Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου»: Διεκδικούμε τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία μας

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας

Πατησίων – Κυψέλης

«Καίτη Πανοπούλου»

Για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας

***

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!

Η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, στα Πατήσια και την Κυψέλη, φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που παίζει την υγεία του λαού στον τζόγο.

Δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει τον χρόνο που κέρδισε, χάρη στις θυσίες του λαού το προηγούμενο διάστημα, για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, για να πάρει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση, στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αντίθετα, όλες της οι ενέργειες απέδειξαν ότι προτεραιότητα της πολιτικής της δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά οι ανάγκες και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων:

Την ίδια στιγμή που δίνει εκατομμύρια στα ΜΜΕ, στα ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) οι εργαζόμενοι συνωστίζονται σαν «σαρδέλες».

Επιδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τις ιδιωτικές κλινικές την ώρα που αφήνει το δημόσιο σύστημα Υγείας γυμνό και ρημαγμένο από την υποχρηματοδότηση και αναγκάζει το λαό να πληρώσει ο ίδιος για τα μοριακά τεστ.

Δίνει δισεκατομμύρια για νατοϊκούς εξοπλισμούς τη στιγμή που αφήνει τα σχολεία χωρίς δασκάλους και τους μαθητές στοιβαγμένους ανά 27 σε αίθουσες-κλουβιά.

Από κοντά και ο Δήμος Αθηναίων, που σπατάλησε σχεδόν 2 εκατομμύρια για το «Μεγάλο Περίπατο», την ώρα που στις γειτονιές της πρωτεύουσας ο κορονοϊός κάνει ανενόχλητος τη βόλτα του!

Διεκδικούμε τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία μας:

  • Αύξηση δρομολογίων και πρόσληψη προσωπικού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία. Να λειτουργήσει άμεσα ιατρείο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο 5ο και 6ο διαμέρισμα της Αθήνας. Να αυξηθούν τα κινητά συνεργεία rapid test.
  • Στήριξη και στέγαση των προσφύγων σε ξενοδοχεία εφαρμόζοντας την απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

 

Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων — Κυψέλης

«Καίτη Πανοπούλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.