Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Βάλτε τα ιδιωτικά κέντρα στην εφημερία, στηρίξτε τη τη δημόσια και δωρεάν Υγεία — Σωματεία και φορείς συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και από ιδιωτικές κλινικές (7 VIDEO)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

«Βάλτε τα ιδιωτικά κέντρα στην εφημερία, στηρίξτε τη τη δημόσια και δωρεάν Υγεία»

Τρίτη 23/03/2021 - 19:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 23/03/2021 - 22:31

Σωματεία και φορείς που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας απαίτησαν την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ:

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», φώναξαν διεκδικώντας τη στήριξη της δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή:

«Φτάνει πια! Δε παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα γράμματα», ξεκαθάρισαν κόντρα στην πολιτική που έχει οδηγήσει σε «ασφυξία» τα νοσοκομεία, σε εφιάλτη την κάθε εφημερία και σε λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ. «Ή πολιτική τους μες την πανδημία άφησε ρημάδια τα νοσοκομεία», κατήγγειλαν.

Το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα που διατύπωσαν οι υγειονομικοί από την πρώτη στιγμή, υπενθύμισε ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό» και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου. Το αίτημα αυτό είναι επιτακτικό σήμερα που το ένα αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτεται μετά το άλλο. Είναι κρίμα, τόνισε, ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και την ίδια στιγμή ιδιωτικές κλινικές, πλήρως εξοπλισμένες να μένουν άδειες, να μην αξιοποιούνται, να μην επιτάσσονται:

Ανάσα ελπίδας για τους μαχόμενους υγειονομικούς χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ο Θοδωρής Αλωνιστιώτης, νοσοκομειακός γιατρός, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου στο «Αγία Όλγα». Στο βόρειο τομέα, όπου δύο δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε «μίας νόσου», υπάρχουν τα μεγαθήρια της λεωφόρου Κηφισίας με 70 κρεβάτια ΜΕΘ και 1.000 κρεβάτια νοσηλείας, υπογράμμισε:

«Οι εγκληματικές τους ευθύνες δεν πρόκειται να κρυφτούν», ξεκαθάρισε ο Πάνος Παπανικολάου, γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Όπως εξήγησε, στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν 125 ασθενείς διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, σε αναμονή για ΜΕΘ, ενώ η συμβολή των ιδιωτών ανέρχεται σε ...5 κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Αττική. «Θα συνεχίσουμε μαζί με τα σωματεία, τους φορείς, τις συλλογικότητες τον αγώνα για την υγεία του λαού και δεν πρόκειται να μας φιμώσουν», σημείωσε καταγγέλλοντας τις διώξεις που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενάντια σε υγειονομικούς:

Τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά της, μετέφερε η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας. «Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα», τόνισε:

Τις παράλληλες κινητοποιήσεις έξω από τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια με την απαίτηση να ενταχθούν σήμερα στην εφημερία, χαιρέτισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του ΕΚΑ. «Τους το λέμε καθαρά θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους και θα διεκδικούμε το αυτονόητο», σημείωσε και αναφέρθηκε στα αιτήματα για την υγεία, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας, τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων:

Συγκεντρώσεις έξω και από μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας

Σημειώνεται ότι ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν το απόγευμα της Τρίτης από σωματεία και φορείς, έξω από το «Metropolitan» στον Πειραιά, έξω από την «Ευρωκλινική στους Αμπελόκηπους, έξω από τις κλινικές «Υγεία» και «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» στο Μαρούσι και έξω από το «Metropolitan General» στον Χολαργό.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.