Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Ένοχοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν από το Δικαστήριο τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος — Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα: Παραδειγματική τιμωρία με την ανώτατη ποινή στους ναζί (5 VIDEO - 41 ΦΩΤΟ)


ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα: Παραδειγματική τιμωρία με την ανώτατη ποινή στους ναζί

Τετάρτη 07/10/2020 - 14:22 - Ενημέρωση: Τετάρτη 07/10/2020 - 15:36

Ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι ξεδιπλώθηκε στην Αθήνα με χιλιάδες εργάτες να πανηγυρίζουν για την απόφαση του δικαστηρίου, ζητώντας τις ανώτατες ποινές για τους φασίστες και χρυσαυγίτες, για να σαπίσουν στη φυλακή. 

Σε όλη τη διαδρομή από τους Αμπελόκηπους που έγινε το πρωί η συγκέντρωση στο Εφετείο, μέχρι το Σύνταγμα που κατέληξε η πορεία, περαστικοί με αυτοκίνητα πανηγύριζαν κορνάροντας, εργαζόμενοι έβγαιναν στο παράθυρο χειροκροτώντας τους χιλιάδες διαδηλωτές.

Η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, απλώνεται το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ. Μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου κάτω από το πανό του Συνδικάτου υψώνουν τις γροθιές τους και δίνουν υπόσχεση να μη σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να βρεθεί ο φασισμός στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας...

Οι διαδηλωτές τηρούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του φασισμού στη χώρα από το 1940, για αυτούς που αντιστάθηκαν στους φασίστες και τους ταγματασφαλίτες και για τα σύγχρονα θύματα του φασισμού.

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ένοχη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ», υπενθυμίζουν τα μεγάφωνα και ο κόσμος απαντά με χειροκροτήματα. 

Το δικό της παλμό στη συγκέντρωση δίνει η νεολαία, με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Περάματος να φτάνει από τα πρώτα μπλοκ στο Σύνταγμα.

Σε επαγρύπνηση κάλεσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚΑ, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία θα βρεθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών. (Δείτε βίντεο πάνω)

Τους δικηγόρους επιστήμονες «που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν παλικαρίσια δίπλα μας, εκπροσωπώντας μας επάξια και συνέβαλαν τα μέγιστα και αυτοί από τη δική τους πλευρά» ευχαρίστησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Την αποφασιστική και αταλάντευτη προσπάθεια του εργατικού κινήματος για την απομόνωση και καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής. 

Τα Σωματεία δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη σφραγίδα που έβαλε στην προσπάθεια αυτή η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου και «μητέρα όλων μας», όπως τόνισαν.

Η συγκέντρωση στο Εφετείο

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εφετείο.

Ο λαός απαιτεί: «Οι ναζί στη φυλακή»! Με το ίδιο σύνθημα στα πανό, τις πικέτες και τα χείλη χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε έξω από το Εφετείο. Σωματεία εργαζομένων από μια σειρά κλάδους, πλήθος Φοιτητικών Συλλόγων, μαθητές, μαζικοί φορείς είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους παραδίδοντας τη δική τους ετυμηγορία στη δίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Στέλνουν μήνυμα πως δεν εφησυχάζουν, πως συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα για τη συντριβή της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του δηλητηρίου του ναζισμού. Συνεχίζουν την πάλη μέχρι να πάρει τη θέση του στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας ο ναζισμός και το σύστημα που τον γεννά.

Ανάμεσα στα μπλοκ των Σωματείων ξεχώριζε αυτό του Συνδικάτου Μετάλλου και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών τα οποία είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στον χώρο όπου οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν χωρίς να τα καταφέρουν να χτυπήσουν τη συλλογική οργάνωση και τη διεκδίκηση των εργαζομένων. 

Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες», «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού».







































902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.