Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Μεγαλειώδης συγκέντρωση: Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, Περιφέρειες κ.α.: Λεφτά για την παιδεία, όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία - Μάσκες, λεφτά, καθηγητές, να ανοίξουν τώρα οι σχολές - Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας (VIDEO- Φωτό)


ΑΘΗΝΑ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων στο δημόσιο, απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό

Πέμπτη 15/10/2020 - 11:36 - Ενημέρωση: Πέμπτη 15/10/2020 - 14:14

Με μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα, μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων στο δημόσιο δίνοντας ενιαία, μαζική, αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό και διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Μαθητές, γονείς, φοιτητικοί σύλλογοι, ένωσαν τις φωνές και τα αιτήματά τους, με αυτά των απεργών εργαζομένων στο δημόσιο, όπως εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις Περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.

«Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Πληρώσαμε ήδη πολλά. Δεν παρατάμε τις σπουδές μας. Τώρα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές»,

 

«Μάσκες, λεφτά, καθηγητές, να ανοίξουν τώρα οι σχολές», φώναζαν μαζικά μαθητές, γονείς και φοιτητικοί σύλλογοι, δίνοντας τον αγωνιστικό τόνο και παλμό στην κινητοποίηση και την σκυτάλη στους εργαζόμενους του δημοσίου που φώναζαν με την σειρά τους συνθήματα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα εξαπέλυσαν ομοβροντία πυρών κατά του όργιου παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και τρομοκράτησης των διαδηλωτών νωρίτερα από την αστυνομία.



Σημειώνεται ότι ενώ η συγκέντρωση είχε ολοκληρωθεί και η πορεία συντεταγμένα κατευθυνόταν προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός, δέχτηκε αναίτια και προκλητική επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, μέχρι και την πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου, με κίνδυνο να εγκλωβιστούν δεκάδες εργαζόμενοι του δημοσίου και μαθητές μέσα στο σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», δημιουργώντας συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού.

Μετά την ψύχραιμη παρέμβαση και στάση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποσύρθηκαν.






902

***

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Απαίτησαν άμεσα και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πέμπτη 15/10/2020 - 13:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 15/10/2020 - 13:56

Με απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και μονάδες Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής τους απεργίας, απαίτησαν μέτρα για την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της διασφάλισης μιας σειράς εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στην Αθήνα, η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Μιλώντας ο Μανώλης Βαρδαβάκης, αφού αναφέρθηκε στη σημασία και το περιεχόμενο του αγώνα και των διεκδικήσεων, κάλεσε σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια μαζική και δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Υγείας. Στην διάρκεια της πορείας ενσωματώνονταν εργαζόμενοι από διάφορα νοσοκομεία, όπως του «Ευαγγελισμού», όπου μαζικά οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, «Θριάσιο», «ΚΑΤ», «Αττικόν», «Λαϊκό», «Ευαγγελισμός», «Άγιος Σάββας, «Αμαλία Φλέμινγκ», «Γ. Γεννηματάς», «Γενικό Κρατικό Νίκαιας, «Ελπίς» και άλλα.

Μεταξύ άλλων απαιτούν: 

-Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

-Μόνιμες προσλήψεις τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών και εργαζομένων σε άλλους κλάδους. 

-Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

-Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

-Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Να στελεχωθούν και εξοπλισθούν τα νοσοκομεία που έκλεισαν λόγω μνημονίων και να επιταχθούν ιδιωτικές δομές Υγείας για να αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.