ειδικά για την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο και εγκληματικό, προσθέτοντας πως αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται.

Ως προς την πρόταση της ΝΔ, ανέφερε πως δεν τεκμηριώνεται με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σε γνώση των κομμάτων και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να γίνει μια Εξεταστική που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι της ενημέρωσης με νέα τζάκια.

Αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τη στάση της Τουρκίας εκθέτουν τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.


«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Παρακολουθώντας από το πρωί τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή μου ήρθε στο νου ένα ποίημα σουρεαλιστικό, που λέγαμε στα παιδικά μας χρόνια πολύ παλιά.

«Αραμπάδες και καρούλια

ραπανάκια και μαρούλια

μια παντόφλα στο κρεβάτι,

βάσανα που ‘χει η αγάπη

ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά

χωρίς καμιά αιτία».

Τόση ψυχεδέλεια!

Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει "κόκκινο", την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμη Προανακριτικής Επιτροπής...

Έχουμε χάσει το μέτρημα τα τελευταία χρόνια.

Πλείστες όσες Προανακριτικές, Εξεταστικές Επιτροπές, που συστήνονται, που προσφέρουν θέαμα και που στο τέλος απλά συγκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες της διαπλοκής των διαφόρων αστικών κομμάτων με τα διάφορα επίσης οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αλήθεια, αυτό που επείγει σήμερα είναι μια ακόμη τέτοια Προανακριτική;

Για τον λαό και τα προβλήματά του σίγουρα όχι.

Ωστόσο, για τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για το αστικό πολιτικό σύστημα, συζητήσεις σαν τη σημερινή, θεωρούνται και "οξυγόνο", για να κρύβουν την άθλια πραγματικότητα και για να συντηρούν μια αποπροσανατολιστική διπολική αντιπαράθεση.

Για αυτήν καθεαυτή τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής έχει ήδη τοποθετηθεί ο εισηγητής μας, οι βουλευτές μας.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων. Βεβαίως, θα μπορούσε στη Βουλή να συσταθεί μια Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργούς.

Σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την ενημέρωση.

Φυσικά, για πολλά χρόνια ο χώρος αυτός ήταν προνομιακό πεδίο τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Κι εν πολλοίς εξακολουθεί να είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι των Μέσων Ενημέρωσης, επιχειρώντας μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα πάλι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με νέα τζάκια δίπλα στα παλιά, και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που το παλιό ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μέσων Ενημέρωσης είχε φτάσει σε τέλμα, εξαιτίας και της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Ανακάτεμα της τράπουλας και αποτύπωση των νέων συσχετισμών στο επιχειρηματικό πεδίο, αυτή ήταν η ουσία και ο βαθύτερος σκοπός του νόμου Παππά και του διαγωνισμού για τις άδειες.

Και δεν ήταν φυσικά η προστασία του αγαθού της ενημέρωσης ή το να πληρώσουν οι καναλάρχες για τις άδειες.

Και είμαστε σίγουροι ότι η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσπάθεια να διευκολύνει επιχειρηματίες που ήταν εκείνη την περίοδο κοντά σε αυτήν.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι μετά τον διαγωνισμό ξεκίνησαν οι εκπτώσεις προς τους μεγαλοϊδιοκτήτες για το αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλουν, ότι υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για άλλες δραστηριότητές τους και τελικά εν μέσω πανδημίας ήρθε η κυβέρνηση τώρα της ΝΔ να τους χαρίσει βέβαια ολόκληρη την ετήσια δόση της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 3.400.000 ευρώ. Τους βάζετε να καταβάλουν και 50 χιλιάδες. Μην είστε τόσο σκληροί!

Τους χαρίζετε χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, για τα σχολεία, για μέσα μεταφοράς, για να στηριχθούν εργαζόμενοι, για να καλυφθούν άλλες επείγουσες ανάγκες και πολλά προβλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, που σήμερα διαμαρτύρεται για την κατάσταση στον τομέα της ενημέρωσης, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το τηλεοπτικό τοπίο.

Γιατί κι αυτός παρέδωσε την ενημέρωση στα μεγάλα συμφέροντα.

Όταν ψηφιζόταν ο νόμος Παππά και εμείς σας λέγαμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική, αντικειμενική ενημέρωση όταν αυτή είναι στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών, τότε εσείς είχατε καβαλήσει το καλάμι και τι μας λέγατε; Και μάλιστα, επί λέξει; "Τα κανάλια είναι σπορ για μεγάλα πορτοφόλια"(!!!) λέγατε.

Να τα χαίρεστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα μεγάλα πορτοφόλια!

Γιατί τα μεγάλα πορτοφόλια, την ενημέρωση θα την οργανώσουν με βάση τα δικά τους οικονομικά, πολιτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα και με βάση την πολύμορφη διαπλοκή κυρίως, που επιδιώκουν κάθε φορά να έχουν με το πολιτικό σύστημα και με τα κυβερνητικά κόμματα.

Απλά γιατί δεν μπορεί να αποσπάται η ενημέρωση, ως αγαθό και δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα -όπως είναι σήμερα- από το ποιος έχει την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Όπως, επίσης τότε, όταν σας λέγαμε ότι δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, για να υπάρχει έστω σε αυτό το πλαίσιο μια στοιχειώδης πολυφωνία, εσείς τι κάνατε; Ψηφίζατε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο σήμερα -το λένε πλέον σχεδόν όλοι εδώ μέσα- είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο σε όλη αυτή την ασυδοσία, σε όλη αυτή την αυθαιρεσία των καναλαρχών.

Μας λέτε βέβαια: Ναι, αλλά για πρώτη φορά πλήρωσαν οι καναλάρχες...

Και λοιπόν; Πλήρωσαν ένα πολύ μικρό αντίτιμο σε σχέση με τα υπερκέρδη που έχουν. Σιγά μην ξοδεύτηκαν δηλαδή κιόλας εδώ που τα λέμε.

Όμως, αλήθεια, εσείς πόσο κοστολογείτε το αγαθό της ενημέρωσης; Πόσο κοστολογείται ο μιντιακός αυταρχισμός που ζούμε σήμερα και που πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό; Πόσο κοστολογείται η μονοφωνία της κυρίαρχης πολιτικής ιδεολογίας; Πόσο κοστολογείται η πλύση εγκεφάλου, η χειραγώγηση, ο αποκλεισμός κομμάτων, όπως το ΚΚΕ, που μόνιμα και σταθερά δεν εκπροσωπείται στα κανάλια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ και μάλιστα άσχετα με το ποια είναι η κυβέρνηση;

Μην παριστάνετε λοιπόν τις αθώες περιστερές! Είστε συνυπεύθυνοι όλοι! Μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ για τη σημερινή κατάντια.

Γι’ αυτό και δεν συζητάτε ούτε για το συγκεκριμένο ζήτημα την ουσία του. Καημός σας είναι να κάνετε τα κοκοράκια εδώ μέσα για να μπερδεύετε τον κόσμο.

Άλλα όμως είναι τα κρίσιμα ζητήματα, κυρίες και κύριοι βουλευτές.

Οι ώρες, οι μέρες, είναι πολύ κρίσιμες με την πανδημία που πλήττει τον ελληνικό λαό. Είναι κρίσιμο να παρθούν μέτρα προστασίας παντού, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς, να τρέξει ο εμβολιασμός του πληθυσμού με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα, να προχωρήσετε στην επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων.

Θα σας το ξαναπούμε: Είναι αδιανόητο και εγκληματικό αυτή τη στιγμή να αρνείστε πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό οι επιχειρηματίες της Υγείας να συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή, πάνω στον πόνο χιλιάδων ανθρώπων. Κι αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται.

Κατανοούμε την αδυναμία σας να στηρίξετε με πειστικά επιχειρήματα την άρνησή σας να επιτάξετε τον ιδιωτικό τομέα. Αφήστε όμως κατά μέρος την κοροϊδία.

Γιατί, τι άλλο από κοροϊδία είναι αυτό που λέει ο υπουργός σας απαντώντας στο αίτημα της επίταξης;

“Την περίοδο αυτή -λέει- το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα είναι ένα. Και είναι ενιαίο. Μια Υγειονομική Περιφέρεια, ένα μεγάλο νοσοκομείο. Ο δημόσιος τομέας, ο ιδιωτικός τομέας, οι Ένοπλες Δυνάμεις με τις υγειονομικές δομές που έχουν, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλοι μαζί την πανδημία”. Αυτά είπε...

Σοβαρά μιλάτε; Θέλετε να μας πείτε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει υποδομές, ότι έχει διαθέσει το προσωπικό του στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

Ώρα είναι να μας πείτε ότι το κάνει και αφιλοκερδώς. Ότι έχει σταματήσει να θησαυρίζει ακόμα και μέσα στην πανδημία!!!

Για πείτε μας, λοιπόν; Αφού το σύστημα είναι ένα και ενιαίο, όπως λέτε: Τώρα που ο "Ερυθρός", ο οποίος διαθέτει μία από τις καλύτερες νευρολογικές μονάδες που κάνουν θρομβόλυση, αναγκαία παρέμβαση για τα εγκεφαλικά, βγήκε εκτός εφημερίας, πού πηγαίνουν τώρα αυτά τα περιστατικά; Μήπως πηγαίνουν στο "Metropolitan" το οποίο διαφημίζει ότι έχει εξειδικευμένη μονάδα και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για θρομβόλυση; Ποιον κοροϊδεύετε, λοιπόν;

Μήπως, ακόμα, θέλετε να μας πείτε σε ποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, μιας και ο "Ερυθρός" μετατράπηκε σε Covid, θα κάνουν τη θεραπεία τους οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας;

Έχουμε υπόψη μας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων που σημειώνει ότι "μια σειρά χρόνια πάσχοντες ενημερώθηκαν από τα δημόσια νοσοκομεία πως σταματούν οι θεραπείες τους. Χαρακτηριστική περίπτωση οι 150 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που σταμάτησαν τις θεραπείες τους στον «Ερυθρό Σταυρό»".

Παρόμοια προβλήματα προκαλεί και η αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Επιληψίας στο "Γεννηματάς".

Θέλετε να μας πείτε τι γίνεται με τις θεραπείες για ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα;

Για όσους έχουν αναβάλει χειρουργεία, ιατρικά ραντεβού, εξετάσεις σοβαρές που χρειάζεται και έγκαιρη διάγνωση;

Βέβαια, για να μη σας αδικήσουμε, ο υπουργός σας με τα περί “ενιαίου τομέα, δημόσιου και ιδιωτικού”, περιγράφει τη στρατηγική σας στην Υγεία. Πως μέσα από την "ενιαία λειτουργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" θα βγαίνουν κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία.

Τέτοιο δημόσιο σύστημα Υγείας θέλετε. Εμπορευματοποιημένο, υποβαθμισμένο, για να κάνουν χρυσές δουλειές οι έμποροι της Υγείας είτε κλείνοντας δουλειές με το Δημόσιο, είτε πουλώντας ακριβά τις υπηρεσίες Υγείας στις ιδιωτικές δομές.

Γι’ αυτό έχετε ξαμολήσει ορισμένους για να επιτίθενται στους αγωνιστές συνδικαλιστές υγειονομικούς.

Πότε σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως παπαγαλάκια κάποιοι, πότε ως λαγοί:

“Μετά την πανδημία, η στιγμή της κυβέρνησης για τολμηρή μεταρρύθμιση στην Υγεία”, λέει ο γνωστός σας παπαγάλος, γνωστός και μη εξαιρετέος. Δηλαδή: Πώς θα κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι όμιλοι της ιδιωτικής Υγείας.

Αυτό θα είναι το περιεχόμενο της όποιας μεταρρύθμισης της Υγείας, αυτό άλλωστε είναι το δήθεν αποτέλεσμα της αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που όλοι κάνατε σημαία της πολιτικής σας σ’ αυτό το κρίσιμο διάστημα αυτόν τον τομέα.

Ό,τι και να κάνετε, εσείς και τα παπαγαλάκια σας, όλος ο λαός γνωρίζει πως οι νοσοκομειακοί γιατροί με την Ομοσπονδία τους δίνουν τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για αυτό αποκαλύπτουν και τις εγκληματικές ευθύνες σας.

Αύριο απολύεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Κώστας Καταραχιάς. Είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτή την ώρα που το σύστημα έχει ανάγκη από προσλήψεις, εσείς κάνετε απολύσεις και μάλιστα εκδικητικές απολύσεις. Πάρτε το χαμπάρι. Δεν θα κλείσετε το στόμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Βλέπετε ότι ακόμα και ο μαζικός εμβολιασμός αργεί πολύ για να είναι πραγματικά μαζικός, για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία.

Κι όμως αν είχατε ακούσει το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή πρότεινε: Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που κρίνονται ασφαλή, που κρίνονται αποτελεσματικά βεβαίως, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια, να επιτευχθεί έγκαιρα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!

Τώρα τι κάνετε; Ροκανίζετε απλά χρόνο πολύτιμο, έρμαιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετέχοντας έτσι στον σκληρό εγκληματικό ανταγωνισμό μεταξύ των διαφόρων ομίλων του Φαρμάκου, που στοιχίζει όμως σε ανθρώπινες ζωές.

Κυρίες και κύριοι,

Ένα ακόμα ζήτημα: Τα όσα ακούμε λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τη συνομιλία του πρωθυπουργού με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ προκαλούν θυμηδία, γιατί γέλιο δεν βγαίνει μέσα σε εξελίξεις πραγματικά πολύ επικίνδυνες. Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπουν τις υπερφίαλες εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Τι έδειξε η Σύνοδος Κορυφής και η κοινή δήλωση των "27" για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας; Ότι η ΕΕ καθορίζει τη στάση της στα παζάρια που εξελίσσονται με βάση τα συμφέροντα των δικών της ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την προώθηση της στρατηγικής της σχέσης με την Τουρκία.

Όποια άλλη ερμηνεία, όποια άλλη εκτίμηση, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και όχι στην πραγματικότητα.

Όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Καλλιέργησαν κι αυτή τη φορά ψεύτικες προσδοκίες για τον ρόλο της ΕΕ, υπερφίαλες εκτιμήσεις για τις "κυρώσεις", οι οποίες ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε "μπαλάκι του πινγκ πονγκ" που μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Στα θέματα της εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ υπάρχει απόλυτη, αδιάψευστη σύμπλευση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Για την εμπλοκή της Ελλάδας στα σφαγεία τους δεν σηκώνει τους τόνους. Επικρατεί μία ιδιότυπη ομερτά.

Όλοι σας λέτε ότι αυτή η εμπλοκή αποτελεί "ασπίδα" για τον λαό και τη χώρα.

Είναι μεγάλο ψέμα. Αποτελεί μόνο "πηγή" νέων μεγάλων κινδύνων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αναφορές για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα συνδέονται με την όξυνση των ανταγωνισμών των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και με την προετοιμασία της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ενεργειακών ομίλων.

Σηματοδοτούν την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, με σήμα κατατεθέν αυτής της εμπλοκής τον αναβαθμισμένο ρόλο της βάσης της Σούδας και των δεκάδων άλλων νέων βάσεων που μετατρέπουν τη χώρα και τον λαό μας σε στόχο.

Και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

Ούτε εσείς της κυβέρνησης, ούτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα τολμάτε να παρουσιάζετε και σαν "πρόοδο" το σφιχταγκάλιασμα με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με τις επιδιώξεις τους από τη Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια και τα σύνορα με τη Ρωσία.

Με δεδομένο τον ομολογημένο στόχο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ να διατηρηθεί η Τουρκία με κάθε κόστος στη Δύση, τις σας έμεινε να λέτε για να εφησυχάζετε; Κάτι στοχευμένες διαρροές του τύπου "Αν χρειαστείς κάτι είμαι εδώ να βοηθήσω"...

Αγγίζει τα όρια της τηλεφωνικής φάρσας όταν ο καθένας ξέρει ότι η βοήθεια των ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια είναι:

- Η νομιμοποίηση των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

- Η νομιμοποίηση του στρατού κατοχής στην Κύπρο και

- ότι οι τόνοι βοήθειας που έχουν εξάγει οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή ισοπέδωσαν ολόκληρες χώρες σπέρνοντας θάνατο και προσφυγιά.

Ο λαός και μνήμη έχει, και κριτήριο έχει.

Καταλαβαίνει ότι αυτή η εμπλοκή της χώρας σε τέτοια επικίνδυνα σχέδια, για κάποιους λίγους μυρίζει κέρδη και επενδύσεις, αλλά για τον ελληνικό λαό μυρίζει παραπέρα οικονομική κρίση, πολεμικές εμπλοκές, προσφυγιά, προβλήματα, αβεβαιότητα.

Όλα αυτά, λοιπόν, απασχολούν τον ελληνικό λαό, την ελληνική νεολαία και όχι το "εδώ παπάς, εκεί παπάς πού είναι ο παπάς" που ακούμε επαναλαμβανόμενα εδώ μέσα σήμερα». 

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.