Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Κυριάκος: Δι' ευχών των αγίων εταίρων ημών, «είναι μια θεωρητική συζήτηση», ούτως ειπείν, και καλά Χριστούγεννα, μαγκες μου... Α, και τα μίλια κάτω απ' τη μιλιά, άμα λάχει, να 'ούμε... — ΚΚΕ: Καταρρέει το αφήγημα πως η τουρκική επιθετικότητα αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο ΕΕ - ΝΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δεν αναμένει πριν το Δεκέμβρη απόφαση της ΕΕ για τυχόν κυρώσεις στην Τουρκία

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η ΕΕ δεν έχει διάθεση ούτε καν να συζητήσει περί κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας πριν από το Δεκέμβρη, παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα προχώρησε σε νέα κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών σε βάρος κρατών μελών της, της Κύπρου και της Ελλάδας.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Καταρρέει το αφήγημα πως η τουρκική επιθετικότητα αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των ΕΕ - ΝΑΤΟ

Παρασκευή 16/10/2020 - 17:39

Σαν «χάρτινος πύργος» καταρρέει αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ότι η τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟικών συνόδων, τονίζει σε σχόλιο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ότι η τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟικών συνόδων καταρρέει σαν "χάρτινος πύργος".

Οι γνωστές "γλυκανάλατες" αναφορές στα Συμπεράσματα μιας ακόμη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και η παραπομπή των όποιων αποφάσεων για το Δεκέμβρη, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Αυτοί οι οργανισμοί αποτελούν, πέραν πάσης αμφιβολίας, μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του και αποδεδειγμένα πλέον ενεργούν με γνώμονα τις πολύμορφες οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτικές τους διαπλοκές με την Τουρκία, αλλά και με στόχο τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής στην Ανατ. Μεσόγειο.

Αυτή η πραγματικότητα, που βάζει "μπαρούτι" σε όλη την περιοχή, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με τις προβληματικές κυβερνητικές θέσεις για τα χωρικά ύδατα, που δίνουν άλλοθι στην πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης, με αιχμή το Καστελόριζο, ούτε όμως με τις αμφιλεγόμενες και παραπλανητικές προτάσεις των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου που -και ως κυβερνήσεις- ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση».

902

 

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι μια θεωρητική συζήτηση» για το αν η κυβέρνηση θα ήθελε πριν το Δεκέμβρη να συζητηθεί το θέμα αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχουν κράτη που δεν το επιθυμούν λέγοντας πως «απαιτείται ομοφωνία, ούτε καν πλειοψηφία» και πρόσθεσε ότι και για τα σημερινά συμπεράσματα της συνόδου που συνιστούν νέα ευχολόγια και χάδια στην Άγκυρα [βλέπε κάτω] χρειάστηκε «μεγάλος διπλωματικός αγώνας».

Ωστόσο έδειξε ικανοποιημένος για το ότι το θέμα της Τουρκίας συζητήθηκε και συμπεριλήφθηκε στα συμπεράσματα λέγοντας ότι υπήρξε «μια φραστική καταδίκη της Τουρκίας από χώρες που μέχρι τώρα ήταν προσεκτικές στη διατύπωσή τους», ενώ για τα περί κυρώσεων ανέφερε πως αν χρειαστεί να επιβληθούν «θα είναι επώδυνα και δεν θα είναι συμβολικά».

Ανέφερε ακόμα πως «θύμισα ότι άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πήραν απόφαση να μην πουλήσουν αεροσκάφη στην Τουρκία, όπως οι ΗΠΑ».

Για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια υποστήριξε πως είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα που δεν πρέπει να απλοποιείται και επανέλαβε ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ όποτε και όπως αυτή το κρίνει.

Για τον κορονοϊό δήλωσε πως υπάρχει έντονη ανησυχία στην Ευρώπη και για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα λαμβάνονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπως έγινε στην Κοζάνη.

902, Παρασκευή 16/10/2020 - 16:17 - Ενημέρωση: Παρασκευή 16/10/2020 - 16:54

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ

Νέα ευχολόγια καλώντας την Τουρκία «να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων»

Νέα ευχολόγια και χάδια από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που καλεί την Τουρκία «να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων κατά τρόπο συνεπή και συστηματικό», ενώ η όποια συζήτηση περί κυρώσεων παραπέμπεται για το Δεκέμβρη με βάση την απόφαση της προηγούμενης συνόδου αν και η Άγκυρα προχώρησε σε νέες επιθετικές κινήσεις στα Βαρώσια στην κατεχόμενη Κύπρο και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στα συμπεράσματα της Συνόδου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αναφέρεται χαρακτηριστικά πως

«το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες και να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων κατά τρόπο συνεπή και συστηματικό. Θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στα συμπεράσματα της 2ας Οκτώβρη 2020».

Μόνο φραστικά εκφράζεται

«έντονη αποδοκιμασία για τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών δραστηριοτήτων».

902, Παρασκευή 16/10/2020 - 15:49 - Ενημέρωση: Παρασκευή 16/10/2020 - 16:28


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.