Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ — Δημήτρης Κουτσούμπας: Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης ολόκληρης της περιοχής (4 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ

Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση

Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματα μας

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας απάντησαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή.

  • Με τον απεργιακό τους αγώνα έδωσαν μία ακόμα απάντηση στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης, που τεμαχίζει τη ΛΑΡΚΟ και δίνει βορά στα δόντια μονοπωλιακών ομίλων τα φιλέτα της, πετώντας στο δρόμο 1.200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, διαλύοντας τις τοπικές κοινωνίες.
  • Απορρίπτουν το «πακέτο-δόλωμα» που τάζει η κυβέρνηση για να τους ξεγελάσει και να περάσουν αδιαμαρτύρητα οι απολύσεις. 
  • Απαντούν μαχητικά στις συκοφαντίες και τον πόλεμο που δέχονται από τα διάφορα «παπαγαλάκια» και την κυβέρνηση. 
  • Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση της εργασίας τους, τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, το σταμάτημα της εκποίησής της.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», το μήνυμα που έστειλαν. Απαιτούν να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας. Να εξασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική διαδικασία εργοστασίου και μεταλλείων, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.







Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εργαζόμενοι από ολόκληρη τη χώρα. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εξέφρασαν με την παρουσία τους την αλληλεγγύη τους.

Ψήφισμα των εργαζομένων

(Στο τέλος το κείμενο)

Περισσότερα από την απεργία

*

Τη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς εξέφρασε με δήλωσή του ο Κώστας Μπασδέκης , περιφερειακός σύμβουλος: Επισήμανε ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι αντίθετοι με τα «Ενώνουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας με όλους αυτούς που αντιστέκονται»


902

*

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Π. Πολίτης: Ο λαός απαιτεί τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή

Σάββατο 17/10/2020 - 11:47 - Ενημέρωση: Σάββατο 17/10/2020 - 14:13

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ των Σωματείου Εργαζομένων και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ν. Φθιώτιδας. 

Η ομιλία του έχει ως εξής:

«Σας χαιρετίζουμε από καρδιάς. Σας ευχαριστούμε. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε εδώ, όρθιοι και αυτό το οφείλουμε στη μεγάλη αλληλεγγύη που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα.

Με ενότητα συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Δίνουμε τη μάχη για να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν.

Σήμερα νιώθουν ξανά την "ανάσα μας στο σβέρκο τους".

Επιβεβαιώνεται ότι δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα μαζί μας.

Με τον αγώνα μας μέχρι σήμερα έχουμε κερδίσει πολλά. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε γράψει τη δική μας ιστορία στο εργατικό κίνημα.

Ιστορία που με περηφάνια θα διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας για να τραβήξουν τον ίδιο, τίμιο δρόμο του αγώνα.

Ιστορία που θα λέει ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το 2020, παραμέρισαν πολιτικές πεποιθήσεις, ενώθηκαν σαν εργατική τάξη με άλλους εργαζόμενους, με την φτωχολογιά και έγραψαν στα "παλιά τους τα παπούτσια" τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιστορία που θα λέει ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ το 2020, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, απόκρουσαν ψηφισμένες περικοπές, δεν αφήσανε να γίνουν απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, κρατήσανε την ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Ιστορία που θα λέει ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ το 2020, σε περιόδους λοκ ντάουν, πανδημίας, απαγόρευσης συγκεντρώσεων, καταστολής, αυτοί σηκώθηκαν σαν "γίγαντας" και πραγματοποίησαν μεγάλα συλλαλητήρια, μαζικές Γ.Σ., απεργίες, καταλήψεις.

Αυτή η ιστορία είναι η δίκια μας ιστορία. Τη γράψαμε με τους αγώνες μας, ανήκει σε όλους μας.

Στο χέρι μας είναι αδέλφια να το πάμε μέχρι το τέλος. Και ενώ μπορέσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ, με μεγαλύτερη ενότητα, αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη, θα το πάμε μέχρι το τέλος.

Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα κεκτημένα μας, την συνέχιση της λειτουργίας. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε όρθιοι και την επόμενη μέρα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες. Οι 80 νεκροί στις βάρδιες. Οι εκατοντάδες θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες και οι εκατοντάδες σακατεμένοι. Ο ιδρώτας όλων όσων γλιτώσαμε από το θάνατο και τις αρρώστιες, αυτά, αυτά είναι που έχουν κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα.

Δεν τη χαρίζουμε. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία.

Η κυβέρνηση την Πέμπτη που μας πέρασε ψήφισε τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να περπατήσει στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας εργοστασίου και μεταλλείων. Χωρίς να διασφαλίζει τον παραγωγικό της χαρακτήρα. Χωρίς να διασφαλίζει ούτε μία θέση εργασίας. Παράλληλα, μας έχει ανακοινώσει τη δημιουργία "Αντικοινωνικού ταμείου" και την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Το κύριο αίτημα των εργαζομένων να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, γιατί μέσα από αυτήν, μπαίνει σε κίνδυνο οριστικού λουκέτου, θα χαθούν θέσεις εργασίας, δικαιώνεται. 

Με τα σήμερα δεδομένα, μέχρι το τέλος του έτους η ΛΑΡΚΟ δεν θα έχει ρεύμα, δεν θα έχει πρώτες ύλες, διακόπτονται οι συμβάσεις  των εργαζομένων στις εργολαβίες, θα σταματήσει τη λειτουργία της.  Η ΛΑΡΚΟ μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας, στην κυριολεξία παίζεται στον "τζόγο", για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να σταματήσουν τη λειτουργία της, να απολύσουν τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να δεσμευτεί για τίποτα και εμείς απαιτούμε να σταματήσει να "πετά χαρταετό" απέναντι στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μέσα από μεγάλες περικοπές έχουν χτυπηθεί ανελέητα. Το χτύπημα αυτό έχει γίνει αισθητό στην τοπική κοινωνία μας. Η μισθοδοσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ήταν και είναι μέχρι σήμερα, με τον αγώνα μας μόνο θα διασφαλίσουμε να είναι και μελλοντικά, η κινητήρια δύναμη μιας σειράς επαγγελμάτων που προσφέρουν σε χιλιάδες οικογένειες, στα χωριά μας, στις πόλεις, σε όλη τη Στερεά, εισόδημα επιβίωσης. Οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης - εκποίησης της ΛΑΡΚΟ έχουν γίνει αισθητές πριν ακόμη ξεκινήσει το τελικό στάδιο της διαδικασίας αυτής.

Παραβλέποντας αυτές τις επιπτώσεις, χωρίς τσίπα, υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές λένε ότι: "στη ΛΑΡΚΟ εφαρμόζουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις", λες και προεκλογικά είχαν πει "ψηφίστε μας για να σας αφήσουμε άνεργους". "Πουλούν τρέλα" και δυστυχώς έχουν "πλασιέ" μέσα στους ίδιους τους εργαζόμενους μια χούφτα τσιράκια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα συγκρουστήκαμε και αντιμετωπίσαμε στα ίσα και παλικαρίσια τη λάσπη των μεγάλων καλοπληρωμένων αστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Με αυτούς σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Τα μηνύματα αλληλεγγύης που έρχονται  δείχνουν ότι πλέον σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχει η φωνή των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου που υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά μας απέναντι σε κάθε λογής προβοκάτσια.

Η επίθεση όμως που δεχτήκαμε δεν ήταν μόνο από τα έξω. Ήτανε και είναι και από τα μέσα. Κυβερνητικός μηχανισμός μέσα στους εργαζόμενους, τσιράκια του Σταϊκούρα κυρίως όπου είναι μπλεγμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ακόμα και στο συνδικαλιστικό κίνημα, από την πρώτη στιγμή προβοκάρουν τον αγώνα μας.

Σε καμία περίπτωση δεν τσουβαλιάζουμε τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή, στο ίδιο μετερίζι και με την ίδια αποφασιστικότητα, παλέψαμε άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικές αντιλήψεις, με ταξική ενότητα και συναδελφική αλληλεγγύη δώσαμε πολλές μάχες σε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό είναι κατάκτηση που θα διατηρήσουμε μέχρι το τέλος.

Δεν μπορούμε όμως πλέον να κλείνουμε τα μάτια και να βουλώνουμε τα αυτιά σε φωνές που συνειδητά αποπροσανατόλιζαν, προβόκαραν, λασπολογούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι και σήμερα.

  • Είναι αυτοί που αρχικά μας λέγανε ότι "με τη νέα κυβέρνηση και με τη νέα διοίκηση όλα θα πάνε καλά".
  • Είναι αυτοί που με τον ερχομό του εκκαθαριστή μας λέγανε ότι "θα παράγει η ΛΑΡΚΟ, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και δεν θα μας κοπούν οι μισθοί".
  • Είναι αυτοί που μας λέγανε ότι "θα πάρουμε το δώρο του Πάσχα, το επίδομα αδείας".
  • Είναι αυτοί που τρέχουν να αποπροσανατολίσουν ζητώντας από τον ειδικό διαχειριστή προαγωγές.
  • Είναι αυτοί που σήμερα, αντί να αναδεικνύουν το κύριο που είναι το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και απόλυση εργαζομένων, αναδεικνύουν το περιεχόμενο που μπορεί να περιέχει το αντικοινωνικό πακέτο. Ένα πακέτο που αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης στις απολύσεις, για αυτό και εμείς το βαφτίσαμε "αντικοινωνικό".
  • Είναι αυτοί που λένε ότι "είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης", αλλά και θέλουν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ας μας πουν όλοι αυτοί και αυτοί που υπηρετούν, που και πότε έγινε αυτό. Στις Χαλυβουργίες, την ΠΙΤΣΟΣ, τον Σκαλιστήρη, την ΕΒΖ, τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, τα ναυπηγεία, την ΕΛΒΟ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Τέρμα στα ψέματα. Και η υπομονή έχει τα όριά της. Αν κάποιος, έστω και ένας από όλους αυτούς, έχει τιμιότητα πάνω του, ας ανέβει εδώ, σε αυτό εδώ το βήμα, μπροστά σε εσάς τους χιλιάδες και να πει ότι δεσμεύεται, ότι γνωρίζει, να πάρει την ευθύνη και να πει ανοιχτά ότι του έχει δεσμευτεί ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, το κάθε κέρατο, ότι κανένας μας δεν θα χάσει τη δουλειά του, κανένας μας δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από τα κεκτημένα, ότι η ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Δουλεύουν ύπουλα, υπονομευτικά απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, προπαγανδίζουν την κυβερνητική πολιτική και εισπράττουν ανταλλάγματα για το τομάρι τους.

Προσπαθούν να διασπάσουν με διάφορους τρόπους την ενότητα που έχουμε σαν εργαζόμενοι, όλοι μαζί, μόνιμοι και εργολαβίες, παλιοί και νέοι, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία και στα γραφεία. Ότι και να κάνουν όμως δεν θα σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων, γιατί αυτή βασίζεται σε καθαρές κουβέντες, σε καθαρές πράξεις στην καθημερινότητα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι. "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Απομονώστε τους. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι, ψηλά τη σημαία των δίκαιων  αιτημάτων μας. Δέστε δίπλα σας. Η αλληλεγγύη που δεχόμαστε είναι μεγάλη, οι οικογένειές μας είναι μαζί μας, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αυτό το ποτάμι, στο τέλος εμείς θα είμαστε νικητές.

Τέλος, βλέποντας για ακόμη μια φορά τις τοποθετήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν στη Βουλή, δεν μπορεί κανείς να μην σχολιάσει τους ψευτοκαβγάδες, να μη βγάλει συμπεράσματα.

Δεν ήταν αναπόφευκτη η μέχρι σήμερα πορεία της ΛΑΡΚΟ. Δεν ήταν μοιραία. Ήταν συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους προσκυνούν την κατεύθυνση της ΕΕ, τα συμφέροντα "των κορακιών που ακονίζουν τα νύχια τους" διαχρονικά για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου. Όλοι τους είναι ορκισμένοι εχθροί των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έφεραν 4 πολύχρωμα και πολυκομματικά μνημόνια και 600 εφαρμοστικούς νόμους για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Μέσα σε αυτούς τους νόμους, σε αυτήν την πολιτική κατεύθυνση, εντάσσεται η απαξίωση αρχικά και η εκποίηση τώρα της ΛΑΡΚΟ.

Τα ιστορικά γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

  • Κανένας τους δεν συγκρούστηκε με την ΕΕ, για να αναπτυχτεί η ΛΑΡΚΟ παραπέρα, σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει.
  • Κανένας δεν συγκρούστηκε για τον "δούρειο ίππο" του οικονομικού στραγγαλισμού της ΛΑΡΚΟ που ήταν το πρόστιμο, των ανύπαρκτων επί της ουσίας, "κρατικών ενισχύσεων".
  • Κανένας δεν πήρε την πρωτοβουλία διαγραφής του πλασματικού χρέους στη ΔΕΗ.
  • Οι προτάσεις των εργαζομένων είναι στη Βουλή εδώ και 8 μήνες, όμως από όλους αυτούς που κυβέρνησαν, κανένας δεν το έβαλε θέμα, κανένας δεν τόλμησε έστω και τώρα που είναι αντιπολίτευση να συζητηθούν αυτές.

Λίγοι και διαχρονικά αναγνωρισμένοι από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ είναι δίπλα μας σε πολιτικό επίπεδο, μέσα και έξω από την βουλή. Όλα τα άλλα είναι "κροκοδείλια δάκρυα και κορώνες" για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν την πείρα στην πράξη να ζυγίζουν την ζωή και όχι στα λόγια. Από λόγια χόρτασαν.

Μόνο με την εφαρμογή των θέσεων και των προτάσεων των εργαζομένων μπορεί να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να ανοίξουν χιλιάδες νέες. Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα δεκάδες δισ. που δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο. Να χρηματοδοτηθεί για την υλοποίηση ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού και παραπέρα ανάπτυξης μέσα από την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων. Να χρηματοδοτηθεί για την υλοποίηση ενός σχεδίου πρόβλεψης και εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, μέτρων προστασίας του περιβάλλον. Μόνο έτσι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να αναπτυχθεί προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας. Η ΛΑΡΚΟ μέσα από μια τέτοια πολιτική πρωτοβουλία έχει τη δυνατότητα να είναι βάση ανάπτυξης όλης της εγχώριας βιομηχανίας, να παράγει πρώτη ύλη για την εγχώρια παραγωγή τελικών προϊόντων, από μπαταρίες μέχρι ιατρικό εξοπλισμό.

Αντί αυτού όμως, όλοι όσοι κυβέρνησαν και ήταν άμεσα εργοδότες της ΛΑΡΚΟ, όλοι τους, την απαξίωσαν. Εφάρμοσαν το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, ο καθένας από την πλευρά του καταπάτησε εργατικά δικαιώματα, ΣΣΕ. Και όλα αυτά για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι υπέρμαχοι της ανάπτυξης που δίνει κέρδη σε λίγους από το αίμα και των ιδρώτα των πολλών και γι αυτό τον λόγο ήθελαν όλοι τους να την εκποιήσουν με το ένα ή το άλλο σχέδιο. Και μας λενε τώρα, να διαλέξουμε, ποιο σχέδιο είναι καλύτερο.

Τους ευχαριστούμε άλλα δεν θα "φάμε" ούτε από τη "γλαρόσουπα" των μεν, ούτε από το "μπούτι μύγας" των δε.

Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πραγματική και εγγυημένη συνέχιση και ανάπτυξη της δουλειάς μας.

Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό.

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ.

Σύγχρονο Κούγκι θα γίνουμε αν χρειαστεί. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Κλιμακώνουμε. Με την ψήφιση του αντικοινωνικού πακέτου είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το παρόν με νέα απεργιακή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ».

902

*

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Με το ψήφισμα ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα

(Video επάνω)

Σάββατο 17/10/2020 - 12:30 - Ενημέρωση: Σάββατο 17/10/2020 - 14:21

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» το μήνυμα που έστειλαν οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» βροντοφώναξαν οι απεργοί μαζί με άλλους εργαζόμενους από Αττική, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία.

Το ψήφισμα στην απεργιακή συγκέντρωση έχει ως εξής:

«Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και στην απόλυση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση χωρίς καμία διασφάλιση για τον παραγωγικό της χαρακτήρα, τη συνέχιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περπατά στην εκποίηση της.

80 νεκροί εργαζόμενοι στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλοι από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτό εδώ τον τόπο, με το αίμα και τον ιδρώτα μας έχουμε δημιουργήσει και κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα. 

Έχουμε το δικαίωμα και απαιτούμε:

  • Με ευθύνη της κυβέρνησης  να μην σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας. 
  • Να σταματήσει η εκποίηση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου. 
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα "μόνιμων" και εργαζομένων των εργολαβιών.
  • Η ΛΑΡΚΟ με ευθύνη του κράτους να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Να αναπτυχθεί με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό. 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματα μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελός του ελληνικού λαού. 

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει το έγκλημα. 

Οι παρευρισκόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.